Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Erről mi a véleményetek?

Erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Ezt kaptam mélben gondolom már sokan megkapták. Bocsi hogy hosszú.

A mosószereket gyártók átvernek téged!

Minden mosásánál terroristává tesznek, mivel nem csupán saját pénztárcádat -esetleg szeretteid és magad bőrének egészségét - gyilkolod fölöslegesen, de a Föld bolygót is károsítod a fölösleges kémiai szerek használatával!

Figyelj zöldköznapi tanácsainkra, és moss hatékonyabban!

A mosópor - negyede is elég lehet!

A mosóporból az előírt mennyiség negyede is elég lehet.

A mosószergyártók a jobb fogyás miatt azt tanácsolják, hogy a szükségesnél négyszer több mosószert helyezz a mosógép adagolójába.

A mosóporok legtöbbje az alacsony hőfokon történő mosás során fel sem oldódik.

Ha nem hiszel nekünk, egyszerűen helyezd a mosógép csövét a kád vagy mosdó szélére és köss rá erősen egy használaton kívüli zoknit a végére (legjobb egy nejlonzokni, vagy harisnya levágott feje).

A mosás végén nézd meg, mennyi mosópor marad a zoknin!

Meg fogsz lepődni! Ha a kádba folyik víz, a kád alján is tapinthatóan ott ülnek a fel nem oldódott mosópor szemcsék.

Hogyan legyél ügyesebb? –

ha mosóport szeretnél használni, egyszerűen tarts a mosógép mellett egy kis műanyag kancsót.

Tedd ebbe az előírt mosószer körülbelül negyedét és engedj hozzá jó forró vizet.

A vízben előzőleg feloldott mosópor sokkal hatékonyabban mos.

Mit NE vegyél?

Nem érdemes folyékony mosószert vásárolni.

Minek cipeled haza a "vizet", amit magad is hozzáadhatsz a szemcsés mosóporhoz?

Nem érdemes drága, színezett szemcsés mosószert vásárolni.

A szabványok miatt a mosószerek összetétele közel azonos.

Ha a mosás intenzitását fokozni akarod, mindenképpen adalékokat kell használnod!

Foltok eltávolítása - csak drága vegyszerekkel lehetséges?

A foltok egy részét tényleg csak jó minőségű vegyszerekkel lehet eltávolítani, de egyáltalán nem mindegyiket.

Az egyszerű szappanozás, vagy dörgölés a makacsnak tűnő foltok jórészét kiveszi.

Ha folteltávolító szereket használunk, akkor azt tegyük egyenesen a foltra, és hagyjuk, hogy ott fejtse ki hatását, nem szükséges belőle hatalmas mennyiségeket mosószerhez adagolni.

Eleve a mosószerhez adagolt anyagok többsége azonnal megváltoztatja kémiai összetételét, ha a mosószerrel találkozik, és már nem fejt ki olyan intenzív hatást.

Hogyan legyél ügyesebb? –

ne használj feleslegesen adalékokat.

Ha öblítési tanácsainkat követed, még vízlágyítóra és öblítőszerre sem lesz szükséged!

Öblíts, ha bírsz!

"A "Coccolino" márkájú öblítőszerek használata után a mosógép öblítő tartálya olyan erősen elnyálkásodik, hogy megtelepszik benne a penész, fekete, nyúlós anyag formájában." - olvassuk a témával foglalkozó fórumok egyikén.

Az öblítőszerek többsége hasonló gondot okoz a mosogép tartályában.

Menj oda a gépedhez és ellenőrizd most!

Hogy fest a mosószer tartály alja?

És a felette lévő rész? ha kivehető a tartály, emeld ki és nézd meg körülötte is!

Ha fekete lerakódást tapasztalsz, akkor áldozat vagy!

Átvágott a mosószer gyártója.

Hogyan legyél ügyesebb?

Ha el akarod kerülni ezt a lerakódást, és ragaszkodsz a gyári öltőszerekhez, akkor előzőleg oldd fel vízben az öblítő kondentrátumot is, ne egyből öntsd az adagolóba. (A kupakba rakjál negyedig öblítőt, a többi víz!)

