3hónapos babával ki kell költözni az albérletből, pedig nem erről volt szó? Bővebben lent!
Amikor kivettük a lakást fel kellett újítani annyira rossz állapotban volt.Mi bevállaltuk,le is laktuk a ráköltött összeget.2-3 évre beszéltük meg,Ők fogadkoztak,hogy ők utána is ki fogják másnak adni,úgy hogy az ő részükről egyértelmű a hosszú táv.Na már most 15 hónapja lakunk itt,ebből kb.lebontva 6 hónapot a szó szoros értelmében a putriban éltünk(kád csere,járólapozás,csempe verés...stb.csak a nyílászárók nem lettek cserélve,egyébként minden!)Zsákból-dobozból éltünk,hol a festőt,hol a kőművest kerülgettem terhesen!A szomszédba jártunk át wc-re és ne is soroljam a körülményeket.Most mire minden bútort megvettünk,2 szobát berendeztünk,mondhatni már csak élni kéne,közölték,hogy kell a lakás...Ugye közben megszületett a kicsink:)
És most?Ilyenkor mit lehet tenni?Minden pénzünk ráment a lakásra,kaucióra nincs pénzünk,január van.Mit tudunk tenni?Bocsi,ha valami nem volt egyértelmű,hetek óta tiszta ideg vagyok.Nem tudom megoldani a költözést.Mit tudnak csinálni velünk?Valakinek van valami tapasztalata,véleménye,tanácsa?
Minden választ köszönök!
ha volt papír, akkor élhettek jogorvoslattal a papír alapján. (Bíróságon a heti panasznapon ingyenesen segítenek, hogy pontosan hogyan.) Ha nem volt papír - ez a gyakoribb -, akkor ki vagytok szolgáltatva nekik, sajnos, és azt csinálnak, amit akarnak.
Mindenesetre egyelőre ne menjetek ki a házból. Ő se tehet ki benneteket erőszakkal, sőt, még a rendőr se, amíg fűtésszezon van. A panasznapra meg mindenképp menj el, mert egy képzett jogász jobban tudja, mint én.
Ha a papíron a bérleti szerződést érted,akkor,igen,volt,de ugyebár lejárt az egy év...nem hosszabbítottunk,mert mindig húzták az időt,oh majd akkor legközelebb ha jövünk...stb.majd papír helyett jött a bejelentés.Bíróságra nem akartunk eddig menni,mert tudjuk,hogy nem adóznak utánunk,de már ez sem fog érdekelni!Ők sem nézik az én érdekeimet legfőképp a kicsi érdekeit nem!
Köszönöm a válaszod.
Köszi!
Nem is tudok hova menni pénz nélkül:(
min 2 hó kaució+1hó előre fizetés kell mindenhová.
Ennyi meg végképp nincs.
Első vagyok.
Csak a jobb megértés végett: lehetne számszerűsíteni a dolgokat? Olyanokra gondolok, mint
- mennyibe kerülne náluk egy hónap albérlet?
- mennyi pénzt fektettetek a felújításba?
- ezt a pénzt mind lelaktátok náluk?
- ha nem, akkor mennyi pénzről tudjátok számlákkal igazolni, hogy a felújításra költöttétek?
- a bérleti szerződésben van-e felmondási idő, ha van, mennyi?
- miért akarnak felmondani nektek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!