EZ mit jelent? "A felsőoktatási intézmények kizárólagosan jogosultak a felsőfokú végzettséget és szakképzettséget biztosító képzések folytatására. "
egyszerűen szólva azt, hogy akárki nem adhat ki diplomát vagy felsőfokú szakképzést igazoló papírt, csak az állam által elismert felsőoktatási intézmények.
Tehát ha szeretnél egy olyan iskolát indítani, ami ilyen végzettséget is adhat, akkor ahhoz teljesítened kell a megfelelő feltételeket, és elfogadtatnod az iskoládat, hogy az tényleg adhasson ilyen papírt, tehát végzettséget.
AZ OKJ felsőfokú szakképesítés.
Illetve ezeknek a 8 jegyűek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
A középfokú OKJ-k maradnak a középiskoláknál.
Pl. én a középiskolámban elvégeztem az Idegenforgalmi ügyintéző OKJ-s szakot. Ez egy év volt, és középfokú szakképesítést adott.
Én középiskolába járok felsőfokú szakképzésre. Gondolom ezeket akarják kivenni, és csak főiskolán/egyetemen lesznek taníthatóak.
Ez csak azért volt jó, mert én most tanulói jogviszonyban vagyok, így ha államira megyek egyetemre, akkor 12 félévem lesz. Egyébként pedig vonódna le a támogatott félévekből, és esetemben már csak 8 félévem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!