Horthy miért nem csatlakozott a Tanácsköztársasághoz a románok elleni harcban?
Meglepően jó kérdés...
Kétségtelen, hogy NORMÁLIS országban az elnyomók és az elnyomottak ÖSSZEFOGNAK a külső, idegen ellenség ellen amely ellenség ráadásul rájuk is támad. NORMÁLIS országban ez így működik!
De nálunk?
Nálunk talán Hunyadiék voltak az utolsók akik a KÖZÖS ellenség(az idegenek ellen-törökök)össze tudták fogni az országot.
Vagy talán még ideig-óráig Kossuth apánk...
Felmerül a kérdés hogy miért nincs összefogás az elnyomók és az elnyomottak között ha külföldről támad az ellenség a közös hazára?
A válasz egyszerű...mi kommunisták minden kérdésre tudjuk a választ.
Az elnyomók(az urak)nem bíznak abban hogy ha az elnyomott kezébe fegyvert ad az a fegyvert nem-e fordítja ellene! Ez bizalom kérdése...
Az elnyomottakban mindig meg volt a készség hogy a hazára támadó idegen ellen közösen lépjünk fel az urakkal! Mindig! De az urak voltak azok akik nem bíztak bennünk soha.
Felmerül a kérdés hogy miért...?
Azért mert féltek! Féltek hogy ha fegyvert adnak ellenük fordítjuk.
A Magyar Front is Szakasits vezetésével tárgyalt '44-ben Horthyval(a fia közvetített)hogy a kommunisták ha fegyvert kapnak beállnak Horthyhoz a nácik ellen! Horthy vacillált...habozott...ahogy szokott...aztán nem írta alá a megállapodást! Félt a munkásoktól, a kommunistáktól. Pedig együttes erővel hülyére vertük volna a nácikat és legfőbb talpnyalóikat a nyilasokat.De Horthy félt.
Felmerül a kérdés hogy miért tudja az elnyomó hogy ha fegyvert ad az elnyomottnak az ellene fordítja?
Azért mert az évszázadok során úgy viselkedett hogy félnie kelljen!
Ha én valakit ütök-vágok évekig aztán ránk támad egy harmadik én sem adnék fegyvert annak akik évekig ütöttem-vertem hogy együtt verjük le a ránk támadót hiszen félnék tőle!
Ez ilyen egyszerű.
Az urak hibájából történt minden rossz a magyar történelemben.
Az ő viselkedésüknek köszönhetjük Mohácsot, Buda elvesztését, Világost, stb...
És hogy miért nem csatlakozott Horthy a románok ellen a Vörös Hadsereghez?
Félelemből.
A magyar úr sosem vette emberszámba a parasztot, a munkást és ez mindig visszaüt.
Horthyék képesek voltak rá hogy a hazánkat megtámadó románoknak elárulják a Vörös Hadsereg hadműveleteit s ezáltal a románok kezére játszottak!
Büszkék lehetnek magukra a magyar urak...!
A magyar úr nem a magyar paraszttal fog össze az idegen ellen hanem az idegennel a magyar paraszt ellen!
Gyönyörű...
Nem akarok nagyon belefojni a témába ugyanis a hányinger kerülget ekkora mocsok kapcsán miszerint a magyar úr inkább az idegen tart mintsem a magyar paraszztal úgyhogy...
Julier Ferenc árulta el a románoknak a Vörös Hadsereg haditervét és okozta vesztét több tízezer embernek!
Nem tudom élnek-e hazánkban Julier"úr"rokonai...nem tudom. De...na de nem átkozódom.
Szóval a lényeg hogy a legfontosabb NORMÁLIS országban hogy...A HAZA MINDENEKELŐTT!
Együtt, vállvetve küzdjünk az idegen ellen ha ránk támad. Aztán persze a köztünk lévő nézetkülönbségeket kell tisztázni. Ez tiszta sor.
De hogy idegenekkel álljunk össze a saját hazánkbelik ellen az...aljasság. Ilyenre csak a magyar úr képes.
"Újabb agitprop akciónak vagyunk szemtanúi vagy ez csupán trollkodás megint?"
Személy szerint a kérdéshez nincs közöm de a két érdemi válaszhoz annál inkább.
Érdemi hozzászólás helyett az a legkönnyebb hogy visszakérdezünk ráadásul butaságot...
Egyébként meg nem kötelező egy nekünk nem tetsző-minket nem érdeklő kérdést megnyitni pláne hozzászólni(pláne butaságot). De biztos kényszert érez az illető...-ez betegség.
Mi kommunisták mindig tudjuk hogy mit akarunk és soha nincs bennünk kérdés sem kétség.
Én világéletemben hatalmas dohányos voltam(12-13 éves koromtól és nem holmi vicket-vackot hanem előbb Fecskét majd Kossuthot)és mielőtt megnősültem az"adagom"napi másfél csomag volt(Kádár idejében a bagónak SEM volt ára...)de a nősülés után mikor megszületett a gyerek egyik napról a másikra letettem a cigarettát! Letettem és kész! Elhatározás kérdése az egész.
