Mi játszódik le egy diktátor fejében?
Most azokra a nagyon elvetemült diktátorokra gondolok pl Kim Jong Un.
Miért igényel bárki is ekkora mérhetetlen személyi kultuszt? Nyilván én is élvezném ha sok ember oda lenne értem de azt hogy minden egyes épületben az én arcképeim legyenek, meg pl Otto Warmbier nevű újságírót megkínozták mert elcsent egy posztert.
Minek? De komolyan? Ennyire zavarja az ő elméjét hogy valaki elcsente az őt ábrázoló posztert?
Annyira tudni szeretném egy pszichológus véleményét ezekről az emberekről vagy csak hogy mi játszódik le bennük
Az a baj, hogy kényszerből imádják.
Ezt tanitják a sulibn, elő van irva, ha nem teszed lelőnek.
Ott is megvan a legtöbb embernek a saját véleménye és feltételezem hogy vannak akik ellene vannak viszont ha ki mered mondani meghaltál, véged van.
Gyakorlatilag nálunk is ez megy, csak valamivel barátibb módon.
Ha megszólalsz elveszik a munkahelyed, vagy valamilyen jogi akadályba ütközöl valamilyen tekintetben.
Feltételezem a hatalomvágy, az egész világ uralása (kína világpiaci törekvései, illetve hitler világhódító tervei). Egy országgal azt tehet amit akar, és azt is fog. Nyilván vannak olyan emberei (család, ismerős? :D ) akikkel ugymond mindezt megosztja. Nem hiszem hogy azért szeretnek igy élni az ottélők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!