A jobboldali beállítottságú emberek miért ilyen "énközpontúak"?
Nekik ne mondja meg senki milyen színvonalon éljenek.
Ők annyi autót tartanak,amennyi nekik jól esik.
Nem érdekli őket a környezetvédelem,a fenntarthatóság.
Nem érdekli őket a globális felmelegedés,klímaváltozás.
A jelenben és a pénznek élnek.
És,ha megmered kritizálni őket,hogy talán lentebb kellene venni a jólétből,akkor azt fröcsögik,hogy ők megdolgoztak mindenért.
A következményeket nem vállalják.Ha klímaváltozás lesz,akkor szerintük szépen falat kell húzni Európára,és hagyni az embereket a sorsukra.
Azokat az embereket,akik miattuk kénytelenek menekülni.
Mikor veszi észre az ember,hogy ez az anyagias,kapitalista,szociálisan érzéketlen világ hosszú távon megbosszulja magát?
Mert erről szól a jobboldal. Ez a lényege.
Olvass utána.
1. szerintem meg csak 10 éves
2. amit leírtál, kérdező, az éppen a baloldalra jellemző, de nagyon-nagyon.
3. a jobboldal azt jelenti, hogy nemzetibb a baloldalnál. A nép érdekét tartja szem előtt. Orbán Viktor is ezt teszi.
"A jobboldal azon politikai eszmék, ideológiák csoportja, melyek fő jellemzője a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és helyeslése."
"A kultúrában a hagyományokat követi, a gazdaság területén az állam minimális szerepvállalását hirdeti. A szabadpiacra, a szabad versenyre és az egyén öngondoskodására épít; elfogadja a nagyobb társadalmi különbségeket."
"A kultúrában a hagyományokat követi, a gazdaság területén az állam minimális szerepvállalását hirdeti. A szabadpiacra, a szabad versenyre és az egyén öngondoskodására épít"
Itt lesz baloldali a Fidesz.
Neked kérdező mik azok a szempontok, amiket megteszel azért, hogy amiket felsoroltál ne következzenek be?
Konkrétan milyen jobboldaliakra gondolsz, amikor ilyeneket állítasz?
Én leginkább anarchista vagyok, de előtte jobboldali voltam az elveim nem változtak, de a magyar politikát undorítónak tartom. Egy MMA mérkőzésen több szeretet van, mint a ungárise politikában.
"Nekik ne mondja meg senki milyen színvonalon éljenek."
- Aki nem jobboldali, annak megmondják, hogy milyen színvonalon éljenek? Nem hinném. A többség szerintem jól akar élni és biztonságot szeretne, hogy tudjon tervezni és ne csak yolo legyen.
"Ők annyi autót tartanak,amennyi nekik jól esik."
Egy autóm sincs. Ha megengedhetném, hogy legyen kettő, az jó lenne. Egy az asszonynak, egy nekem. Sajnos a tömegközlekedés nagyon drága. Több, mint 100 000 forint havi bejárásom tömegközlekedéssel. Autóval ez 60ezerből meglenne.
"Nem érdekli őket a környezetvédelem,a fenntarthatóság."
Szelektíven gyűjtöm a hulladékot. Nem folyatom a csapot, ha kezet, vagy fogat mosok. Átlagosan 5 liter vízből megvan egy fürdés hajmosással együtt. Esővízzel öntözök. Ha tehetem bringával járok vásárolni és nem autóval (télen is). Nem szeretem a túlcsomagolt dolgokat. A péknél a tegnapi zacskóba kérem a reggelimet, hogy ne kelljen újabb zacskót a szemétbe dobni. Inkább költök A++ energia osztályra többet, mint veszem 1000esért a használt hűtőket. Rezsim a legkeményebb téli időszakban sem éri el a 20ezret. Folyamatosan etetem télen a madarakat. Ha sérült állatot látok, kórházba viszem saját költségen, ha még menthető. Madárkórháznak adományozok. 2 évig bringával jártam munkába.
"Nem érdekli őket a globális felmelegedés,klímaváltozás."
Azt hiszem ezt kifejtettem fentebb.
"A jelenben és a pénznek élnek."
Jelenben élek - nem a múltban. Ez igaz. Tervezek, amit lehet, de nem sokat engednek. 40 év munkaviszony után lenne csak lakásom. De a munkahelyemen állandó bizonytalanságban tartanak, mert jó tesz a kapitalizmusnak. Nincs semmilyen felsőbb támogatottságom sem lakásra, sem lakhatásra. Van megtakarításom, de az is csak 40 év múlva fog érni valamit. Úgyhogy sem család sem biztos jövő nincs a megvalósítható terveim között, de azért jó lenne.
"És,ha megmered kritizálni őket,hogy talán lentebb kellene venni a jólétből,akkor azt fröcsögik,hogy ők megdolgoztak mindenért. "
Aki megdolgozott a jólétért, az lehet, hogy akkor, amikor te fel sem fogtad mit beszélsz, tanultak és keményen tolták magukat előre és nem loptak, csaltak, hazudtak, hanem becsületesen mentek előre.
"A következményeket nem vállalják. Ha klímaváltozás lesz,akkor szerintük szépen falat kell húzni Európára, és hagyni az embereket a sorsukra.
Azokat az embereket,akik miattuk kénytelenek menekülni."
Te ezt valami indexen, vagy 444en olvastad? Vagy alapból vagy ennyire fantáziadús?
Felelősséget vállalni? Mire? Nem pazarlok sok mindennel. Ha a munkába járásomat nem nézzük, 1.4 az ekó lábnyomom, ha nézzük, akkor bizony 3.2. A tiéd mekkora?
"Mikor veszi észre az ember,hogy ez az anyagias,kapitalista,szociálisan érzéketlen világ hosszú távon megbosszulja magát?"
Soha nem veszik észre magukat az emberek. Nem tanulnak a történelemből. Csak a termelés és a kihasználás a lényeg, de ez nem a jobboldaliakra jellemző, hanem a kapitalistákra. Ami jelenleg nagyon nem magyar jobboldal.
Tessék kérem felébredni, mert belelóg a bilibe a kezed! Közöd nincs a valósághoz. Közhelyesen, félretájékozottan dumálsz olyan dolgokat, amik téged felháborítanak.
Nem tudom,én hajlandó vagyok megelégedni a kevesebbel,ha tudom,hogy a többségnek,a társadalomnak az jó.
A kevesebb néha több.
Nem szeretem kockáztatni a biztosat a bizonytalanért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!