Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen gyakorlati indokod...

Milyen gyakorlati indokod van, amennyiben elutasítod a homoszexuálisok házasságkötését?

Figyelt kérdés
Laikusként lennék kíváncsi más emberek véleményére. Se több, se kevesebb.
2015. júl. 21. 18:17
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
25%
Éljenek együtt törvényesített élettársi kapcsolatban de ne házasságban. A törvényesített élettársi kapcsolatban tőlem akár lehessen nekik hozzátartozói jogaik is de ne hívják ezt házasságnak. A házasságban van egy férj (férfi) és egy feleség (nő). 2 férj es 2 feleség nem lehet benne.
2015. júl. 21. 18:48
 12/39 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem már elég sokszor ki lett vesézve, hogy mi az óriási lényegi különbség a homoszexuálisok által kötött házasság és mondjuk a pedofilok, meg állat szexesek, stb házassága között. Előbbi két felnőtt, cselekvőképes ember között létrejövő polgárjogi szerződés, utóbbiaknál viszont az egyik fél nem cselekvőképes, tehát semmiféle szerződést nem köthet/nem tud kötni. Családtagok közti kapcsolatot meg nem viccből hívják "vérfertőzésnek", a régi nagy királyi családokon többször is jól látszik az eredménye.

Viszont a poligámia az érdekes kérdés. Őszintén megmondom nem vagyok otthon a témában, de gondolom vallási okok miatt tiltották be, mert mást ez ellen sem nagyon lehet felhozni. Már persze a szokásos álerkölcsös drámázáson kívül.

2015. júl. 21. 18:50
 13/39 szántóvető ***** válasza:
16%

ezeket a személyeket üldözni kell és átnevelőtáborokba kényszeríteni.évszázadokon keresztül irtottak embereket faji vagy vallási alapon,sajnos ez a szokás teljesen kihalt a civilizált társadalomban.a keresztény egyház is sajnálatos módon behódolt ennek az új hóbortnak ahelyett hogy tűzzel-vassal irtaná ezt az abnormális jelenséget.kézzelfogható indok?ez egy mutáció amely biológiai zsákutca,szöges ellentétben áll a természet rendjével az ilyen beállítottságú,azonos nemű egyedek egymáshoz való vonzódása ill. családalapítása.(köztudott hogy az őseink alkalomadtán állatokkal is közösültek,számomra még ez is elfogadhatóbb mint az érzelmi kötődés azonos nemű emberek között.)

ugye minden rossz amerikából indul ki így aztán meg sem kell lepődni rajta hogy az amerikai szórakoztatóipar is alaposan ráerősít arra a tévhitre hogy az ilyen embert el kell fogadni,példa erre néhány népszerű sorozat főszereplője akik csupa-csupa kedvelhető,pozitív karakterek.(bár nem vagyok sorozatfüggő,pár példa:dr. house: XIII,vészhelyzet: dr. weaver,grace klinika:minden 3. szereplő..

2015. júl. 21. 19:06
 14/39 A kérdező kommentje:
Az egy dolog, ha valaki nem szimpatizál mindenkivel, de kedves utolsó, neked ritka beteg elméd van.
2015. júl. 21. 20:11
 15/39 anonim ***** válasza:
6%
A házasságkötés heteróknak lett kitalálva, a homoszexuálisok miért nem tudnak maguknak valami hozzájuk illőt kitalálni?
2015. júl. 21. 20:21
 16/39 szántóvető ***** válasza:
16%
kérdező sejtettem hogy személyedben egy meleget üdvözölhetünk itt a gyakorin.méghogy laikus na persze.
2015. júl. 21. 20:23
 17/39 A kérdező kommentje:

Ember, irtásról, meg átnevelésről beszélsz. Akárkivel művelnéd is ezt, épeszű ember nem állna a hátad mögé!

Te jól besaccoltad, hogy meleg vagyok. Szerintem te a szado-mazo iparban nyomulsz. Körülbelül ennyire megalapozott a tipped.

2015. júl. 21. 20:30
 18/39 A kérdező kommentje:
#15: Nem "férj" és "feleség", hanem "fenekesek"? :)
2015. júl. 21. 20:35
 19/39 anonim ***** válasza:
29%

Nem utasítom el, csak ebben a formában nem következetes. 3 dolog zavar benne:

1. Nincs benne társadalmi konszenzus. (És ugye nem szerencsés, ha valami ennyire megosztó dolgot le akarunk nyomni az emberek torkán - mondom ezt úgy, hogy én támogatom a melegházasságot.)

2. Miért kell két emberre korlátozni? Van, ahol elfogadott a gyerekházasság, a poligámia, a szülők által létrehozott frigy... stb. Terjesszük ki szépen minden jogilag felnőtt egyénre, mennyiségtől függetlenül.

3. A házasság hagyományosan a gyereknemzésről szól, ami homoszexuálisoknak még nem megy egyelőre. A támogatásokat ezt figyelembe véve kell majd átalakítani.

Szóval a jelenlegi formájában elutasítom. A legjobb az lenne, ha megszüntetnénk a házasság intézményét.

2015. júl. 21. 21:07
 20/39 anonim ***** válasza:
31%

A házasság egy több ezer éves, erős szakrális töltettel rendelkező jogintézmény, mely férfi és nő között köttetik. A kultúra fontos része.

Szerintem fordítsuk meg a kérdést.

Miért kéne az egyetemes kultúrából kiszakítani, megsemmisíteni.

Itt egész egyszerűen arról van szó, hogy a házasságot szeretnék megőrizni olyannak, amilyen évezredek át volt.

Nem valaki/valakik ELLEN, hanem valamiért irányul.

Tiszteletben kell tartani ezt a véleményt is, de sajnos úgy látom, a legritkább esetben sikerül elvonatkoztatni.

A kultúra érték. Az őrzőit nem kell démonizálni.

2015. júl. 21. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!