Miért jó nekünk, hogy beléptünk az eu-ba?
- vámmentesség, rugalmasabb külkereskedelem
- szabad utazás, vízumkényszer nélkül
- szabad munkavállalás a legtöbb EU országban
- pályázatok, támogatások lehívhatók
- monetáris védelem az Euro bevezetésére való törekvéssel
Ezek a leglényegesebbek, amelyek eszembe jutottak, illetve, amelyek az én életemet közvetlenül befolyásolják. Nyilván lehetne még pár tucat egyéb aspektust is említeni.
- monetáris védelem az Euro bevezetésére való törekvéssel
Ez azert nem teljesen igy van... 2 evig megkotik a kezunket (inflacio, kamat es exchange rate), recesszioba dontik az orszagot koszolgaltatva spekulansoknak, hogy utana talan belephessunk az Euro ovezetbe... Pl. Litvania, Portugalia, stb...
Az Eurot tamogatom csak a Maastrichi egyezmenyt nem... Semmilyen kozgazdasagi elmelet nincs a szamok mogott es ez meg is latszik rajta...
A tobbi 4 ponttal egyet ertek... + szerintem a aruk minosegenek a standardizalasa is jo
nem tudom.
de biztos, hogy van előnye.
ha egy szegény ember társul gazdagabbakkal, akkor abból rosszul nem jöhet ki.
csak a tehetős járhat rosszabbul.
Szabad munkavállalás.Na itt röhögtem agyon magamat.Majd ha kapsz munkavállalási engedélyt,akkor dolgozhatsz külföldön.
Ja ,hogy lehet utazgatni?Elöbb olvastam,temetésre sincs pénz,biztos jót fognak idén nyaralni a tengerparton...
Komolyan gondolkodsz is néha,vagy csak mondogatod,amit a szádba rágtak?
:/Nem biztos hogy jó.
Vannak olyan országok akik direkt nem csatlakoznak az EUhoz pl :Svájc
a pályázatok miatt valószínűleg jó, persze ott kedves kormányunknak be kellene tartani,és tartania a szabályokat (ezt pedig csak akarni kell...)
azért viszont rossz, mert így még jobban meg van kötve a kezünk, mivel a csatlakozással kötelezettségeket is fel kellett vennünk, és ezalatt nem csak azt értem,h pl. legyen a játszóterek körül kerítés, vagy hasonlók, hanem a magyar gazdaságot, vállalkozókat, stb-ket hátráltató szabályokba is bele kellett menni (idegen befektetők nem biztos,h jó tesznek Mo-on...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!