Mi az oka, hogy sokan nem bíznak a Jobbikban, illetve a "legkisebb rossz"-nak tartják?
Nem bíznak a pártban vagy nem mindenben értenek egyet a párttal, esetleg csak alapból ellenségnek tartják?
Ti hogy látjátok a Jobbik helyzetét?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Bár a politikában bármit lehet mondani (lásd Kétfarkú Kutya Párt), azért vannak olyan ma már alapállítások, amiket egy magát komolyan vevő politikai pártnak figyelembe kell vennie. Ilyen például az emberi jogok kérdése, az emberek egyenlősége, az, hogy nemzetközi szervezetekből nem lehet csak úgy ki-be ugrálni stb..
A Jobbikkal szerintem kicsit az a gond, hogy hajlamos úgy megoldási ötletekkel előállni bizonyos kérdésekben, hogy ezeket az alapállításokat sem veszi figyelembe. A közrendvédelmi telepek kialakítása például biztosan ütközne emberi jogi szabályokkal, de látszólag ez a Jobbikot nem zavarná.
Egy olyan párt, ami pedig az alapokhoz sem köti magát azért tartható valamennyire veszélyesnek, mert ahogy Orbánnál a párton kívüli fékek szűntek meg a 2/3 miatt, úgy a Jobbiknál meg a párton belüli elvi fékek nem lennének meg.
Ami nekem még személy szerint nem jön be benne, hogy szerintem valamilyen szinten ugyanolyan kötött az emberképe, mint a KDNP-nek. Jobbikos elképzelés szerint szerintem nem az számít, hogy ahogy akarod légy boldog és valósítsd meg magad, hanem hogy ha tudsz úgy élni, ahogy ők elképzelik, hogy élni kell, akkor OK egyébként meg kuss.
És én sajnos cigánykérdésben sem látom, hogy a nagy szavakon kívül milyen olyan megoldása lenne a pártnak, ami miatt ne táborozna nálunk a Human Rights Watch állandó jelleggel.
A magam részéről azért nem szimpatizálok a Jobbikkal (és ez egyébként a többi parlamenti és parlamentbe igyekvő pártra is igaz részemről), mert alig van kérdés, amiben egyetértek velük, még csak körül-belül is. Egy kérdés alapján pedig nem szavazok, akkor sem, ha esetleg ők a legkisebb rossz.
"Viszont nem nevezem magam liberálisnak , mert akik manapság így hívják magukat ,SZDSZ támogatók és társaik, tőlük hánynom kell."
Pont ugyanebből az elkeseredettségből kiindulva találták ki annak idején amerikai liberálisok (inkább klasszikus, mint mai értelemben vett liberálisok) a libertarianizmus fogalmát, mondván, hogy a "liberális" jelzőt egy az egyben lenyúlták a szoclibek. Ajánlom figyelmedbe. Habár libertáriánusként jobbikosnak lenni... :)
Az nem érv egy párt támogatására, hogy "ők még nem csesztek el semmit". Az egy tény, de ott véget is ér a történet. Semmivel sem kellene, hogy kevésbé kritikusan álljanak az emberek a Jobbikhoz azért, mert minden más párt már volt hatalmon, olyan helyzetben, hogy tudjon elszúrni valamit.
Egy pártot a programja határoz meg. Olyanja a Jobbiknak nincs. Puffogtatott bátor, alaptalan, a közgazdaságtan szabályaival szembemenő állításai vannak. Az ő programjuk az igazi unortodoxia, nem Matolcsy. Nem, nem fogja a szabolcsi alma meg a békési dinnye eltartani Magyarországot, ha kilépünk az Unióból. Tudjátok, abból, amitől eddig kétszer annyi pénzt kaptunk, mint betettünk.
Súlytalan, populista programmal a Jobbik sosem fog a vidéki késdobálók vevőinél meg a magukat zseninek gondoló 18 éves egyetemisták szavazatainál feljebb emelkedni. Ami nem is baj, Nyugaton már évtizedek óta próbálkoznak és sosem haladják meg a 15%-t. Feszültséglevezetőnek jók, a tényleges kormányzást meg hagyjuk azokra, akik legalább a szabályait felfogják.
