Beépített gáztűzhelyet és sütőt szerenék venni. Melyik a jobb a gázos vagy a villany?
Érvek és ellenérvek érdekelnének. Márkát is írhattok, hogy melyik jó és melyik nem.
Köszönöm
Villanysütő: "szebb" lesz a sütés végeredménye,biztonságosabb,viszont kicsivel drágább a használata,és áramszünet esetén nem működik.
Gázsütő: olcsóbb az üzemelés(főleg LTP-i általánynál), az égéshez a helyiség oxigénjét használja fel-> a konyha minimális szellőzését biztosítani kell,hosszú távon a gáz a falakat picit sárgítja(min 10év).A Lakástűz lehetősége nagyobb a gázoson.
MIndig villanysütőm volt, aztán itt gázsütőt "örököltem", amikor ideköltöztünk. Nehézkesen sült át az étel, az alja sokszor odakapott, a piskóta laposabb volt a megszokottnál, pedig statikus sütő volt.
Tavaly végre felújítottuk a konyhát és beépített villanysütőt kaptam. Azóta megint szép pirosra sül a hús teteje is, magas a piskóta, még egyszer sem száradt ki és tört miszlikre a piskótatekercs, nem kapott oda a pizza alja.
Én a villanysütőt ajánlom, ha ne adj' ég áramszünet van, ezerféle ételből választhatsz, amihez elég a gázfőzőlapod.
Sütőben én is mindenképpen a villanyt ajánlom. Gyönyörűen sül meg benne minden. Valóban drágább, de ha az ember ad arra, hogy szépek legyenek a sütik (én főleg erre használom), akkor csakis a villany éri meg.
Főzéshez szerintem jobb a gáz.
Gáz sütő alsó felső gázgrillel...
ugyanúgy megsüt mindent, és nem kerül egy sütés egy vagyonba!!
Egy villanysütő képes egy 2 órás sütés alatt akár 16 Kw áramot is elégetni...
Tökmindegy mi van a tájékoztatóra írva, zabál mint az állat!!!
Havi 3-4 alkalom sütés 25 - 30 ezres villanyszámlát csinál!!
Gáznál meg egyszerű megoldani hogy ne süljön oda az alja a teteje meg ne maradjon nyers!!
Mindent felülre kell tenni, és alulra berakni valamiylen árnyékoló lemezt, vagy üres tepsiket, hogy árnyékot tartson a cuccnak amit sütni akarsz!!!
Mekkora baromság, az előző!!!
Nekem 4 évig volt full villanytűzhelyem. Sokat nem főztem rajta, de rengeteget sütöttem. Átlagban heti 1-3 alkalommal sütöttem valamit (általában olyan 25-30 perceket ment a sütő). Mellette főleg halogénlámpákkal világítottunk, egész nap ment a számítógép és a villanyszámlánk nem érte el a havi 7000 Ft-ot!
És nem kellett trükközni, meg bevinni a panelba cserépdarabot, nem kellett plusz üres tepsiket szétégetnem, csak azért mert sütni szerettem volna valami jót, szépet.
Sütő: mindenképp villany. Imádom. Sokkal egyenletesebben süt, mint az előző gázsütőm.
Főzőlap: ez már nehezebb kérdés.Először gáz volt, azon tanultam meg főzni.Aztán költözés miatt villany lett.Hát azon újra meg kellett tanulni főzni.Pl. hamarabb kell letartalékolni, mert nem rögtön csökken a hőmérséklete.De hamarabb ki lehet kapcsolni is,mert maradékhőn is fő az étel.Fontos szempont, hogy milyen edényeid vannak, esetleg áldozol-e új készletre.Villany főzőlapra nem jó a gömbölyű aljú lábas, fazék.Billeg rajta.De mára annyira megszoktam, hogy már ragaszkodom a villanyhoz.
Nekem Indesit márkájú van, 1,5 éves villanytűzhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!