Igaz, hogy az USA, annak ellenére, hogy pl. ott sokkal több a vallásosok száma, mint Európában, sokkal felvilágosultabb hely, mint Európa?
Azt veszem észre, hogy ott pl. sokkal nyitottabbak az új dolgokra az emberek, és nincsenek olyan hagyományok amik gátolnák különféle új dolgok létrejöttét.
Az iskolákban, egyetemeken úgy oktatják a gyerekeket, hogy merjenek kiállni a saját igazukért, és érveljenek a tanárral, míg Európában még a legjobb egyetemeken is jóformán diktatúra van. Lásd: Oxford
Szerintem ez annak tudható be, hogy az USA a klasszicizmus és a felvilágosodás eszméire épült és végül ez ahogy telt-múlt az idő, folyamatosan huszadikszázadiasodott, míg Európában közbejött a Romantika korszaka, ami lényegében a szó minden értelmében kicsit visszavetette a kontinenst a sötét középkorba.
Én az USÁ-ban a nagyobb vallássosságot annak tudom be, hogy egyszerűen nagyobb szabadságot kap az egyén, és nem terelik akár akaratlanul is a gondolkodásmódját valamilyen ideológia felé, míg Európa egyes országaiban pl. Dániában nagyon furán néznek rád, ha vallásos vagy, míg más országokban, pl. Olaszország, az a furcsa, ha ateista vagy.
"egyszerűen kijelentetted, hogy rossz, és mintegy tekintélyelvűen elvárod tőlünk, hogy ezt minden további vita nélkül tényként konstantáljuk."
Minden nagyobb kutatásnál kölföldiek vannak, de előttem ezt is írták! Ha annyira érdekel utánna is nézhetsz! Te vagy szerintem kissé elfogult. És azt is írtam, hogy miért nem euból mennek oda okoskodni. De amúgy nem értem a reakciód. Te most nem kérdezel? Miért akarsz itt mindenkit meggyőzni? Igaz az, amit írsz hogy a versenyfelfogás, stb... Ezek építő dolgok. Nem szégyen tanulni az erősebbtől! De az oktatási rendszerük pont nem ilyen, amiből tanulni kellene...
"Ehhez mi köze egy mérnök, vagy épp orvos hallgatónak?"
Az, hogyha a mérnök pl. feltalálna egy olyan kobaltbombát, amivel a korrupt államok véletlenül kiirthatják az emberiséget, vagy egy kutatóorvos felfedez egy vírust, amiből könnyen erős biológiai fegyver készíthető, akkor illene egy kicsit "polihisztornak" lennie, hogy elgondolkozzon rajta, hogy pl. megérné-e ezt a kutatási eredményt közölni másokkal vagy titkolja-e el inkább.
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:08
Indiai, Japan, Koreai? Nem ok mind Amerikaiak! Ne gondolod, hogy az USA-ban csak oslakosok elnek szinte mindenki bevandorlo, betelepulo stb. es attol mert valaki Angol, Ir, Francia, Indiai stb szarmazasu attol meg Amerikai
Tudod az USA-ban mindenki Amerikainak szamit nem kell osszekeverni Magyaroszaggal ahol Magyar csak az lehet aki szelsojobbos, nem cigany, nem zsido stb.
"Indiai, Japan, Koreai? Nem ok mind Amerikaiak!"
Igen, de olyan szempontból nem mindegy, hogy ők még az előző hazájukban kaptak diplomát, szerezték meg azt a tudást.
00:48 (kérdező)
Ilyesmikre külön ezzel megbízott kutatócsoportokat alkalmaznak, ha meg valaki véletlenül találna fel ilyesmit, ilyen ostoba töltelékmegoldások nélkül is van olyan intelligens, hogy eldöntse publikálja-e, vagy sem.
00:48 (válaszoló)
Mész a πcsába. Attól, hogy Amerikába költözik, és felveszi az állampolgárságot, még ha amerikainak tekintjük is, a tudását, és esetleg a tapasztalata nagy részét, egy másik országban szerezte meg.
ma 00:45
Szerintem az orvosok és a mérnökök is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy dönteniük kell és mérlegelni etikai, erkölcsi stb. szempontok szerint.
Itt pl. a Fordham University ajánlja a teológia elvégzését orvosoknak. Nem sok, de érdemes megnézni, hogy ők miért javasolják.
"Minden nagyobb kutatásnál kölföldiek vannak, de előttem ezt is írták!"
Igen ahogy az EU-ba is mindenhol ha nagyobb kutatasrol van szo!
"És azt is írtam, hogy miért nem euból mennek oda okoskodni."
Az EU-bol tobb ember vandorol az USA-ba mint USA-bol az EU-ba.
A hsz-ed a kerdezonek szol en csak par felvetesedre reagaltam ha nem baj, egyebkent szerintem sokan szubijektiven itelnek meg mindet foleg ha az USA-rol van szo! Az oktatas erdekes dolog, persze az USA-ban ees Eszak-Amerikaban azt mondjak el van maradva mivel itt elek tudom, hogy igen ez igy van alapfok es kozepfok is hat finoman fogalmazva konnyen veheto akadaly es ha szakmat tanulsz akkor viszont a szakmai reszet nagyon megtanitjak nem a sok ertelmetlen dologgal tomik a fejed mint mashol hiszen ugy is elfelejted suli utan (mint computeren reset) es kesz! De ha megnezed ezek az orszagok nagyszeruen mukodnek majdnem mindenhol a minoseg dominal, es nem a bevandorlok tartjak fent az eletet mert vannak es jonnek minden evben es hasznosak de ha nem jonnenek akkor se veszne el az orszag!
"Szerintem az orvosok és a mérnökök is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy dönteniük kell és mérlegelni etikai, erkölcsi stb. szempontok szerint."
Mint mondtam, egy orvos, vagy egy mérnök van olyan intelligens, hogy képes erre mindenféle töltelékbaromságok nélkül is. Hidd el, egy ilyen diplomával rendelkező ember nem olyan hülye, mint egy bokorugró, akinek úgy van meg a nyolc általános, hogy abból hat első, kettő meg második.
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:54
Hat nem biztos nezd meg milyen Amerikai egyetemek vannak a nagy nevu egyetemek is tele vannak Indiai, Japan, Koreai tudosokkal es ne hidd, hogy mind otthon szerzte a diplomajat persze van olyan is egy par, par szazalek es nem mi tekintjuk oket Amerikainak hanem ok sajat magukat is annak tenkintik, persze aki idejon es nem itt szuletett az vagy amerikainak tekinti magat vagy sem ez az O dolga. Tudom, hogy ezek Magyarorszagrol elkepesztonek hatnak de majd talan 50-60 ev utan mar nem fogtok furcsat talalni ilyesmiben!
ma 01:07
Ezt senki nem mondta, hogy hülyék lennének a ,,töltelékbaromság" nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!