Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitszólnátok egy "szlovák-paló...

Mitszólnátok egy "szlovák-palóc államhoz"?

Figyelt kérdés
Úgyértem, ha Szlovákia területéhez hozzácsapnánk a palócföld magyarországi részét, és így létrejönne egy 1/3 részt palóc (magyar) 2/3részt szlovák állam, ahool mind két nép nyelv és kultúra hivatalossan képviseli az országot. Szerintetek? és Szerintetek a szlovákok szerint? belemennénk, belemennétek? (abszolút csak egy felvetés)
2011. máj. 8. 16:28
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
97%

Ez nem ettől függ.

Szlovéniában (2 millió fős ország) pl alanyi jogon jár az ottani kb 5000 fős magyarságnak a parlamenti képviselet, meg mindenféle jogok. Tehát elismerik, a magyarságot, hogy jogosan laknak ott, stb stb. Nincs is semmi probléma. Ha a szlovákok és a románok is így tennének akkor ott sem lenne probléma, ehelyett betiltják még a magyar nyelvet is...

kicsit off volt, de ezt csak azért írom, hogy csak a hozzáállástól függ minden.

2011. máj. 8. 16:33
 2/57 anonim ***** válasza:
69%
Így is hivatalosan van jelen mindkét nyelv... pl Komáromban magyarul tudsz bárhol ügyet intézni.
2011. máj. 8. 16:34
 3/57 anonim ***** válasza:
71%
Én inkább palóclevest szeretnék.
2011. máj. 8. 16:36
 4/57 A kérdező kommentje:

szlovákia hivatalos nyelve a szlovák

de nem ez a lényeg, hanem az, hoogy szlovákia a szlovák nép oországa, ez az új állam meg a palócoké is, vagyis nem kisebbség a magyar, hanem a többség része, vagyis a palóc-szlovák töbségé, akár a szlovákok

2011. máj. 8. 16:39
 5/57 anonim ***** válasza:
28%
Egyenlő jogok és kötelességek esetén miért ne.
2011. máj. 8. 16:39
 6/57 anonim ***** válasza:
33%
Már a szlovák állam kifejezés is vicces. Nem adjuk. NEM NEM SOHA!
2011. máj. 8. 16:44
 7/57 anonim ***** válasza:
90%

A szlovákok most sem ismerik el a magyar kisebbségüket és ott nyomják el, ahol tudják. Szerinted mit számítana, ha mégtöbben lennének?

A szlovákok, szívük szerint, Szlovákiához csatolnák az egész Alföldet és elneveznék Szlovákiának.

Semmi realitás nincs az egészben.

"de nem ez a lényeg, hanem az, hoogy szlovákia a szlovák nép oországa, ez az új állam meg a palócoké is"

Miért is?

Szlovákiának ma is jó 10%-a magyar, akik ráadásul egy tömbben élnek. Akkor miért nem Szlovákia-Magyarország az állam neve?

Ha több magyar élne ott, akkor sem lenne ez másképp.

Max. ha egy szlovák-palóc unió jönne létre, ami eleve irreális, mivel a palócoknak nincs olyan képviselete, ami ezt létrehozná.

"vagyis a palóc-szlovák töbségé, akár a szlovákok"

Úgy, mint a "csehszlovák nemzet" volt anno? A szlovákok azt is utálták, mint a sz@rt, pedig az nekik kedvezőbb volt, mint külön szlovákként, ahol csak kisebbség lehetnek. Ha már ők a többség, amibe "be kell engedni" másokat is, pláne ha azok az általuk olyannyira lenézett magyarok, akkor miért gondolkoznának másképp?

Mellesleg egy bazi nagy probléma van az elméleteddel.

Definiáld, kik a palócok! A palócok ugyanis egy olyan népség, akik nem tartják magukat annak. Ha elmész A faluba és megkérdezed, hogy ők palócok-e, az ottaniak azt fogják mondani, hogy nem, de a szomszédos B faluban élők már azok. Átmégy B faluba, megkérdezed a helyieket, hogy palócok-e, ők azt fogják mondani, hogy nem, de a szomszédos A faluban élők azok.

Ha már önmagukat is így határozzák (pontosabban nem határozzák) meg, akkor hogy várod el tőlük, hogy államalkotó nemzetként érvényesítsék a jogaikat az amúgy is elképesztően soviniszta szlovák nacionalistákkal szemben?

2011. máj. 8. 16:58
 8/57 A kérdező kommentje:

én a megbékélésre koncentrálódnék, de ebben az esetben mi járnánk jól, többen vagyunk és a most náluk lévő részeket is visszaszereznénk

de nem ez a cél, hanem a béke

genetikailag ők a legközelebbi rokonaink, övék az első miénk a második legnehezebb nyelv, katolikus az első, református a második legnagyobb vallás mindkettőnknél, 1000év közös, nemzeti hősök közösek MI kell még?

2011. máj. 8. 16:59
 9/57 anonim ***** válasza:
88%

Én amúgy egy közös szlovák-magyar államnak örülnék, ahol a két nemzet kölcsönösen elismeri és tiszteli egymást, elfogadva a másik politikai jogait.

De ez mindkét nép mentalitása miatt irreális.

(Előző voltam)

2011. máj. 8. 17:00
 10/57 A kérdező kommentje:
én a tájnyelvre gondoltam, egy létrehozott nemzet volna, és így jobban tetszene a szlovákoknak is, mert a palócok akkor nem magyarok
2011. máj. 8. 17:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!