Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Melyik legyen fa, vagy műanyag...

Melyik legyen fa, vagy műanyag ablak?

Figyelt kérdés
Kicserélnénk a lakásunkon az ablakokat,de még nem döntöttünk milyen legyen.Kinek melyik vált be,és miért?
2008. dec. 11. 13:32
1 2 3 4 5
 1/42 anonim válasza:
73%

Szia!

Műanyag!!! Mi mikor ablakot cseréltettünk az egyik szobában akkor fát választottunk, mert az szebb, otthonosabb szerintem, de viszont nagyan megjártuk vele, nagyon hamar tönkre megy úgyanis, főleg az esőtől. (legalábbis nekünk eléggé tönkre ment)

Ezért a többi szobában, amikor később kicseréltük, már egyértelmű volt, hogy műanyag lesz. Ezek azóta beváltak!

Úgyhogy szerintem műanyagot válassz, bár kétségkívűl a fa szebb...

2008. dec. 11. 13:51
 2/42 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is a műanyag praktikusabb
2008. dec. 11. 14:18
 3/42 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a fa a szebb, de azt hiszem dragabb is. Nekunk muanyag van, nagyon szeretjuk, a kft-t egy munkatarsam ajanlotta, mert ugye rengetegen foglalkoznak mar vele, es tenyleg nagyon jo. Muanyag bejarati ajtot is vettunk, csak lekell torolni, gusztusos.

A fat azt majd festetni kell idovel, nem?

2008. dec. 11. 14:29
 4/42 anonim ***** válasza:
71%
Én a jó minőségű fára szavazok, nekem második telet húzza, nem árt neki sem az eső sem a nap, sem a hideg. Jó minőségű festéssel, 5 évente kell átkenni, de akkor 20-25 évig simán eltart. Műanyag gondozásmentes, de nem szellőzik, ezért penészedik a lakás fala, és 15 éven belül szétmállik a naptól. A fa drágább, de ha jó, akkor megéri.
2008. dec. 11. 14:42
 5/42 anonim ***** válasza:
67%
Egyértelműen műanyagot vegyél. Ha a kinézete miatt választanád a fát, akkor vegyél mintás műanyag ablakot. A fa ablakok vetemednek, és gyakran le is kell őket festeni.
2008. dec. 11. 16:05
 6/42 anonim ***** válasza:
73%
A jó minőségű és megfelelő technológiával megmunkált fa nem vetemedik.
2008. dec. 11. 16:25
 7/42 anonim ***** válasza:
68%

Ha a pénz nem tulzottan számít, mindenképpen fa!!

nem véletlen , hogy hozzák be a lomisok az országba a rengeteg pár éves műanyag nyílászárót németországból, ott ugyanis cserélik vissza fára!

Ha "túl jó" a ház szigetelése, a műanyag ablak teljesen lezárja, és párásodás, penészesedés indul meg.

A természetes anyagoknál nincs jobb!

2008. dec. 11. 18:49
 8/42 A kérdező kommentje:

Problémánk a következő:nem jó a szigetelése a lakásnak,nagyon kell vigyázni a penésszel.Hallottam,hogy a műanyag ablak mellett sokan penészedtek.Viszont könnyebb takarítani,nem kell festeni.

A faablaktól viszont azért tartok,mert a jelenlegi ablak is nagyon párásodik,csorog le az ablakokból,lehet az újjal is így járnánk.

Nem tudom mi lenne jobb!!:((

2008. dec. 11. 18:51
 9/42 A kérdező kommentje:
Ja és azért kell cserélni,mert lassan kirohadnak a helyükről.:((
2008. dec. 11. 18:53
 10/42 anonim ***** válasza:
77%
Nekünk műanyag ablakunk van. Egyszerűen csak szellőztetni kell minden nap, és semmi gond nincs. Totálisan le is van hőszigetelve a ház, de penész egy szál se.
2008. dec. 11. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!