Nem bízok bennük, mert egy botránypárt. Másból sem áll a politizálásuk, csak hogy folyton pörögjön körülöttük a fostornádó. Szándékosan provokatívan viselkednek, hogy benne legyenek a köztudatban.
Észreveszik és felhasználják a valóban meglévő problémákat, közben kompromittálják azok hatékony megoldási lehetőségeit. Azt sem tudom elhinni, hogy ők komolyan veszik önmagukat, de ha igen, az még rosszabb.
Ezek a kontextusból kiragadott szövegek sohasem voltak igazán jók bárminek a bizonyítására. Javaslom nézd meg az egészet a valódi szövegkörnyezettel.
A kérdésre is válaszolnék.
Azért nem bíznak a Jobbikban, mert képzeld csak el a világot média nélkül. Ha a város másik végén történne valami is, 3 nap után hallanád lehet. A média amit mutat mindenki azt látja, és a médiának nem áll érdekében a Jobbikot jó színben feltüntetni. Ennek rengeteg oka lehet ugye, ebbe most ne mennyünk bele. Sok pereskedés folyik amúgy ilyen ügyekben.
A Jobbikot rendszerint rasszista pártnak akarják beállítani, és ezzel lejáratni. Ezért van az, hogy itt is pl a GYK-n is de az életbe is találkoztam olyan emberrel akinek erre a kérdésre az a válasza, hogy túl szélsőségesek. Aztán én rendszerint megkérdezem, hogy miért? Mondjon példát de aztán meg ilyen ATV-s, RTL Klubbos ferdítéseket kezd el hadoválni, aminek se füle se farka.
Itt van a 9# válaszoló is nagyon jó példa a szövegkörnyezetéből kiragadott kis videójával. Aztán meg az RTL-en meg már azt hallod, hogy a Jobbik hazaáruló, közbe meg fogalmuk sincs, hogy végig palesztináról meg a zsidó kongresszusról volt szó. Rengeteg ilyen ferdítés, és hazugság is van a médiában. Ezért látja így, néhány alulinformált ember, amit te is mondtál.
Megnéztem, tehát egy terrorszervezetet hívnának ide hogy a választási csalásukhoz és a demokrácia felszámolásához asszisztáljanak. Remek.
16#
A drága luxemburgi pitbull, Viviane Reding szeretné elcsalni a 2014-es , magyar választásokat EU támogatással.
Mondanom sem kell , hogy kit akar a vezetői székbe raknia,a kitalálod magad is.
Ez mi, ha nem antidemokratikus?
Csak ez legális:D
Azért van különbség aközött hogy nyugaton támogatnak valakit, meg aközött hogy egy párt terorrszervezetet hívna az országba akik segítségével nem titkoltan választási csalásra és a demokráciáa felszámolására készülnek. Redingnek semmi köze az itteni választásokhoz, de ha idehívnak több ezer nyakig felfegyverzett öngyilkosmerénylőt annak érezhető hatása lesz.
Nem hiszem, hogy Vona komolyan gondolta.
Látszik rajta, hogy hirtelen felindulásból történt.
Vagy csak megakarta félemlíteni a zsidókat.
Magyarországon semmiféle "terrorakció" nem történt még.
Mert miért akarja megfélemlíteni a zsidókat?
Nem arról volt szó hogy ők nem antiszemiták csak anticionisták? Akkor miért félemlítené meg az összes zsidót? Egyáltalán minek akar megfélemlíteni bárkit is? A kormányzó (vagy kormányzásra pályázó) pártnak nem az a feladata hogy megfélemlítse az embereket hanem hogy irányítsa az országot.
Amúgy tökmindegy milyen körülmények között mond ilyet, akinek megfordul ilyen a fejében ott már komoly gondok vannak. Ha meg belehazudott a saját szavazói szemébe, akkor megint csak régen rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!