Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy kell állítani nyomást a...

Hogy kell állítani nyomást a gázkazánhoz? Kép lent.

Figyelt kérdés

Pár hónapja nem mutat nyomás a nyomásmérő. Hogy kell nyomást hozni a rendszerbe?

[link]

[link]

2012. márc. 8. 14:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

nem muszáj,hogy legyen nyomás,

vannak olyan vízrendszerek amik nyitottak,ás vannak a zártak,

a te kazánod kb 3 atm túlnyomást bírna el,ha kialakulna,

de ha nincs,hát nincs,

ez nem hiba,

2012. márc. 8. 14:43
 2/15 A kérdező kommentje:
2012. márc. 8. 14:45
 3/15 anonim ***** válasza:

Elvileg kellene a rendszeren lenni egy csapnak vagy szelepnek amivel le lehet a rendszert vízteleníteni.

Ezen a csapon keresztül fel is lehet nyomatni, feltéve, hogy a rendszernek jók a tömítései.

2012. márc. 8. 14:47
 4/15 anonim ***** válasza:

Jó lenne azt is tudni, hogy nyitott vagy zárt-e a rendszered. Ha nyitott, akkor a legfelső ponton(padláson, tetőtérben) kell lenni egy szabadkifolyású tartálynak.

Ha abban van víz, akkor a vízoszlop magassága adja a nyomást, méterenként 0.1 Bart.

Ha zárt a rendszer akkor -általában- a kazán közelében, vagy a kazán burkolatán belül van egy piros színű zárt hengeres tartály amin egy "autószelep" is van. A vízfeltöltés előtt ezt szokták pumpával 0.8-1 Barra felnyomni. A tartályban levő légzsák biztosítja azt, hogy a melegedő víz tudjon tágulni.

2012. márc. 8. 14:56
 5/15 anonim ***** válasza:

Ugyan ilyen kazánom volt, és 0,6 bar alatt nem indult be...

Amúgy ha megnézed az első képet magad is rájössz, hogy az üzemi tartománya 1,2 - 3,0 bar tartományban van.

Második képen kis piros csap, azzal töltesz.

2012. márc. 8. 16:30
 6/15 A kérdező kommentje:
Kis piros csap, ha megnyitom nő a nyomás.. ha elértem akkor zárjam el. Vagy mit kell tennem?
2012. márc. 8. 17:31
 7/15 A kérdező kommentje:
eltekertem.. szuszogott.. majd a radiátor végén 2-3peerc mulva jött a víz.. vártam egy kicsit.. és elzártam. a nyomásmérő nem mozdult.
2012. márc. 8. 17:55
 8/15 anonim ***** válasza:

"majd a radiátor végén 2-3peerc mulva jött a víz"

És ott meg hogy, miért??? Ott van a hiba!!!!!

2012. márc. 8. 17:58
 9/15 A kérdező kommentje:
van nyomáshatárolószerűség. 2,5bar van ráírva.. gondolom akkor enged ha az átlépte. küldök egy képek mindjárt :)
2012. márc. 8. 18:00
 10/15 A kérdező kommentje:
2012. márc. 8. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!