Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért jó nekünk, hogy beléptün...

Miért jó nekünk, hogy beléptünk az eu-ba?

Figyelt kérdés
2010. jan. 13. 03:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Hogy gazdaságilag van e hasznunk belőle azt nem tudom.De azt igen hogy rengeteg uniós pályázatot van lehetőségünk megpályázni anyum pl egy pályázattal most kapott 500 000 forintot amiből a munkahelyén tudnak fejlesztéseket végezni.
2010. jan. 13. 04:12
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

- vámmentesség, rugalmasabb külkereskedelem

- szabad utazás, vízumkényszer nélkül

- szabad munkavállalás a legtöbb EU országban

- pályázatok, támogatások lehívhatók

- monetáris védelem az Euro bevezetésére való törekvéssel

Ezek a leglényegesebbek, amelyek eszembe jutottak, illetve, amelyek az én életemet közvetlenül befolyásolják. Nyilván lehetne még pár tucat egyéb aspektust is említeni.

2010. jan. 13. 06:53
 3/11 anonim ***** válasza:

- monetáris védelem az Euro bevezetésére való törekvéssel

Ez azert nem teljesen igy van... 2 evig megkotik a kezunket (inflacio, kamat es exchange rate), recesszioba dontik az orszagot koszolgaltatva spekulansoknak, hogy utana talan belephessunk az Euro ovezetbe... Pl. Litvania, Portugalia, stb...

Az Eurot tamogatom csak a Maastrichi egyezmenyt nem... Semmilyen kozgazdasagi elmelet nincs a szamok mogott es ez meg is latszik rajta...

A tobbi 4 ponttal egyet ertek... + szerintem a aruk minosegenek a standardizalasa is jo

2010. jan. 13. 09:22
 4/11 anonim ***** válasza:

nem tudom.

de biztos, hogy van előnye.

ha egy szegény ember társul gazdagabbakkal, akkor abból rosszul nem jöhet ki.

csak a tehetős járhat rosszabbul.

2010. jan. 13. 10:09
 5/11 anonim ***** válasza:
22%

Szabad munkavállalás.Na itt röhögtem agyon magamat.Majd ha kapsz munkavállalási engedélyt,akkor dolgozhatsz külföldön.

Ja ,hogy lehet utazgatni?Elöbb olvastam,temetésre sincs pénz,biztos jót fognak idén nyaralni a tengerparton...

Komolyan gondolkodsz is néha,vagy csak mondogatod,amit a szádba rágtak?

2010. jan. 13. 11:39
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
2010. jan. 13. 14:00
 7/11 anonim válasza:

:/Nem biztos hogy jó.

Vannak olyan országok akik direkt nem csatlakoznak az EUhoz pl :Svájc

2010. jan. 13. 14:34
 8/11 anonim ***** válasza:
persze, mert nem akarnak veszteséget maguknak. Svájc gazdag ország.
2010. jan. 13. 14:37
 9/11 anonim ***** válasza:

a pályázatok miatt valószínűleg jó, persze ott kedves kormányunknak be kellene tartani,és tartania a szabályokat (ezt pedig csak akarni kell...)

azért viszont rossz, mert így még jobban meg van kötve a kezünk, mivel a csatlakozással kötelezettségeket is fel kellett vennünk, és ezalatt nem csak azt értem,h pl. legyen a játszóterek körül kerítés, vagy hasonlók, hanem a magyar gazdaságot, vállalkozókat, stb-ket hátráltató szabályokba is bele kellett menni (idegen befektetők nem biztos,h jó tesznek Mo-on...)

2010. jan. 13. 17:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy jó?
2010. jan. 17. 18:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!