Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérlőket hogyan lehet...

Albérlőket hogyan lehet kirakni a lakásból?

Figyelt kérdés
Vásároltunk egy lakást. Jelenleg albérlők laksják. AZ adásvétel már megtörtnt, az utolsó részlet ápr. 27-én kerül kifizetésre, másnap költöznénk. A gond csupán, hogy jelenleg albérlők lakják. Eddig úgy volt ápr.elejétől már nem lesznek, de nem hajlandók elmenni. Mit lehet velük csinálni? Ha április végén kifizetjük az utolsó részletet is, akkor már a mi tulajdonunkba kerül a lakás, utána kidobhatjuk őket? Nekünk muszáj mennünk, mert a sajátunkat eladtuk, ők is aznap költöznek, mi pedig két gyerekkel nem szeretnénk utcára kerülni.
2012. ápr. 3. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
ha máshogy nem, rendőrséggel
2012. ápr. 3. 14:07
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Mi az ,hogy nem mennek el? A te lakasod,siman kidobhatod! Attol a naptol kezdve,ahogyan a tied a lakas mar rakhatod is ki oket! Ne legyel buta! Odamesz 2 nagydarab allattal es kiteszed a cuccaikkal egyutt. Ha hagyod oket,akkor meg a rezsijuket is neked kell majd fizetni!
2012. ápr. 3. 14:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Odamész két nagydarabbal, vagy egy harci kutyával és rendet csinálsz.
2012. ápr. 3. 14:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Az adásviteli szerint mikor esedékes a bitrokbaadás?

Addig igazából TE nem csinálhatsz velük semmit. A bitrokbaadás pillanatában viszont lecserélheted (=le fogod cserélni) a zárat, és lazán kizárod őket függetlenül, hogy mi van bent. Vagy ha ez nem megoldható (pl. falkában otthon vannak), akkor meg visszatartod az utolsó részletet, és élsz a szerződésben foglalt kötbér lehetőségével.

Csak hogy pórul ne járj: Birtokbaadáskor minden közmű állását fölírni, és EGYÜTT elmenni a szolgáltatókhoz. Nálam annó a gáznál pl. úgy volt, hogy besétáltunk ügyfélszolgálatra, ember mondta, hogy fölmondja, én meg mondtam, hogy azonnal kötök. Ügyintéző addig, amíg mi a papírokat töltöttük ki, lezárta az eladó számláját az óraállás alapján, ki is jött egy csinos tartozás, amit én, a neki szánt utolsó részletből ki is fizettem, és persze ennyivel kevesebbet kapott.

2012. ápr. 3. 15:28
 5/7 anonim ***** válasza:

amint a te nevedre került a lakás, és kifizettél mindent nyugodtan mehetsz sünökkel együtt, hogy idegenek vannak a lakásodban az engedélyed nélkül, lesznek kedvesek eltávolítani őket.

hívsz egy lakatost, zárat cserélsz.

gondolom a kedves bérlők tudják, hogy a továbbiakban ott nincs maradásuk, ha ennek ellenére mégsem mennek, akkor teljesen jogos dolognak tartom, ha kib.szod őket mint macskát kakkantani.

2012. ápr. 3. 16:18
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2012. ápr. 4. 14:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát azért ez nem ilyen egyszerű. Neked az albérlőkhöz (amik mellesleg csak bérlők, de mindegy, a magyar ember nem tudja a különbséget :D) semmi közöd. A problémád a tulajjal van.

Neki kell elrendeznie. Ugyanis a bérbeadók néha mocsok állatok, pl. aláírta velük a szerződést január 15-én egy évre... akkor teljesen jogosan laknak ott ugye. De lehet, hogy a bérlők azért nem hajlandók elmenni, mert a tulaj nem adta vissza a kauciót, tartozik nekik, akármi.

Amit te tehetsz, hogy közlöd a tulajjal, hogy addig nem látja az utolsó részletet, amíg a lakás nem üres, lakható. Erre valamit csak lépni fog, mert érdeke lesz. Te pedig azt a részt jogosan tartod vissza, amivel így a lakás értéke csökken, szóval szava nem lehet. (mivel egy lakott ingatlan ugye értéktelenebb, mint egy lakható).

De simán lehet az is, hogy 15.-e a felmondási idő, és addig maradnak.

(jártam már én is úgy, hogy a kedves bérbeadó közölte, h jó lenne, ha 3 nap múlva nem lennénk ott, mert tudtunkon kívül eladta a házat... mi meg megmondtuk neki, h ****, egy hónapos felmondási idő van a szerződésben, mivel új helyet kell találnunk, arra még igényt tartunk, hogy hogy oldja meg, az már az ő baja)

2012. ápr. 4. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!