Mit szóltok ehhez? Nyugdíjtervek.
"A jövőbeli nyugdíjszabályozásnak a gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet. Egy vitaanyag szerint a jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek "
Oké,jó dolog a gyereknevelés,egy szakmunkásképzőt bárki megcsinál (igen,még a nemfehérbőrűek is,hisz kötelező a legközelebbi szakközépnek felvennie őket),de mi van azokkal akiknek nem lehet gyereke? Azokkal akik nem akarnak gyereket?Azokkal akiknek fogyatékos gyerek születik és még beszélni is nehezen tanul meg,nemhogy szakmát szerezni?
hogy lehet ilyet kitalálni? Ha én ledolgozom a 45-50 évemet,és nem lehet/nem akarok gyereket,akkor csak ezért ne legyen nyugdijam? Hisz rengeteg adót befizettem,rengeteg nyugdijjárulékot...
25 és 30 pár vagyunk. Nem merjük az első gyereket bevállalni, mert annyira bizonytalanok a munkahelyünk. A fizetésekből meg ketten alig jövünk ki.
Ezen kellene változtatni, akkor talán több gyerek lenne!
Én elég nagy problémának tartom azt, hogy hajlamosak vagyunk nagyobb értéknek vélni az anyagiakat, mint a családot. Lehet, hogy ilyen intézkedések is kellenek hozzá, hogy ez megváltozzon.
Támogatom.
és elárulod hogy minimálbér mellett miből adsz enni annak a gyereknek?
vagy miből veszel neki ruhát,tápszert,gyógyszert,mindent?
Kedves kérdező,nagyon sok olyan ismerősöm van, akik 2Xminimálbérből tartanak el tisztességes módon 2 gyereket.
Meg olyanokat is ismerek, akik többszörösét keresik, de egy gyereket vállaltak, mondván, hogy nem tudnának többet eltartani. (Én erről azt gondolom, hogy el tudnák, csak talán nem tudnák maguknak továbbra is fenntartani a korábbi életszínvonalukat) Én nem ítélem el ezért őket sem, de nem tartom ellenszenves lépésnek, ha az állam a többet vállalóknak bizonyos kedvezményeket ad, velük ellentétben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!