Kell-e és ha igen, meddig kell türnöm a szomszéd állatainak garázdálkodását a kertemben?
Arról van szó, hogy a több macskás szomszédom ezen állatai átjárnak hozzám. Vélogatás nélkül piszkolnak a kerti pavilon padjára, asztalára a szépen gondozott pázsitra a virágágyásokba.
Mondanom sem kell, aki ezt nem tapasztalta - talán - nem tudja miről beszélek akkor, amikor például a nyársalást megelőzően a macskák nyomait kell eltakarítani.Vagy az unokák hancurozása előtt szinte nagyitóval kell átvizsgálni a pázsitot és milyen "élmény" a virágok közti gyomlálás, kapálás közben macskaszarba nyulni.
Már szóltam a szomszédnak, mire a válasz:ez van!
Mit tehetek?
12:25 Állandóan böngészem a szakirodalmat, de tőletek, mint hasonló cipőben járóktól kérem a bevált módszereket.
Igen, korábban slágerként kinálták az ugynevezett "macskajaj" nevű növényt.Rögvest rárajtoltam.Ültettem belőle a macskajáratokba, meg mindenhova, de a hatás elmaradt.
Amint látom a 13:30-is ezt kinálja.Neki is üzenem:semmit nem ér.Ez az én tapasztalatom.Csak példaként emlitem. Ott ahol átugrálnak a kertembe a macskák, szinte körbeültettem ezzel a növénnyel.Szarnak rá.:csak jönnek és jönnek.Van aki fagyállóval "dúsitott" ételt javasol.Tapasztalat?
azért ne öld meg őket!
szerintem is a kutya a megoldás. feltéve ha szereted őket.
A kutya nem jó megoldás! Amiatt senki se vegyen egy kutyát, mert zavarja a szomszéd macskái. Kutyát (és egyéb állatot) csak az vegyen magához, aki szeretni és gondoskodni fog róla, és nem használja ki az állat adottságait. Ti nem gondoljátok, hogy erkölcstelen egy állatot felhasználni a problémáink megoldására??
A kérdezőnek meg üzenem; azért nem hiszem, hogy ez ilyen durva lenne a helyzetet, mert a macskák a piszkukat elkaparják. Amúgy ismerek olyanokat, akiknek az összes szomszédja tart macskát, de még sosem panaszkodtak ellenük, mert csak átjárkálnak az udvaron... De ha annyira zavar a jelenlétük vegyél egy automata locsolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!