Mossunk természetes anyagokkal!

A természetes anyagokkal történő mosás nem károsítja a vizeket és a környezetet, a ruhák pedig ugyanolyan tiszták lesznek, mintha drága vegyi mosószereket használnál, csupán az áruk töredéke a márkanévvel ellátott szereknek.

Még csak nem is bonyolultabb a beszerzésük, akár Interneten keresztül megrendelhetők, és még csak nem is szükséges nehéz zsákokban és kannákban hazacipelned!

Könnyíts pénztárcád és lelked terhein, és legyél inkább környezettudatos fogyasztó!

A mosódió - a legnépszerűbb bio mosószer

Az indiai mosódió a Sapindus mucorossi (Soapnut tree-ang.) termése, mely a szappanfafélék családjába tartozik.

Ezek a trópusi és szubtrópusi növények a bennük található különleges anyagnak, a saponin-nak köszönhetik nevüket. A saponin vízzel érintkezve habzani kezd, és úgy hat, mint a szappan.

Ez a jelentős mosóerővel rendelkező anyag rendkívül nagy koncentációban (14%) és kiváló minőségben található meg a szappanfa termésének héjában.

Ennek a kb. 2 cm átmérőjű diónak a héjában van a hatóanyag, ezt tesszük a mosandó ruhák közé.

A kis diók könnyedén feltörhetők egy hagyományos diótörővel, s előbukkan érdekes fekete magjuk, amit azonban nem hasznosítunk, úgyhogy szemétbe vagy komposztba dobhatók.

A mosódió természetes anyag:

tiszta lelkiismerettel próbálhatja ki mindenki, aki szeretné letesztelni jótékony tulajdonságait.

A fa természetes élőhelye Dél-India, ahol már évszázadok óta termesztik és használják termését.

A saponin zsíroldó hatásának köszönhetően eltávolítja a szennyeződést a textíliából, anélkül, hogy a színek veszítenének élénkségükből, vagy hogy kárt tenne az anyag szerkezetében.

A mosódió nem tartalmaz agresszív foszfátokat és tensideket, vagyis olyan anyagokat, melyek szennyezik környezetünket, és melyek az allergiásoknál és különféle bőrbetegségekben szenvedőknél bőrirritációt okozhatnak.

Gazdaságos mosás:

100 mosásra elegendő mosódió ára 3000 Ft alatt maradhat, natúr és por formájában is hozzáférhető.

Használata azonos a mosóporéval - a ruhához kell tenni és mosni kell vele!

Vízlágyítás és öblítés - aromaterápiával

Öreganyáink ecettel öblítették - és egyúttal fertőtlenítették - a ruhákat.

Az ecet igen jó hatású szer, biológiai erjesztéssel készül.

Oldja a vízkövet - próbáld csak ki a teáskanna alján, vagy a kávéfőzőn! - így a mosószerhez nem kell majd vízkőoldót adagolnod, hanem leendő ecettel öblítened.

Az ecettől a ruha nem lesz kellemetlen szagú, sőt a színek megóvását is elősegíti, mivel a színeket megkötő tulajdonsága miatt régebben ecetes vízben áztatták a megfestett ruhákat.

Az ecethez bátran adagolhatunk 10-12 csepp illóolajat.

Ágyneműhőz jó hatású lehet a nyugtató, fertőtlenítő levendula, vagy a szexis hangulatot varázsoló ylang-ylang, ás a kiránduló ruhánk mosásakor használhatunk ánizst, ami a bolhákat és kullancsokat tartja távol.

Mosási tippek - hatékonyan!

- Egyszerre egy teljes mosógépnyi holmit érdemes mosni - a félprogramok soha nem olyan energiatakarékosak!

- Inkább az energiatakarékos, és víztakarékos mosógépet érdemes megvásárolni, lecserélni a korábbi rossz hatékonyságú mosógépet.

- Bátran szakíthatunk a mosóporokkal, vízlágyítókkal és drága öblítőkkel.

