Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hol találom az ingatlan/ház...

Hol találom az ingatlan/ház építésének az évét?

Figyelt kérdés

Ki kértem az ingyenes szemle, és teljes változatokat, a földhivatalból online. A térkép másolatot is kifizettem most 3000ft ért. De nem találok rajta semmi ilyen fajta adatott?

Vagy ha én az otthonfelújítási támogatáshoz szeretném ezt benyújtani, ők tudják értelmezni a rajta lévő adatokat?

Lehet nem konkrétan van leírva?

Vagy ha személyesen igénylek ilyen papírokat a járási földhivatalban, azokon rajta lesznek a szükséges évszámok?

máj. 17. 17:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Földhivatalban azt tudják megmondani mikor jegyezték be az épületet. De az sem mindig jó.
máj. 17. 18:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Önkormányzat épités ügyi hatóságnál,mikor adhattak ki lakhatási engedélyt.

Hogy ezt neked valamelyik irodai munkatárs a "pincébe vagy a padláson "lévő

poros iratok közt nem valószínű hogy keresni fogja .

Majd irják,a keresés sajnos nem járt eredménnyel.

A környékben lakóktól érdeklődj.

máj. 17. 19:37
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem. Azért megpróbálom majd személyesen.

A II. részben

A 7. tulajdonosig látom, ez van előttem.

Ott 1993.06.23 a bejegyző határozat, mikor megvásárolta.

Az I. részben pedig egy 2005.12.16 törlő határozat.

Majd egy 2005.12.16 bejegyző határozat is van

......./2005.12.16

Ingatlan-nyilvántartás átalakítása a DAT forgalombahelyezésével.

Ami valószínűleg a garázs/gazdasági épület miatt lett.

De ezt is vásárlás utáni években lett építve (félkészre) nem értem miért 2005nek van írva.

máj. 18. 23:57
 4/5 A kérdező kommentje:

Mondjuk a pályázatra elvileg van olyan említés. hogy "ha a tulajdoni lapon nincs lakóingatlan vagy évszám jelölve, úgy használatbavételi engedély vagy földhivatali térképmásolat is kell" vagy valami hasonló szöveg.

Akkor feltételezem ezt a használatbavételi engedélyt kell majd megigényelnem.. még legalább is

máj. 18. 23:59
 5/5 A kérdező kommentje:

Végül jártam az itteni önkormányzatnál, kérvényt kértem irat betekintésre.. nem találtak semmit..

Se az építési osztályon. Papír alapon is kértem tulajdoni, térkép másolatot, semmi.

Remélem ezt másképpen is lehet majd bizonyítani.

Igazából pont hogy annyira régi hogy semmilyen papír nincs erre vonatkozólag.

Amúgy még tulajdon váltásnál az értékbecslő 60 évesre, és az energetikai mérnök is 1960 as évekbelinek saccolta. Amit papíron állítanak. Szóval remélem ezeket is elfogadják.

jún. 17. 18:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!