Hogy tudnánk minél hamarabb eladni a házunkat?
Adósság van a házon,és éppen ez az oka hogy elég rosszul élünk.Szép,viszonylag nagy ház,de egy kissebbel is megelégednénk.De hirdettük már neten és tettünk ki pár településen nyomtatványokat,de semmi.Én már arra gondoltam hogy ingatlanirodával kéne intézni,de nem tudom hogy megéri-e?A ház a múltkori becslésnél 9millát ért,és 2millió az adósság.Ha ingatlanosok intézik akkor még van rá mód hogy egy 4-5 milliós házat meg tudjunk venni a megmaradt pénzből?Azaz mennyit kaszálnak ők,és mennyi marad nekünk kb.?Akár a cserébe is benne lennénk,csak ne lenne már ez a teher.
Ha valaki tud tanácsot adni azt szívesen fogadnám :)
igen tudom,épp ez a probléma :/
de azért csak van valami megoldás,nem létezik h. nincs
Ha két misi a hitel, akkor ha árán adod el, 7 milliód marad. Ha neked 5 is elég, akkor kezdetben ne kilencért, hanem nyolcért hirdesd, így esélyesebb a vétel. Végül 7 millióig lemehetsz, még akkor is van öt millió forintod.
Az ingatlanosok 1-3% körül dolgoznak. Vagyis 8 milliós vételár esetén 100-200e Ft-ért.
Én nem bíznám ingatlanosra azt amit én is meg tudok csinálni az az felrakni a hirdetést legalább 4-5 oldalra. Azért, hogy nagyobb esélyed legyen hetente meg kell újítani a hirdetést vagy fizetsz a hirdető oldalnak a kiemelésért, hogy mindig a lista elején legyen a hirdetésed. Érdemes néha változtatni a szövegen, és lehet hülyén hangzik, de szerintem hatásos és bizalmat kelt ha nem csak dicséred hanem néhány kisebb hibáját is leírod a háznak. Fontos még a sok és jó minőségű fénykép is, anélkül esélytelen! Jó ötlet a plakátolás is és a helyi hirdető újságban megjelentetés (nálunk Déli Apró).
Remélem segítettem, sok sikert!
SZia!
Alig van vevő a piacon, viszont szerintem jelenleg nem az ár tartja vissza a vásárlókat.Nagy türelem kell, jelenleg egy vidéki családi ház eladása 2év.átlagban.
Ha nem nagy a baj, szerintem valahogy ki kellene tartanotok, kedvező folyamatok vannak a piacon, szerintem jövő ilyenkor sokkal olcsóbb lesz a frank, vagy még a jelenlegi hiteletek átalakítása is segíthet.
A ház eladását a helyi ingatlanos segítheti(bár én nem nagyon szeretem őket).Nagyon figyelj rá, hogy ne köss kizárólagos szerződést.
A www.ingatlan.com, expressz.hu, ingatlanbazar.hu oldalon te is meg tudod hirdetni.
Sok türelem kell hozzá:(
Szia!
Nem szeretnék tolakodó lenni, de ha gondolod, a párom ingatlanos és nagyon szívesen válaszol a felmerülő kérdéseidre. :)
(Tipp: az ingatlan.com -on a képekért fizetned kell, hogy feltehesd, + maga az oldal csak egy hónapig ingyenes, utána fizetni kell szintén!)
egy kis biztatás: nekünk 4 hónap alatt sikerült eladunk egy kis vidéki házat -igaz, szerencse is kellett hozzá-, de nem lehetetlen dolog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!