Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ehhez? Nyugdíjtervek.

Mit szóltok ehhez? Nyugdíjtervek.

Figyelt kérdés

"A jövőbeli nyugdíjszabályozásnak a gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet. Egy vitaanyag szerint a jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek "

[link]

Oké,jó dolog a gyereknevelés,egy szakmunkásképzőt bárki megcsinál (igen,még a nemfehérbőrűek is,hisz kötelező a legközelebbi szakközépnek felvennie őket),de mi van azokkal akiknek nem lehet gyereke? Azokkal akik nem akarnak gyereket?Azokkal akiknek fogyatékos gyerek születik és még beszélni is nehezen tanul meg,nemhogy szakmát szerezni?

hogy lehet ilyet kitalálni? Ha én ledolgozom a 45-50 évemet,és nem lehet/nem akarok gyereket,akkor csak ezért ne legyen nyugdijam? Hisz rengeteg adót befizettem,rengeteg nyugdijjárulékot...

2011. máj. 9. 13:22
1 2 3 4 5 6
 1/54 napietus ***** válasza:
54%
"A kormány szerint vitaanyagról van szó, amiről egyelőre semmilyen döntés nem született - írja a hvg.hu" remélem, tervezet is marad :) egyébként én inkább azt csinálnám, hogy ahogy most a nők kapnak korkedvezményt a gyerekek után, úgy kaphatnának a férfiak is. ez azért lenne logikus, mert ők is sokkal többet dolgoztak aktív korukban, mint az, akinek nincs gyereke. szóval én nem a gyermekteleneket büntetném, hanem a gyermeket vállalókat jutalmaznám.
2011. máj. 9. 13:25
 2/54 anonim ***** válasza:
84%
Ez elvileg azért lenne, hogy ne csökkenjen folyamatosan a népesség. De az átlagos magyar fizetésekből egy embernek is nehéz megélnie, sokan egy gyereket is alig-alig engedhetnek meg maguknak, nem hogy még kettő legyen vagy még több. Nem azért nem vállalnak a magyarok gyereket, mert nincs kedvük felnevelni, hanem mert nincs pénzük. És ezzel a tervvel nem segítenének ezen. Tisztességes fizetést kéne adni minden dolgozó embernek, nem csak a fejeseknek, és perszemunkahelyek kellenének azoknak, akik dolgozni szeretnének, de nincs hol. Ha inkább ezeket tervezgetnék, akkor mindjárt nem lenne szükség ilyen megszorításokra.
2011. máj. 9. 13:29
 3/54 anonim válasza:
84%

25 és 30 pár vagyunk. Nem merjük az első gyereket bevállalni, mert annyira bizonytalanok a munkahelyünk. A fizetésekből meg ketten alig jövünk ki.

Ezen kellene változtatni, akkor talán több gyerek lenne!

2011. máj. 9. 13:33
 4/54 anonim ***** válasza:
13%

Én elég nagy problémának tartom azt, hogy hajlamosak vagyunk nagyobb értéknek vélni az anyagiakat, mint a családot. Lehet, hogy ilyen intézkedések is kellenek hozzá, hogy ez megváltozzon.

Támogatom.

2011. máj. 9. 13:45
 5/54 A kérdező kommentje:

és elárulod hogy minimálbér mellett miből adsz enni annak a gyereknek?

vagy miből veszel neki ruhát,tápszert,gyógyszert,mindent?

2011. máj. 9. 13:48
 6/54 anonim ***** válasza:
36%
persze ez vicc, és akkor a meleg párok mit tegyenek? akkor cserébe kéne valami kompenzáció, adókedvezmény, ha el akarnak venni, mivel nincs gyerek
2011. máj. 9. 13:49
 7/54 A kérdező kommentje:
nem kell melegnek se lenni...van elég sok meddő nő,illetve akik évekig próbálkoznak,és mégse...és még büntetni őket azzal hogy 70évesen se nyugdija,se unokája?ugyanmár...
2011. máj. 9. 13:51
 8/54 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező,nagyon sok olyan ismerősöm van, akik 2Xminimálbérből tartanak el tisztességes módon 2 gyereket.

Meg olyanokat is ismerek, akik többszörösét keresik, de egy gyereket vállaltak, mondván, hogy nem tudnának többet eltartani. (Én erről azt gondolom, hogy el tudnák, csak talán nem tudnák maguknak továbbra is fenntartani a korábbi életszínvonalukat) Én nem ítélem el ezért őket sem, de nem tartom ellenszenves lépésnek, ha az állam a többet vállalóknak bizonyos kedvezményeket ad, velük ellentétben.

2011. máj. 9. 14:01
 9/54 anonim ***** válasza:
61%
A meleg párok örüljenek, hogy lyuk van a seggükön. Családi pótlék nem kéne?
2011. máj. 9. 14:03
 10/54 A kérdező kommentje:
kedvezmény,hogy 65 évesen elmehet nyugdijba továbbra is?
2011. máj. 9. 14:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!