Ha mosódióval és ecettel mosunk, egy mosás körülbelül 30-35 Ft-ból kijön, ellentétben a mosószeres mosással, ahol a mosószerek egy mosásra vetített ára a 100 Ft-ot is elérheti, és hatékonyságuk alulmarad a természetes szerekhez képest.

- Válogassuk külön a ruhákat és az erősen szennyezett darabokat inkább külön mossuk, dörgöljük meg kézzel és utána tegyük a mosógépbe a többi azonos színű ruhához.

Sokkal tisztább lesz az így mosott ruha, mintha a mosószerhez adagolnánk a folttisztítókat.

- Pucoljuk ki rendszeresen a mosógépben a mosószer adagoló részt, mivel a lerakódások penészes, egészségtelen mikroklímájában mindenféle kórokozók, allergének meglapulhatnak.

2009. okt. 3. 23:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek.Én már régen csak ecettel öblítek,és nem márkás mosószerrel mosok.
2009. okt. 4. 07:16
 2/15 anonim ***** válasza:
91%
Igaz,de a mosodio nekem szürkitette a ruhàkat.
2009. okt. 4. 09:20
 3/15 A kérdező kommentje:
Sokáig porral mostam de nem olvadt el rendesen és átváltottam gélre. Tetszett, de miután ezt elolvastam most megint visszatértem porra de feloldom mosás előtt. Ha így tovább tart a por és hatékonyabb akkor marad így ha nem akkor megyek vissza a gélhez, de úgy néz ki hogy jót tesz a feloldás.
2009. okt. 4. 15:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Most kipróbálom az illóolajos változatot.

Az öblítőtől tényleg benyálkásodik a tartály.

Mennyi ecetet használtok?

A mosódió a párom ruháiból a mocskos, olajos foltokat is kiszedi?

2009. okt. 7. 07:41
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is végigolvastam már korábban ezt a kérdésedet, és előszedtem a tavaly kapott mosódiómat, hogy most végre kipróbálom. Tettem hozzá szódabikarbónát, nagyon szépen mosott. Amúgy is ecettel szoktam öblíteni a színeseket, most az ágyneműt, a gyerekruhákat is azzal öblítettem, plusz aromaolaj.

Én is a por mosóporról egy-két éve áttértem a gélre, mert volt, hogy egyben benne maradt a gépben. De ezt elolvasva most én is átgondoltam.

Abban mondjuk sosem hittem, hogy egy koszos, mocskos, foltos ruhát berakok a gépbe, és a fantasztikus intelligens mosópor megtalálja a foltot, és ki is veszi. Ilyenkor mindig valami folttisztítás szükséges. Olajos ruhához nem tudok hozzászólni, de csináltam próbát mosódióval úgy, hogy a kislányom egyik bodyján volt valami folt (hozzáteszem, nem tudom mi, lehet, hogy csak por), és azt előtte nem kezeltem, csak beraktam a gépbe, és kivitte a mosódió. Úgy döntöttem, hogy az itthon lévő mosószereimet felhasználom, de utánpótlásnak már csak ilyet veszek! Én köszönöm a felhívást!

2009. okt. 7. 12:33
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Régóta ecettel öblítek. Némelyik öblítőtöl prüszkölök.

Sose vettem calgont. És meglehet ha elfogynak a géljeim lecserélem por mosószerre őket.

Gélből is csak a felét használom amit ajánlanak.

2009. nov. 2. 20:34
 7/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Bevált Neked,hogy mosás elött feloldottad a mosóport vízzel?

Én is olvastam a cikket,azért kérdezem.

2010. jan. 12. 14:28
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen bevált, de nem tudok szabadulni egy mosógélnek az illatától és visszatértem a gélre (csakis az illat miatt) de a minimumot használom belőle amit előír és a nagyon koszosakat inkább áztatom mosás előtt.
2010. jan. 13. 23:15
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Köszi a választ!Mennyi vízben oldottad fel a mosóport?Hideg,vagy meleg vízben?

2010. jan. 14. 13:34
 10/15 anonim ***** válasza:
Meleg vízzel oldottam fel.
2010. jan. 15. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!