A jobboldaliak meg ezerszer leteszik...ezerszer visszaszoknak...gyógyszert szednek...orvoshoz fordulnak...ilyen tapasz-olyan tapasz...haboznak(mint Horthy)...ötölnek-hatolnak...aztán a vége hogy bagóznak tovább de folyamatosan le akarnak szokni...nincs bennük meg a kellő akarat elszántság elhivatottság.
Ez IS különbség a jobbosok és a balosok között.
Gyorsan hozzáteszem hogy ma a parlamentben egyetlen igazi balos sincs.
'Mi kommunisták mindig tudjuk hogy mit akarunk és soha nincs bennünk kérdés sem kétség.'
Mi pedig tudjuk, amit ti akartok, az megvalósíthatatlan. Már az odavezető úton buktak az elvtársak, de a jelek szerint ez a mai napig nem zavarja a magad fajtákat.
5: Nagybátyám nemzeti érzelmű, jobboldali, 60 éves. Amikor 28 éve megszületett a fia, akkor letette egyik napról a másikra a cigarettát, pedig 13 éves korától dohányzott, naponta 1-2 dobozzal.
Ennyit az érvelésedről. 0,5%-os a munkáspártod :D Inkább szokj vissza, mert nehéz lehet feldolgozni egy ilyen traumát :D
Az igaz, hogy Kínában össze tudtak fogni a komcsik és a nemzetiek a japánok ellen - viszont ez a magyar helyzetre nem jó párhuzam. Kínában ugyanis mindkét oldalnak megvolt a maga fegyveres ereje, így egyenrangú felek voltak, persze, hogy így össze tudtak fogni.
Magyarországon viszont a Tanácsköztársaság alatt szerinted a vörösök mi a fenét csináltak a magyar arisztokratákkal és birtokosokkal? Vörös terrorról hallottál már? Szegeden gyakorlatilag a tanácsköztársasággal szembenálló ellenkormány alakult, amelyiknek igen gyér fegyveres ereje volt, igazából a Tanácsköztársaság erősebb volt, tehát nem voltak egyenrangú felek.
Ez a másik, hogy ugye Horthy fegyveres erejét Nemzeti Hadseregnek nevezzük, de a "hadsereg" eléggé túlzó kifejezés. Igazából tiszti különítményekből állt, és nem igazán volt jól felszerelve. Sajnos az ország akkori állapota olyan volt, hogy a Tanácsköztársaság bukása után mégis ez volt az egyedüli fegyveres erő, de ez az antant és csatlósai, a megszállók ellen nagyon kevés volt.
Ezt bizonyítja, hogy Horthy Szegedről először hová ment? Dél-Dunántúlra, amit még egyik megszálló hatalom sem foglalt el. Ez nem véletlen. Azért ment oda, mert ott nem volt ellenség, ellenséges területre ugyanis nem merészkedett volna, hiszen a "serege" nem volt alkalmas arra, hogy érdemben szembeszálljon akárkivel.
A katonai helyzet mellett a másik ok Horthy egyéni problémái. Ugye ő végigharcolta az első világháborút a tengeren, a tiszti karrierjében a flottaparancsnokságig vitte. Igazából soha nem sikerült őt tengeren legyőzni, és ennek ellenére az összeomláskor át kellett adnia a flottáját a jugoszlávoknak! Egy tiszt életében ez tudod milyen csapás? Ráadásul a király, akinek korábban a szárnysegédje volt, már meghalt, a birodalom, amiért küzdött, semmivé vált. Horthy 1918 végén igazából megtörten és mindenről lemondva vonult vissza a birtokára. Így nem lehet tőle elvárni, hogy a kommunisták seregébe beálljon és harcoljon. Ráadásul ő, mint régi típusú kékvérű ember, a kommunistákat jött-ment szalonképtelen, trágár gyökereknek tartotta, akikkel még tárgyalni sem lehet normálisan. Igazából ebből a szempontból nem is gondolkodott rosszul...
Az akkori gondolkodás szerint a kommunisták ördögtől való lények voltak, nyugaton úgy viszonyultak hozzájuk, mint a pestishez. Nem hiszem, hogy az ilyen Horthy-félék úgy gondolták, hogy ilyeneknek kéne az országot megmenteni. Tudom, hogy a magyar Vörös Hadseregben harcoltak monarchia-tisztek, de ennek ellenére nem mindenki gondolkodott úgy, hogy az ország megmentése az első, sokan úgy gondolkodtak, hogy a kommunisták ugyanolyan ellenségei a magyarságnak, mint a románok vagy a csehek az adott helyzetben. Ez van, ez egy ilyen világ volt.
'Természetes hogy az uralkodó osztáy(ok)és holdudvaraik kígyót-békát kiabáltak és kiabálnak a kommunistákra. Ez természetes! Ki szeretné hogy elvegyék tőle az összelopott pénzét...?!'
Mintha a kommunisták egy petákot nem loptak volna....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!