Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen az, hogy aki nem lép...

Milyen az, hogy aki nem lép ki a magánnyugdíjrendszerből az nem fog kapni államit?

Figyelt kérdés

Ez azért vicc, hogy az állam nem akarja, hogy legyen saját félrerakott pénzünk.

[link]

2010. nov. 24. 16:41
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Mindenki ugyanúgy fizet államit. Ha valaki fizet magánt azt csak azért, hogy az állami mellé legyen valami plusz.
2010. nov. 24. 16:44
 2/12 anonim ***** válasza:
14%
Fölöslegesen ne kelts pánikot.
2010. nov. 24. 16:46
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem én. Matolcsy kelt pánikot.
2010. nov. 24. 16:49
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Hogy tiszta legyen a kép:

Jelenleg két helyről fizetik a nyugdíjjárulékot:

A munkáltató befizet a dolgozó után az államiba 24%-ot.

A munkavállaló befizet a magánba 9,5%-ot.

E két befizetésből kapná a nyugdíjat az államtól, illetve kiegészítést a magánból.

Matolcsi szerint:

Ha valaki nem lép át a magánból az nem kapna az államiból!

Tehát, a munkáltató által befizetett 24%-ot (ami utánam lett befizetve) az állami kassza lenyúlja!

Okos!

2010. nov. 24. 17:00
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

16:46

Miről beszélsz? Ha valaki nem a szád íze szerinti tényt dug az orrod alá, akkor az rögtön pánikkeltés? Vagy csak ha az a Fidesz lopásairól szól? Nem is tudtam, hogy a struccok tudnak netezni. Szánalmas.

Ez van emberek. Vagy azt csináljuk, amit a kormány mond, vagy "el lehet menni". Érdekes, az a mondat hasonlít valamire. Ja igen, amitől pár éve úgy begurultak sokan. Hát most csak az a különbség, hogy nem merik kimondani. Ha úgy vesszük ez is szánalmas.

De hogy másképp fogalmazzak: Vagy önként ide adod a pénzed, vagy elvesszük erővel. Minek is hívják magukat? "polgári kormánynak"?

2010. nov. 24. 17:17
 6/12 anonim ***** válasza:
8%
Az államiból ugyanúgy megkapja a befizetett részét MINDENKI, ne terjesszetek már ilyen hülyeségeket!
2010. nov. 24. 17:20
 7/12 A kérdező kommentje:

"Az államiból ugyanúgy megkapja a befizetett részét MINDENKI, ne terjesszetek már ilyen hülyeségeket!"

Le van írva

"A nemzetgazdasági miniszter közölte: aki valamelyik magánnyugdíjpénztár tagja marad, nem kap nyugdíjat az állami nyugdíjalapból. "

2010. nov. 24. 17:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Aki nem egyszerre, nem kap rétest estére. Most ilyen időket élünk. Az rendben van, hogy a magyar jogrendszert olyanná tették, hogy már képtelen megvédeni a nyílt vagyonelkobzástól is az embereket, de kíváncsi vagyok, mit lépnek majd erre az európai bírói fórumok (Strassburg,Luxemburg). Kizártnak tartom, hogy helyben hagynák, csak az a gond, hogy éveket kell várni a döntésükre. Vagy akkor majd a FIDESZ kilép Európából is? Mert az Emberi jogi bíróságot és az EU Bíróságát feloszlatni talán nem tudják...
2010. nov. 24. 19:02
 9/12 anonim válasza:
Én már sokat gondolkodtam azon, hogy nincs-e olyan kiskapu esetleg, hogy akinek van önkéntes nyugdíjpénztára nem -e utalhatná oda át az eddig összegyűjtött pénzét és akkor a magán ny.p megszüntetve belépnénk az államiba. De a pénzünk is megmaradna. Valaki nézzen már utána van-e ilyen?
2010. nov. 29. 17:36
 10/12 anonim ***** válasza:
Én már sokat gondolkodtam azon, hogy nincs-e olyan kiskapu esetleg, hogy akinek van önkéntes nyugdíjpénztára nem -e utalhatná oda át az eddig összegyűjtött pénzét és akkor a magán ny.p megszüntetve belépnénk az államiba. De a pénzünk is megmaradna. Valaki nézzen már utána van-e ilyen?
2010. nov. 29. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!