Szerinted milyen férfi az olyan, aki ha Magyarországot román katonai támadás érné, kibújna a behívó alól és külföldre menekülne? Mivel jellemeznéd az ilyen embert?
Volt a napokban egy vita : http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
ahol az utolsó pár oldalon ezen vitatkoztunk . Olvassátok végig a kommenteket, egyszerűen elképesztő . Volt olyan férfi aki a nőket és gyerekeket küldte volna maga helyett a frontvonalra, más erőszakkal rángatta volna magával a családját külföldre . És a többségnek teljesen természetes hogy kibújjanak az állampolgári kötelességük alól és elfussanak . Lehet bennem van a hiba, de nektek ez nem elképesztő ? Komolyan ilyen besz*riak lettek a modern "férfiak" ?
És a nőktől is kérdezem, hogy egyáltalán "férfinak" lehet-e nevezni az ilyeneket ?
Én fegyvert fognék és harcolnék a hazámért azaz a románok oldalán.
Sanyi voltam Sepsiszentgyörgyről
#7 vagyok
Na jó, mivel védekezésről van szó, elgondolkodnék azért. De ha mi támadnánk, abban 100%, hogy nem vennék részt. De védekezés esetén is inkább az irreguláris harcmodort részesíteném előnyben.
Én csak akkor mennék, ha a teljes politikusi gárda (kortól és nemtől függetlenül) az első sorban harcol, mert golyófogónak nem megyek. Ha ez megvan, és a román támadás oka is olyan, akkor valószínűleg mennék.
Ha viszont azért támadnak a romszik, mert az idióta politikusok valami baromsággal kiprovokálták, amivel nem értek egyet, akkor biztos elhúznám a csíkot.
Tehát összegezve: jogtalan megszállás esetén ha az összes politikus is harcol beállnék. Egyébként nem.
Kérdező! Éles fegyver volt-e a kezedben? Vagy csak a vasárnap esti online lövöldözés alapján állítod hogy olyan könnyű lenne harcolni? Az olyanok, mint te, nagy az internet előtt nagyszájúak, de az első lövéseknél magad alá hu*oznál!
Amúgy meg Magyarországért soha nem fognék fegyvert, nem ér annyit az egész. Viszont idén októberben leteszem az új országom állampolgárságát, és ezért már harcba mennék, ha kellene, Magyarország ellen is.
#7, 12
Hát hadseregbe nagyon nem szívesen mennék. A túl sok parancs és a hadijog túlzot szabályozása csak rontaná az esélyeket. Gerillaként eredményesebben fel lehetne venni a harcot bármiylen ellenféllel.
A 13-assal értek egyet. Azért nem fogok elmenni, hogy vágóhídra küldjenek, mint a galíciaiak a jobb szektort.
De egy olyan helyzetben, mint Kelet-Ukrajnában, ahol civileket mészárolnak le, felvenném a fegyvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!