Ki miért bukott meg katonai alkalmasságin? Mik a leggyakoribb buktatók?
Én ott (is ) dolgoztam a Petőfi laktanyában, gyakorlatilag akármin el lehet bukni, volt aki a hallásvizsgálaton, volt aki a fogászaton, volt aki a pszichológián, és természetesen sokan hasalnak el a fizikai felmérésen is, talán ez gyakoribb.
A másodfokú attól is függ miből hasaltál el, pl. ha a pszichiáter alkalmatlannak tart, nem valószinű, hogy másodfokon alkalmasabbnak találna.
A fizikai sokaknak csak másodfokon sikerül.
Katona
Szia! Általánosságban itt nagyon sok hasznos infót találsz: [link]
Másodfokún ugyanolyan elbírálásban van részed, mintha először mennél. Ha jól teljesítesz átengednek.
Szentendrén a fő bukási ok az, hogy a kigyúrt izomagyak nulla állóképességgel bírnak, ergó nem tudják lefutni a 3200 métert. Egyészségügyi okok miatt is kapnak alkalmatlant, ez leggyakrabban gerincferdülés vagy lúdtalp, de ennek nem olyan vészes az aránya, merthogy ide azért azok jönnek, akik egészségesek. Pszichon meg kb lehetetlenség megbukni. A legnagyobb szűrést mindig a fizikai rész adja.
Zmne-re már jelentkeztem egyszer gimi után,alkalmassági meg is volt,csak a felvételi ponthatárok nem úgy alakultak ahogy szerettem volna....
Most szerződéses állományba jelentkezek sima érettségivel plusz angol középfokú nyelvvizsgával.
Problémám a hallásvizsgálattal van,mert van egy minimális halláscsökkenésem(zajártalom).Mikor zmne-s felvételin voltam a Petőfi laktanyában,nem volt műszeres vizsgálat és simán átmentem.
Súgott beszédet tökéletesen hallom,csak néhány magasabb frekvenciát nem hallok műszernél....
Voltam rendőrtisztin is,ott is átmentem mindenen:pszichológia,fizikai.Egészségügyin jött elő a hallásprobléma(semmi más csak az),azonban másodfokon átengedtek.Itt is a ponthatárok tettek keresztbe...
Dühítő lenne hallás miatt elhasalni,mert nem akadályoz semmiben.Mindent rendesen hallok,nem akadályoz a kommunikációban,tökélesen el tudnám látni a feladatomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!