Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Találtam egy videót mely szerint Kína nem fog teketóriázni és megvédi Iránt még egy harmadik világháború árán is mivel ugyebár Kína a legnagyobb kereskedelmi partnere Iránnak.

A videó itt: http://www.youtube.com/watch?v=l-3xeP7NFRE

2012. jan. 16. 10:50
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
ebből világháború lesz srácok! téleg igazuk volt a majáknak, na nem is megyek már akkor dolgozni se ugyis mindegy már
2012. jan. 16. 11:17
 2/9 asmosys ***** válasza:
100%

Kína a legnagyobb kereskedelmi partnere Iránnak. /Ez Iránnak fontos/

Amerika meg legnagyobb kereskedelmi partnere Kínának. /Ez meg Kínának/

Kína nem egy országot véd, hanem saját érdekeit. Amennyiben ezek az érdekek kiszolgálhatóak, nem fog háborúzni.

2012. jan. 16. 11:19
 3/9 anonim ***** válasza:
Kína sarokba van szorítva. A két legnagyobb kereskedelmi partnere az USA és az EU. Nem fog az semmit sem csinálni. Általában pont azért száll be pénzzel a nyugati országok gazdaságába, mert érdeke, hogy azoknak is jól menjen.
2012. jan. 16. 11:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy az Usa is sarokba van szorítva, ha nem mégjobban. A kereskedelemhez legalább 2 fél kell, ha az Usa nem kereskedik Kínával, akkor Kína sem az Usával. Nem tudom, hogy észrevettétek e, hogy az utóbbi időben mennyire megenyhült a "demokratikus" Usa a "kommunista" Kínával szemben. Pénz az elsődleges, a maszlag meg csak a gazdasági érdekek alátámasztására valók. Most nem érdeke a nyugatnak Kína szapulása. Nem fognak nekiemnni Iránnak, mert nem húzhatnak ujjat Kínával.
2012. jan. 16. 11:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Gondolkozom sokat ezen. Irán olajjal szolgálja ki Kínát a világon a legjelentősebb mennyiséggel. Ezt Kína a gazdasága fejlesztésére fordítja. Kína legfőbb versenytársa az USA és az USA rá akarja tenni a kezét egy olyan olajra ami Kínának felettébb fontos. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy Kína és Irán között nagyon régre visszanyúló és szoros kereskedelmi kapcsolat van. És ezt a kapcsolatot Kína feladná és beáldoznák Iránt mert a legfőbb versenytárs rá akarja tenni a kezét az olajára és a földjére? Ez kicsit olyan mintha magát Kínát támadnák meg. Ez tényleg nagyon érdekes helyzet. Amit a Kínai Nemzetvédelmi Egyetem professzora mondott sem kecsegtet semmi jóval. Mindemellett a világ sok éve fegyverkezik szóval nem tudom mi lesz. Lehet látni olyan videókat, hogy rengeteg tankot és más katonai járműveket szállítanak hosszú vonatokon az USA-ban. Ezeknek én is tanúja voltam amikor kint voltam. Annyi harckocsiról van szó amennyi normális esetben indokolatlan lenne az eddigi háborúkat figyelembe véve. Majd kiderül minden...
2012. jan. 16. 11:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindenesetre nekem rossz előérzetem van... USA,EU,Izrael,Kína,Irán,Oroszország a világ legnagyobb katonai hatalmai mind a háborúban.
2012. jan. 16. 11:53
 7/9 anonim ***** válasza:
18%

Igen...

Az kell most Mo.-nak hogy kizárják az EU-ból! Az lenne a legjobb!

Valószínűleg ha megtámadják Iránt, mint a videón is látszik (szerintem), akkor abba Kína beszáll!

És Kínával lenne Oroszország, szemben az USA, és az EU+ Izrael!

Az arabok egyedül legyűrik Izraelt együtt, ha nem segít nekik más! Jöhettek a 6 napos háborúval de akkor is ha a teljes Közel-Kelet nekimegy Izraelnek, akkor annak vége!

Oroszország meg sem áll a németekig, simán elfoglalja az addig útjába eső országokat!

Megállnának szerintem egy picit a németeknél, franciáknál, de ezek a kis hadsereggel rendelkező országok (ázsiai viszonylatban) semmit nem érnének az oroszokkal szemben, akik nincsenek lemaradva technikailag!

Az USA ha hadilag erős is, nem tudja támogatni Izrael, az EU-t, és nem tudja magát is védeni a tenger felől (Kína +ha az oroszok elfoglalják EU-t), és északról (Bering-szoros, Oroszo.), meg esetleg délről, mert kitudja, hogy Dél-Közép Amerikában ki lesz kivel...

Ha lesz egy Oroszo.+Kína összeállítás a világnak vége, nekünk esélyünk akkor van, ha elmegyünk Mo.-ról, vagy kilépünk/kirúgnak minket az EU-ból!

2012. jan. 16. 18:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Az kell most Mo.-nak hogy kizárják az EU-ból! Az lenne a legjobb!....ezt jelen helyzetben cseszhetjük, a helyzetben amiben vagyunk, nem lenne sehogy könnyű kijönni.

Az arabok egyedül legyűrik Izraelt együtt, ha nem segít nekik más! Jöhettek a 6 napos háborúval de akkor is ha a teljes Közel-Kelet nekimegy Izraelnek, akkor annak vége!....az arab országok nagyrésze el van foglalva a saját belső harcaival, és ha a saját országukban nincs rend, akkor nem fognak összefogni egymással sem.

Oroszország meg sem áll a németekig, simán elfoglalja az addig útjába eső országokat!...Oroszország elég szépen megél az EU-ból, lásd olaj és gáz, teljesen értelmetlen lenne egymásnak menniük.

Az USA ha hadilag erős is, nem tudja támogatni Izrael, az EU-t, és nem tudja magát is védeni a tenger felől (Kína +ha az oroszok elfoglalják EU-t), és északról (Bering-szoros, Oroszo.), meg esetleg délről, mert kitudja, hogy Dél-Közép Amerikában ki lesz kivel...Mellesleg Kína és az USA is eléggé függenek egymástól gazdaságilag, és akárhogy nézzük még mindig az övék a legütőképesebb hadigépezet a világon.

Hülyeség lenne egymásnak esniük egy háborúban a nagyhatalmaknak, elvannak azzal hogy gazdaságilag szívják egymás vérét.

2012. jan. 17. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:
egyébként Kína nem vásárolt magyar állampapírokat ? tehát valamilyen szinten " szövetségben állunk vele"
2012. jan. 19. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!