Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vajon miért van jó ideje...

Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?

Figyelt kérdés

Erről van szó:

[link]

Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?

2014. ápr. 24. 18:33
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯
 451/1938 anonim ***** válasza:
100%

Ez a videó (ezt linkelted be te is) sokkal részletesebb az én kísérletemnél:

TV-part I

http://www.youtube.com/watch?v=JrDMT6lSeEo

"...de akkor miért itt pötyögsz?"

Mert sok új információt tanultam az itteni csevegés közben. Például nem értettem a "Magnetic Rail Gun" magyarázatát. De az egyik hozzászóló által belinkelt Gőz László-féle mágnesmotor szabadalmi leírásának első soraiból világossá vált.

Csevegés közben többet lehet tanulni mint könyvmolyként a gép előtt vagy megszálott tudósként egy laboratóriumban.

De az itteni csevegés közben lett világos az impulzus üzemű motorok vagy a rezgőkörök energianyerési magyarázata is. Magányos tudós üzemmódban lehet hogy még mindig a szakkönyveket bújnám és nem állt volna össze a magyarázat. Karvak mágnesinga motorjának megértése sokat segített.

Szerintem a többi hozzászóló is hasznosnak találta az új ismereteket. Mivel valós magyarázat nélkül egyik készülék sem ér semmit, anélkül nem lehet reprodukálni. Nem elég az a "magyarázat" amit mindenhol írnak, hogy például sugárzó energia.

Például az ókori bagdadi galvánelem is már mióta ismert volt. De tudományos magyarázat nélkül az csak egy régészeti lelet volt. Attól hogy ráleltek, attól még nem terjedtek el a galvánelemek és az akkumulátorok. Szoftver is kellett hozzá, vagyis HELYES információ, ami leírja pontosan hogy hogyan működik, és egyéb részleteket. Azért írtam a HELYES információ kifejezést nagy betűvel, mert a szabadenergiáról rengeteg információ megjelent. Csak sajnos nagy részük nem hasznosítható. Például Moray könyvében az Energiatenger címűben szerepel ilyen információ is:

[link]

Ez is információ, csak a mai napig nem derült ki hogyan kell a szabadenergia áramkörbe bekötni és mi az áramköri funkciója Moray készülékében.

2015. febr. 5. 19:02
 452/1938 anonim ***** válasza:
100%

#434 es tette fel:

[link]

Ez a gép még hatékonyabb lenne, ha a gerjesztö kerekekk csak akkor forognának mikor az inga közéjük kerül. Ne legyen üresjáratuk.

Amúgy, látom hogy te már megértetted a lényeget, ami az ingából nyerhetö mozgási energia kinyerésének módját illeti. Végre nem vagyok egyedül.

2015. febr. 5. 19:26
 453/1938 anonim ***** válasza:
100%

Meg is ismétlem az ott leírt magyarázatot a Milkovic ingára:

[link]

Az ábrán látható pillanatban a gravitáció ad a piros tömegnek egy ω szögsebességet. De közben kézzel is adnak neki egy Δω szögsebességet. Így két szögsebesség összege kerül a forgási energia képletébe: W = ½Θ(ω+Δω)².

Kis ujját mozdítja néha és vizet szivattyúz a nagy tömegű Milkovic inga.

2015. febr. 5. 20:10
 454/1938 anonim ***** válasza:
100%
Jól van. De erröl ne beszélj senkinek. A Nobeldijat meg nem osztom senkivel. Ha te is akarsz magadnak, akkó tanájj ki valami mást. Na, mék alunni. Haónap megin gyüvök ide leja csárdába. jóccakát.
2015. febr. 5. 20:19
 455/1938 idegen.1 ***** válasza:
71%

Értem!

Akkor kézzel kell a pirosat parametrikátlanul gerjeszteni és lábbal vagy hogy kell paramatrikusan kivenni?

Persze a lényeg hogy többet vegyek ki mint amit betettem.

Csüszi123 Te érted ezt?

Input:249,1W Output:2919VAR

Nincs terhelés csak látszólagos,nincs kimeneti teljesítmény csak meddő.Ez nagyon hasonlít a virtuális szabadenergia képletekkel,hosszú szöveggel,szép képekkel,linkekkel alátámasztott elméletekre,csak így táblázatban jobban érthető.

Nesze semmi fogd meg jól...de tegyél be érte 249,1Wattot.

2015. febr. 6. 00:30
 456/1938 idegen.1 ***** válasza:
71%

„A gravitáció erő” –ez igaz!Földi körülmények között maradva kb az ionoszférától ütközésig(vagy a föld középpontjáig?tart).Az ebből származó energia nem képes visszaszállítani ugyanazt a tömeget az ionoszféráig.Még akkor sem,ha közben eltereled más irányba.Az „új” mozgási energia mindenképp kevesebb lesz,de megtévesztő lehet egy áttétel ami alapján többnek hiszed(mert azt akarod hinni).

A mágneses vonzás is erő,eltérítve leárnyékolva,és meddig tart ez is?...ütközésig.

Egy feszülő rugó is erő!Nem szándékom megcáfolni Milkovic,Vagy a Te elméleteded…még Albertét sem(pedig elég ingatag:)Visszacsatolással bizonyítsd hogy többlet van.A pumpa nyomja a vizet az ingára,váltószeleppel…ide oda.A lecsorgó vizet szíjja a pumpa

Ha ez az effekt valóban működne akkor Neo motorja is működne!Én is tudnék rezonanciából többletet,és ki mit szeret: mechanika,mágnes,vízbontó stb…és a kóró ringatná a kismadarat.

A kismadár most még nem akar menni faluhoz,bikához,tűzhöz,vízhez…inkább ringatja a kórót!

A mesének vége,aludjatok jól álmodjatok szépet EMBEREK.

