Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten mindenható, akkor...

Ha isten mindenható, akkor képes olyan forró pirítóst sütni, amit ő maga sem tud megenni?

Figyelt kérdés

Mert ha igen, akkor nem képes a megevésre.

Ha nem akkor az elkészítésre.

Vagy

Képes e olyan lényt teremteni, ami nála is hatalmasabb?

Megint paradoxon?

Tehát mindenható = Paradoxon = Mindenható nem létezik?

2010. máj. 19. 21:21
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
64%
az Isten mindenható! feltéve ha nem...erről szól a hit.megbízol az istenedben vagy nem?
2010. máj. 20. 22:20
 32/48 anonim ***** válasza:
????MI van????
2010. máj. 20. 22:37
 33/48 anonim ***** válasza:
11%

21:19

ez már erőltetettnek tűnik, nem válaszolok rá, ugyanazt írnám mint eddig csak máshogyan. a gömb és pirítós nem egy kategória, a mindenható kifejezés gáz.

21:25

azt hittem világos a válaszom.

ne teremtsen gömbkockát naná, mivel olyan nem is létezik. de olyan forró pirítós igen, amit nem tudunk megenni, blabla...

"Az Isten érven még gondolkozom! Ahhoz az egyetemi könyveket kellene összegeznem, egy levélben, és megértetnem! Utána jönnének a homályos részek újramagyarázása...stb, stb...Ezt már többször megbántam!" Nem kell újra magyarázni, ha akarod nem írok vissza, csakhogy nagyjából mi ez. Eddig az összes fajta 'bizonyítást' megtudnám számolni a két ujjamon.

2010. máj. 21. 10:00
 34/48 anonim ***** válasza:

Gömbkocka nem létezik, de olyan pirítós sem ami fölött az Istennek nincs hatalma!

A gömbkocka azért paradoxon, mert egy olyan teremtett dologról szól, ami két össze nem férhető tulajdonságot tartalmaz! Gömb is meg kocka is!

A pirítós ami fölött az Istennek nincs hatalma(tehát nem tudja megenni) azért paradoxon, mert egy olyan teremtett dologról szól, ami két össze nem férhető tulajdonságot tartalmaz! Hatalma, van fölötte, de még sincs! :)

AZ Isten teremti a Gömbkockát(ha lehetne), és teremti a pirítóst is, ami fölött van, de nincs hatalma(ha lehetne)!

TE viszont nem teremtesz semmit! Semmi fölött nincs hatalmad! A pirítós, amit felmelegítesz azt nem te teremtetted, és ezért nincs is hatalmad felette. Tehát, ha nem tudod megenni, mert forró, nem fog fenn állni paradoxon!

2010. máj. 21. 10:30
 35/48 anonim ***** válasza:

Az Iszlám filozófiában, eleve ezért nem mondjuk, hogy az Isten nem "képes" paradoxont teremteni, mert összezavarja az embereket(főleg magyarul), és azt értik, hogy a nem tud az azt jelenti nem képes!!!

Az a helyes, hogy azt mondjuk, hogy "nem lehetséges"! És ami nem lehetséges attól nem függ az Isten Mindenhatósága!

2010. máj. 21. 10:41
 36/48 anonim ***** válasza:

Jól van már. Ne haragudj de nincs kedvem ezt folytatni, egyiken sem engedünk a másiknak, az is lehet hogy csak elbeszélünk egymás mellett, és már rég igazat adtál volna nekem:D

még egy utolsó dologra reagálok(amire a legrövidebb):

"A pirítós ami fölött az Istennek nincs hatalma(tehát nem tudja megenni) azért paradoxon, mert" - akkor bekellene ismerni hogy olyan nincs hogy mindenható. Csak akkor paradoxon ha ragaszkodsz hozzá hogy ő mindenható.

2010. máj. 21. 11:35
 37/48 anonim ***** válasza:
ja és off akkor küldesz nekem majd a napokban bizonyítékot?
2010. máj. 21. 11:36
 38/48 anonim ***** válasza:

"akkor bekellene ismerni hogy olyan nincs hogy mindenható."

Kérlek válaszolj!

Szerinted akkor lehetne azt mondani valamire, hogy mindenható, ha paradoxont is képes lenne teremteni???

Vagy mivel, hogy paradoxont nem lehetséges, hogy teremtsen "bármi", ezért ez kizárja, hogy létezzen mindenható???

"Csak akkor paradoxon ha ragaszkodsz hozzá hogy ő mindenható."

Hát persze!

Nem küldök, mert nincs belőle nekem semmi SZELLEMI hasznom! Csak élőben! Ahogy ez nem ment be, az sem fog! Élőben nem beszél senki el a másik mellett! Sokat vitatkoztam, már keresztényekkel, ateistákkal...stb fórumon keresztül, és mindig kibújtak a válasz alól, vagy habzó szájjal elmentek, mikor rájöttek, hogy nincs igazuk.

2010. máj. 21. 12:12
 39/48 anonim ***** válasza:
22:37-nek: nem tudom a kérdezőre kérdésére reagáltál vagy az én válaszomra? azért leírom: az Isten mindenhatóságát csak akkor tapasztalhatod meg,ha valóban hiszel benne,hogy mindenható,ha nem kételkedsz benne.így értettem.22:20
2010. máj. 21. 12:15
 40/48 anonim ***** válasza:

Ja éééérteeeem!

Jó de itt nem erről van szó!

2010. máj. 21. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!