Szerintetek nem volt undorító hogy az 50-es években ennyi embert elüldöztek és emigrálásra kényszerítettek?
Az apai és anyai nagyszüleim kénytelenek voltak kimenekülni hazánk akkori rendszere , helyzete miatt.Az egész családom arisztokrata múltú , én ennek nem tulajdonítok jelentőséget de a nagyszüleimnek ez a téma nagyon érzékeny és látom hogy nagyon fáj nekik erről beszélni.
A lényeg hogy szerintem ez a borzasztó kommunizmusnak nevezett rendszer aminek csak a neve kommunizmus , tönkre tett mindent , az emberek félelemben , terrorban éltek és nem utazhattak sehova a piros határon kívül.Én és a családom mélységesen utáljuk és megvetjük a kommunizmust és azokat az embereket akik e borzalmat követik és istenítik.Az egész lényege hogy azokat akik jobban élnek mint az átlag lesüllyeszteni a szegények közé.Csak elfelejtik hogy vannak akik megdolgoznak a vagyonukért!
Ma senki nem követi és nem is isteníti Rákosi kommunizmusát.
Az arisztokrata nagyszüleid örökölték a vagyonukat,és nem dolgoztak érte egy percet sem. Arra ott voltak az inasok,cselédek,napszámosok,az általad lenézett prolik. Akik hajnaltól késő estig dolgoztak éhbérért,hogy az arisztokraták Abbáziában nyaralhassanak,francia és angol nevelőnőket fogadjanak a gyerekeik mellé,akiket szintén nem néztek embernek. Ahogyan az inasokat,szobalányokat sem. Azért nem sajnálom a nagyszüleidet,hogy nekik is dolgozni kellett a megélhetésükért.
A szüleim nem prolik voltak,hanem értelmiségiek. De az "urak" őket sem tartották semmire.
Az sem igaz,hogy a szegények mind irigyek azokra,akik a munkájuk révén lettek gazdagok. Csak azokat nem szeretik,akik csalással,kapcsolatokkal,munka nélkül tettek szert nagy vagyonra. Magyarországon az utóbbiakból van több.
Az értelmiséget pedig senki nem nézi le.
Abban igazad volt,hogy Horthy idején egyáltalán nem volt hatékony a munka megosztás. Az arisztokraták,nagytőkések nem dolgoztak,csak élték világukat. A munkások,parasztok,kisiparosok,kiskereskedők dolgoztak azért,hogy ők jól éljenek.
a kommunizmus remekul ki van talalva, es elmeletben igazsagos rendszer. az, hogy a gyakorlatba nem lehet atvinni, egy masik kerdes. egyszeruen nem alkalmas ra az emberi faj, ellenkezik a "mukodesi elvunkkel".
a kerdesed viszont tenyleg celtalannak tunik.
"A lényeg hogy szerintem ez a borzasztó kommunizmusnak nevezett rendszer aminek csak a neve kommunizmus"
Ha hiszed, ha nem még a neve sem kommunizmus volt, hanem szocializmus.
A cselédeknek NEM éltek jobban,mint most az emberek többsége. Hacsak nem a cigányokra gondolsz!
Elég sok olyan ismerősöm volt,aki a nagyuraknál szolgált,és örültek,amikor már normális munkahelyen dolgozhattak.
Csak az arisztokraták szeretik szépíteni a múltat.
Kérdésedre válaszolva:Undorító volt, nagyon undorító!
De,már a hócipőm nagyon tele van azzal hogy jelenlegi hatalom legfőbb gondolata,médiája,félelme, másról sem szól csak 56,meg a kommunisták rémtettei,a kommunisták mutyizása,meg a kommunista kapcsolatok,meg a kommunista stb.Haggyák máá abba!Miért nem foglalkoznak a Törökökkel ! Itt voltak 150évig,szinte kipusztitották a magyarságot.Vagy az Osztrákokkal,ök is sokkal több kárt okoztak ennek az országnak.
Foglalkozzanak a jelenlegi helyzettel,azzal hogy minél előbb kijussunk a sz@rból,mert ezért választottuk meg őket. (én nem)
Kész vége van, túl kell lépni rajta.
Mellesleg az apai nagyszüleim kulákok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!