Miért indul rá sok helyen a DK-s jelölt, az amúgy sokkal esélyesebb ellenzéki jelöltre?
Miért ne?
Én azt vártam volna, hogy a lényegében majdnem tét nélküli EP választásra minden párt önállóan fordul rá egy olyan minőségű kampánnyal, mint amilyen a rendszerváltáskor volt, hogy kiderüljenek a pillanatnyi valós erőviszonyok.
Ehelyett a fidesz és KDNP együtt indul egy kretén listavezetővel, a DK-mszp-párbeszéd ugyancsak.
Ez az öt párt tuti nem kap tőlem szavazatot az EP választáson.
1-esre: ellenzékit mondott a kérdező, tehát a MHM kiesik.
A kérdésre válaszolva: mert a DK akar lenni az ellenzék. Ha netán sikerülne hatalomra kerülniük (ebben ők maguk sem hisznek), az is jó, de egyébként kényelmesen elvannak most is. Nem akarnak valódi kormányváltást, mert az nagyon melós lenne, most "ellenzéki pártként" baromi jó nekik így: pöpec fizetés, szolgálati lakás, autó, telefon, laptop, semmi felelősség és érdemi munka.
Ezért is indulnak rá ellenzéki jelöltekre, mert ha ők nem nyerhetnek, más se tegye! Akkor ugyanis vége lenne a jó világuknak.
Az EP-ben mégis külön ülnek.
A fidesz a hátsó sorokban szövetségesek nélkül, a KDNP meg a Néppárti frakcióban.
És tényleg komolyan érdekelne, hogy önállóan mire jutnának egy választáson. Ha annyi a keresztény mint hazudják, akkor sokra...de én azért azt hiszem hogy ott folytatnák, ahol abbahagyták, mielőtt a fidesz a hónuk alá nyúlt.
Azért indul rá sok DK-s jelölt az esélyes ellenzékire, hogyne aprózódjanak el az ellenzéki szavazatok. (Irónia)
Az uniós választáson valóban célszerű lenne külön indulnia minden pártnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!