Miért reped ki a beigli teteje?
Két titka van:
1. a töltelék készítésénél csak annyi folyadékot szabad használni, hogy morzsalékos maradjon. Ha sok benne a folyadék, akkor süléskor sok gőz keletkezik ami ha nem tud távozni, akkor kirepeszti a beigli tetejét.
2. Pontosan azért, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, jó alaposan meg kell szúrkálni a beiglit. De nem csak villával a felső réteget. Én kötőtűvel szoktam, és annyira, hogy a tepsi alján koppanjon a kötőtű. Jó sok helyen megszúrkálom, még az oldalán is. Bele egészen a közepébe. Így megnyitod az utat a keletkező gőznek, és nem fog megrepedni.
Előzővel egyetértek.
Túl sok - 3O dkg-nál több tölteléket - ne tegyél bele.
Forró - 220 fokos - sütőbe tedd, mikor kezd sárgulni, barnulni, vedd le a hőfokot takarékra.
Még egy kicsi kiegészítés a szurkáláshoz: már aztán szurkáld, miután megkented tojással és már egy kicsit megszikkadt, ugyanis olyat is láttam már, hogy először szurkálta meg valaki, aztán tojásozta és a tojás eltömte a nyílásokat.
Ui: én imádom, ha megreped :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!