Mennyi az esélye, hogy Észak-Erdélyt autonóm tartományként visszacsatolják Magyarországhoz?
Figyelt kérdés
2014. aug. 27. 20:22
1/11 anonim válasza:
Erre csak akkor lenne esély, ha kitörne a háború a NATO és Oroszország közt és a románok olyan baklövést követnének el, ami ezt eredményezi.
2/11 anonim válasza:
Elég nagy. Különösen a mai politikai helyzetben.
3/11 anonim válasza:
Nulla, zéró, nyista. Nem is értem, miért kellene egy román többségű terület ide.
4/11 A kérdező kommentje:
Utolsó, én nem a teljes Észak-Erdélyre gondoltam, csak a magyarlakta területekre + keskeny korridorokra, de úgy, hogy a tartományban a magyarok legyenek többségben. És akkor a terület autonómiát kaphatna, magyar és román vezetéssel, nyelvvel, stb. és a román tömbök autonóm körzetek lennének Észak-Erdélyen belül.
2014. aug. 27. 20:40
5/11 anonim válasza:
És ezt szerinted ölbe tett kézzel néznék mások? Semmi értelme háborúskodni. De kár is erről beszélnünk, mert ennek a realitása egyenlő a nullával.
6/11 Shai-Hulud válasza:
Semmi esély rá.
De egy egyesült Európában ez nem is lenne lényeges kérdés - vagyis NEM KELLENE annak lennie.
Persze ehhez az kellene, hogy a román nemzetiségi politika is kicsit normálisabb legyen.
7/11 anonim válasza:
Pontosan nulla esélye van Mo-nak területet szereznie. Ez még a legerősebb országoknak is csak olyan áron sikerül ami az egész világ stabilitását megrengeti. Millió meg egy nemzetközi szerződés védi az európai országok területi sérthetetlenségét. (Oroszország is négyet szegett meg Ukrajnával szemben) Erdély soha nem lesz Mo része.
8/11 anonim válasza:
Gyerünk Nemzettársak, gyerünk!!!
Most azonnal foglaljuk vissza Trianont!!!
9/11 Shai-Hulud válasza:
Vissza ne foglald te szerencsétlen! Trianon soha nem volt magyar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!