Ha lesz gyermektelenségi adó, akkor ugyebár megszűnik a családi pótlék?
"Ha lesz gyermektelenségi adó, akkor ugyebár megszűnik a családi pótlék?"
Nem tudom. Nem tartanám bölcs dolognak.
"nehogymár a gyerekesek kapnak plusz juttatást"
A lehető legmagasabb államérdek ösztönözni a lakosság termékenységét. Tehát igenis támogatni kell a gyerekeseket.
"gyermektelen, DOLGOZÓ emberek"
Dolgozó? Értéket is előállító? Közlöm, hogy egy gyerek felnevelése minimálisan 50-100 millió Ft körüli értékteremtésnek felel meg gazdasági szempontból, de ennél jóval többet ér, mert multiplikálódik (a gyereknek is lesz egyszer gyereke stb.). Tehát egy gyermektelen ember által az állam javára hozott áldozatok átlagosan sokkal kisebbek, mint a gyermekesek által hozottak. Pl. egy anya kieshet mondjuk 10 évre a munkából (ezzel mondjuk 20-30 millióval kevesebb adót fizetve), de szülhet 2 gyereket (gazdasági értékük az állam számára 100-200 millió körül van). Egy kétgyerekes anya sokkal többet dolgozik a haza üdvéért, mint szinte akárki, akinek nincs gyereke.
Úgyhogy az állam a gyerekesek pártján volt, van és lesz mindenhol.
ma 06:16
Infantilis nyafi, amit előadsz. Mintha lehetne mérni az emberek "minőségét".
Ne izgulj! Nem eszik olyan forrón a kását.
Jó öreg hóbagolynak agyára menet a hőség..vagy az időváltozás.
Ez megint olyan oszd meg lehet. Meg lenyúlási lehetőség.
Én mindenesetre azt hittem, rosszul hallok.
Nekem két gyerekem van, és nem hazafias okokból, nem is azért, hogy eltartsanak a dolgozók. Sem engem, sem őket. Nem mondom, azért a családit elteszem, és köszönöm.
Ne izguljatok, gyerektelenek, - akár ilyen, akár olyan indokból történt így - ebből nem lesz, nem is lehet ilyen.
Ne engedjétek, hogy az ellentétet szítsák így is közöttünk!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!