2015. febr. 6. 00:49
 457/1938 anonim ***** válasza:
100%

"Az „új” mozgási energia mindenképp kevesebb lesz,de megtévesztő lehet egy áttétel ami alapján többnek hiszed(mert azt akarod hinni)."

Ezen gondolkodtam már elözöleg is. Azonban milyen áttétel az, ahol a munka mellett amit el kell végezzek, még ráadásul rángatnom kellene az ingatömeget is, ami értelemtlen veszteség lenne csökkentve a gép hatékonyságát. Viszont más a helyzet akkor, ha az ingatömegre a gravitáció vonzóereje is hat. Az elvégeztethetö munka mennyisége bizonyitja a rendszer hatékonyságát. Ha pedig rajtam kivül senki nem fektetett be munkát mégis jócskán megnövekedett a teljesitményem a gépet használva, akkor honnan származik az az energia ammi a plusz teljesitményt okozta? Ha a "paraszt" rájönne, hogy ingatömeg nélkül több vizet pumpálhatna ki, mert könyebben huzogathatná a pumpa karját, akkor azonnal ledobná az ingát mert teljesen érthetö módon csak kolonc lenne.

Vicc:

Egyik cimbora az erdöben meglátja a másikat aki a kezében egy nagy fatuskót cipel.

- Miért viszed azt a fatuskót? - kérdezi.

- A medvék ellen. - feleli.

- ???

- Mikor elkezd a medve zavarni engem és már majdnem megfog, akkor eldobom a tuskót, hogy gyorsabban tudjak szaladni!

Viszont elgondolkodtató, hogy az inga jelenlétében több vizet pumpálhat ki ugyanakkora befektetett munkával. Nem tudja honnan és mitöl, de gyümölcsözöbb a munkája. És itt kellene belépjenek a fizikusok, matematikusok, akik képesek pontosan definiálni a jelenséget. Mimódon adódik hozzá az inga által pl. a gravitáció vonzóereje. Mert a rendszer csakis a gravitáció jelenlétében képes töbletett hozzáadni a gerjesztére szolgáló energiához. Annyival könnyebb a feladat, hogy már egy jól felhasználható, könnyen bárki által megismételhetö jelenségröl van szó, nem pedig egy alapelvi elgondolásról ami szerint kellene késziteni egy talán jól müködö energiasokszorozót. A gyakorlati kivitelezöknek könnyü feladat. Az elméleti szakembereknek már nagyobb kihivást jelenthet. Szóval dobjunk be egy felest oszt utána essünk neki a melónak itt a kvantumkocsmában.

2015. febr. 6. 03:32
 458/1938 NeoSzZ ***** válasza:
71%

Idegen!

"Ha ez az effekt valóban működne akkor Neo motorja is működne!"

Ne már, hogy kiírtam ide a motorom működési elvét?!

Na, ezért nem szabad sörözés után hozzászólogatni! :)

Egyébként Ludwig barátunkkal kb 1,5 éve vesézzük a témát.

Tudni kel, hogy őt nagyon nehéz meggyőzni.

Most jutottam el oda, hogy ígéretesnek tartja a tervemet.

De ez nála még semmi, csak a szemének fog hinni, ha elkészül végre a cucc.

2015. febr. 6. 04:06
 459/1938 anonim ***** válasza:
100%

A csupasz paraméterek és képletek olyannak tűnhetnek mint az üres korsók a kvantumkocsmánkban. :))

Ezért helyettesítsünk be kitalált egyszerű számokat a képen látható esetre:

[link]

A piros inga tehetetlenségi nyomatéka legyen:

Θ = 2 kg·m²/s

A gravitáció adjon a tömegnek

ω = 4 (1/s) szögsebességet. (Azért tettem a mértékegységet zárójelbe nehogy 41-nek olvassuk).

Kézi erővel pedig adnak neki

Δω = 2 (1/s) szögsebességet.

Ezekből az induló forgási energia (az egyszerűség kedvéért a mértékegységeket nem írva ki):

W1 = ½Θ(ω+Δω)² = ½ · 2 · (4 + 2)² = 36 J

Az inga odaér a másik szélső helyzetéhez, majd visszafelé kezd lengeni, de a túlsó helyzetéből indulva nem kap Δω szögsebesség lökést. Ezért onnan csak a gravitáció indítja, és a forgási energia:

W2 = = ½Θω² = ½ · 2 · 4² = 16 J

Látható hogy a tömeg 36 J energiával "lövi ki" magát az embertől indulva, de csak 16 J energiával kezd visszatérni. A kölönbség 36-16 = 20 J. Ez felhasználódik az inga mozgatására és vízszivattyúzásra.

Számítsuk ki azt is hogy az ember a kisujjával mekkora energiát adogat a tömegnek:

W' = ½·Θ·Δω² = ½ · 2 · 2² = 4 J.

4 J-t fektet be és 20 J-t kap vissza.

Tehát nem buták azon a videón a "parasztok", nem véletlenül hívják őket más néven gazdálkodóknak.

2015. febr. 6. 09:03
 460/1938 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát nem buták azon a videón a "parasztok", nem véletlenül hívják őket más néven gazdálkodóknak."

Én sem a szó pejorativ értelmében irtam a "paraszt" szót. Azokra a személyekre értettem gyüjtöfogalomként akiknek nincs tudományos képzettsége, de van józanságuk amivel egészéges logikával ráéreznek a dolgok lényegére. Olyannyira nem vagyok parasztellenes, hogy én magam is parasztkodom néha. Tavaly 2 hónapon át almát szedtem órabérben egy gazdálkodónál. Jól éreztem magam én is, meg a gazda is. Az ember munkavezetöi hozzáértés szempontjából példakép számomra is.

2015. febr. 6. 09:12
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!