Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Lehetséges, hogy harckocsiveze...

Lehetséges, hogy harckocsivezető legyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!!

Elnézést,ha már előttem sokan feltették a kérdést és már unjátok,de nem igazán találtam rá megfelelő,egyenes választ,csak annyit,hogy anno,bizonyos ideig vissza-vissza tért a harckocsivezető szak a ZMNE-re.

Sajnos beletört a bicskám a jelenlegi végzettségembe,mert gyakorlat nélkül sehova se kellek és 1 évnyi munkakeresés bőségesen elég volt,úgyhogy maradok az eredeti tervemnél,a Honvédségnél. Mivel nem vagyok okos ember,így semmi esélyem nincs arra,hogy bejussak a ZMNE-re,szóval nekem csak a szerződéses katonaság jut.

Az érdekelne,hogy szerződésesként is lehetek harckocsivezető???

Mindig is imádtam a tankokat és tényleg,nekem álmom válna azzal valóra,ha a munkám is az lenne,hogy vezessem őket.

Előre is köszönöm,hogy időt szakítottatok a kérdésem elolvasására és köszönöm az esetleges válaszokat is.

2015. márc. 20. 21:04
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Nem.
2015. márc. 20. 21:12
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
Inkább töltsd le a world of tanks-t.
2015. márc. 20. 22:14
 3/10 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Elméletileg lehetsz, gyakorlatilag nem sok esélyed van rá lévén nincs túl sok aktív harckocsi idehaza.
2015. márc. 20. 22:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Esélyed nulla.
2015. márc. 21. 05:13
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 21. 08:16
 6/10 anonim válasza:
Hát élesben nem vezethetsz tankot, magasságtól is függ, mert tankosnak csak kifejezetten alacson embereket választanak. Egyébként biztos van rá lehetőség, hogy tankot vezethess.
2015. márc. 21. 16:43
 7/10 anonim válasza:

Tankot vezethetsz.....

De nem a honvédségnél!

2015. jún. 3. 20:22
 8/10 anonim válasza:

Igen.Hátha még érdekel,leírom neked.Szentendrére bevonulsz,most 2 hónap az alapkiképzés.Utána tatára kéred magad,közkatona rendfokozattal tökéletes vagy a hk vezetésre.Nem hadititok,van még pár hk.az ellenerőnél a Bakonyban,Szentendrén spec. kiképzésre,és itt-ott egy darab mutatóba,elsősorban.Olajos,piszkos meló.Sáros.A búvórésen,periszkopnál,befolyik a víz.Estére gázolaj és égett motorolaj szagos lesz még a bőröd is.Van a tanknak egy jellegzetes illata.Igen,illatnak fogod érezni ha szereted a gépet.Másrészt perpillanat van határ,vannak szolgálatok,tehát nem csak tankozás van.Hosszú folyamat mire igazán uralod a gépet,mert lassan mindenki tud menni,és padlógázon is,de normálisan,a buckákat,gödröket lekövetve,úgy hogy ne legyél iszap pakolásos az első nagyobb pocsolyánál,az már más.A karbantartás külön "szakma" :)

Mindenesetre más mint a worl of tanks...

2016. dec. 20. 08:00
 9/10 anonim válasza:
A T-72 vezetőülése ugyanúgy,mint bármelyik járműé,előre és hátra egy sínen mozog.Abban is különbözik az átlagos járműtől,hogy hátrafelé lejt ez a sínpálya,tehát ahogy hátrahúzod az ülést,lejjebb is kerülsz.Így be tudod zárni fejed felett a búvónyílást,és ha magasabb vagy,a lábadnak & felsőtestednek is van hely.Láttam már 180 cm feletti vezetőt,ez nem is olyan ritkaság egyébként.Az alacsonysági hiedelem abból alakult ki,hogy van egy vészbúvó,az ülés mögött.Ez az elhelyezkedés nem kényelmi szempontokat figyelembe véve jött létre.Szóval ha el kell hagynod a tankot,de nem felül,normálisan,akkor az üléstámlát lebuktatod,felfelé nyílik a vészbúvó amit 4 kar rögzít,ha nincs kitisztitva zsírozva,akkor kalapáccsal tudod csak kinyitni.(Természetesen egy jó hk vezető mindig karbantartja a vészbúvót is,tehát ilyen nem lehetséges hogy pl. sáros és rozsdás az a rész.)Ezek után kell kimásznod az így keletkezett lyukon.Odabent,zárt réssel ez eléggé kényelmetlen művelet,pláne ha nagyobb darab vagy.Szóval ezért amikor odajött pl egy bemutatón civilben egy 175 cm körüli fazon,és azt mondja (legtöbbször barátnő,feleség előtt)hogy neki ez túl kicsi,ő ehhez nagydarab,akkor azért javasoltam neki,hogy üljön csak be,és láss csodát,simán befért a kis macsó.Akarom mondani nagy macsó.
2016. dec. 20. 08:41
 10/10 anonim válasza:
Víz alatt,a torony vészelforgatóval elfordítod a tornyot,és hátramászol a toronyba,ez sem egyszerű ha nagyobb darab vagy.
2016. dec. 20. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!