Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hány albán állam lesz még?

Hány albán állam lesz még?

Figyelt kérdés

Koszovó is albán állam, kiszakadt Szerbiából. Albániával együtt most van a Balkánon 2 albán ország.

Viszont Macedóniában is rohamos ütemben szaporodnak az albánok, pár évtizeden belül az egész országban (Macedóniában) ők lesznek többségben, vagy lehet hogy az ország ketté válik egy Nyugat-Macedóniára ami albán többségű, és egy Kelet-Macedóniára ami macedón többségű.

Itt van a 3. albán állam.

Aztán Görögországban és Montenegróban is van egy, ugyan minimális albán kisebbség, de az ő létszámuk is rohamosan nő.

Ebből lehet a 4. és az 5. albán állam.

Szerbiában is maradt Koszovón kívül albán kisebbség, főleg Koszovó környékén, és Nis város közelében (azaz Dél-Szerbiában). Szerb lakosság csökken, albán növekszik. Ha nem csatolják a területet Koszovóhoz akkor lehet hogy kiszakad, létrejön a 6. albán állam.

Aztán Albánia túlnépesedik, sokan mennek el az országból a környező országokba vagy Olaszországba. Létrehozva ezzel újabb albán kisebbségeket.

Mennyi albánok lakta ország lesz még????

Mert az egyesülés Albániával sztem nem fog megtörténni, mert az ENSZ is úgy ismerte el Koszovót, azzal a feltétellel hogy nem egyesül Albániával.

Nem tudom, de sztem a Koszovóiak nem is akarnak most Albániához tartozni és ezt Tirana is elutasította.

Nektek mi a véleményetek?

2011. aug. 10. 17:10
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:

de nem értem, Miért van Albánián kívül a térségben ekkora albán kisebbség az országokba?

Nem jól húzták meg az első Balkán háborúban Albánia határait?

2011. aug. 10. 17:17
 2/30 anonim válasza:
59%
Ez utóbbit én sem tudom, de az biztos, hogy nem csak ők vannak így ezzel, lásd Csonka-Magyarország. Szerintem nézz utána a történelmüknek.
2011. aug. 10. 17:24
 3/30 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanezt eljátszhatnád magyarokkal is. Agymenés.
2011. aug. 10. 17:24
 4/30 A kérdező kommentje:

Utolsó (2. válaszoló) ne térj el a kérdéstől léccives -.-"

Megnéztem a történelmüket, de ott is csak ez van h török uralom, utána kiszakadt a mostani Albánia. Utána meg csak olyanok vannak h mennyire elzárkózott stb.

2011. aug. 10. 17:27
 5/30 anonim ***** válasza:
65%

Az, hogy jelen állapotok szerint egyik sem fog megtörténni az itt felsoroltakból.

Koszovó egy autonóm terület volt Szerbián belül, ezért volt megoldható a kiszakadása, amibe az ENSZ is csak azért egyezett bele, mert a már évtizedek óta fennálló áldatlan állapotot nem lehetett fenntartani. Inkább elfogadták a független Koszovót, mint hogy a Szerbián belüli helyzetét rendezzék.

Viszont se Macedóniában, se Görögországban, se Montenegróban nincs az albán lakta területeknek autonómiája, ahogy a Koszovón kívüli szerbiai albán lakta területeknek sincs. Plusz különösebb konfliktus sincs, ami indokolná, hogy az ENSZ-ben akárcsak felvetődjön az elszakadás.

Ha pedig a kivándorlók új államot alapíthatnának... lennének itt problémák.

Szerintem a következő 30-40-50 évben max. a Novi Pazar-i Szandzsákkal lehetnek ilyen téren problémák, de ott sem szerbek élnek, hanem bosnyákok és magukat muzulmán "nemzetiségűnek" valló szerbek.

2011. aug. 10. 17:29
 6/30 anonim ***** válasza:
65%

" nem értem, Miért van Albánián kívül a térségben ekkora albán kisebbség az országokba? "

Azért, amit te is írtál.

Ők szaporodnak. A szlávok nem.

Az albán családmodellben jó 4-5-6 gyerek van, míg a szerbben pl. ugyanúgy jó esetben is csak 2, mint nálunk.

Így nem is csoda.

"Nem jól húzták meg az első Balkán háborúban Albánia határait?"

Hát nem. De az a legkisebb probléma.

Bukovinában is vannak magyarok (csángók), akik Trianon előtt sem voltak Magyarország részei.

2011. aug. 10. 17:32
 7/30 A kérdező kommentje:

Lehet hogy a Görög és a Montenegrói valamint a szerbiai nem fog, de nézd meg Macedóniát.

35-40 % az albánok aránya az országban, lélekszámuk nagyon nő, a macedónok fogynak. AZ egy dolog hogy nincs autonómiájuk de ha ők lesznek többségben akkor nem igazán tudom elképzelni hogy marad az ország Macedón (volt jugoszláv) köztársaság.

Amúgy a görög valamint a montenegrói albánokat ezért említettem meg :

[link]

Lehet hogy rossz térkép, de van bent némi igazság. Rengeteg albán emberben még ott van a Nagy-Albánia létrehozása.

2011. aug. 10. 20:10
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Macedóniát akkor oszd 4 felé. Keleten rengeteg bolgár él, északon meg szerbek.

No meg a nyugat-európai országok bevándorló gondjait se, hiszen akkor Olaszországból meg kivághatsz még egy román és egy lengyel részt is (az arabról nem is beszélve). A görögországi és montenegrói albánok pedig nincsenek sokkal többen mint a (jelenlegi) magyarországi szlovákok.

Ennyire nem súlyos a helyzet. Egyébként meg Koszovó egyesülni fog Albániával, ez csak idő kérdése. Legalábbis az albániai politika e mellett van. Ami szerbeknek sikerült a mi a földünkön anno (vagyis túlszaporodni), azt most az albánok tették meg a szerbek földjén.

Ja és idehaza is egyre több albánnal találkozok szóval akkor Magyarországon is lesz egy albán állam? Szerintem túldramatizálod.

2011. aug. 10. 20:57
 9/30 anonim ***** válasza:
Osztódással szaporodik, mint a Kisgazda Párt egykor.
2011. aug. 10. 20:58
 10/30 anonim ***** válasza:
88%

Azért be kell valljam, én némi kárörömmel nézem a szerbek vajjúdását. Egykori szövetségeseik most egy kézlegyintéssel szabdalják szerte szét a talán jobb sorsra érdemes országot.

Egyébként is, azé a terület aki teleszüli.

2011. aug. 10. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!