Miért vélekednek azzal sok ateista hogy nem lehetséges a bibliai teremtéstörténet, mert két embernek születtek gyermekeik és azoknak is gyermekeik és ez már vérfertőzés lenne?
"De az evolúció is hamis. Nemde?"
He? Ez hogy jön ide? Szerinted hamis, igen. Butának is tartunk miatta, nyugodj meg.
"Szerintem a biblia az igaz, és az evolúció a hamis."
Mondd, te csak egymás utáni összefüggéstelen kijelentőmondatokat tudsz írni?
Én lenni h*lye. De én nem lenni elmeb*teg. :)
Egyébként semmi bizonyíték nincs az evolúcióra. Csupán csak a tudósok ezt asszociálják a leletekből. Ennyi.
46
Elvileg isten tévedhetetlen és mindig igaza van - kivéve ha mégsem? Az egyik szavával megmásítja, hitelteleníti az előzőt. Nem látta előre hogy, néha-néha egy kis gyilkosság, hazugság stb. még jól fog jönni
Isten élet és halál ura, Ő nem vétkezik, ha valakit megöl, mivel minden embert ő szólit el a földről különböző formában és eszközök által.
Ha az embert használja mint eszközt, az más mintha az ember saját akaratából tenné.
"Azt pedig tudnod kell, hogy Isten szuverén, és amit mond az ember azt kell tegye." Ezzel akkor fuccs a szabad akaratnak, amit a biblia szerint az úrtól kaptunk. (szabad akaratból, szabadon azt teheted amit szabad)
Ha döntöttél, hogy Istent választod szabad akaratodból, akkor azt is tudod, hogy mire kötelezted el magad.
Isten parancsainak kell engedelmeskedj.
Az özönvíz leírásánál szerintem egyértelmű volt, hogy Nóé úgy járt el ahogy Isten mondta, azért nem említi külön (hozzátéve).
1Móz 8,20
És oltárt építe Noé az Úrnak, és vőn minden tiszta állatból és minden tiszta madárból, és áldozék égőáldozattal az oltáron
Szóval mégis engedelmeskedett.
Szóval az én (nevelő)apám apja, az nekem is apám?
Nem félrefordítást írtam, hanem hibát. Az lehet nyomtatási is.
"Egyébként semmi bizonyíték nincs az evolúcióra. Csupán csak a tudósok ezt asszociálják a leletekből. Ennyi."
Jaj már megint ez a kör.... igen, és a vallás mivel magyarázza a leleteket? Isten csontvázakat teremtett a föld alá, hogy mi kitaláljuk a gonosz evolúciót?
Egyáltalán nem csak fosszíliákból következtethetünk az evolúcióra, A SZEMED ELŐTT TÖRTÉNIK MOST IS! Hány ezer új állati és növényi fajt hozott létre az ember az utóbbi pár ezer évben? Sőt, hányat hoztunk létre csak az utóbbi pár tíz évben? Egy rakás nemesített növény és kitenyésztett új alfaj, csak a közelmúltból!
A genetikát meg már ne is említsük...
Attól hogy működik a genetika, még nem biztos hogy a Földnek több milliárd évesnek kell lennie. És nem biztos hogy több millió év allat jött létre az élet (fajból-fajba).
Mivel ezek a törvényszerűségek lehet hogy a bűneset után indultak be.
"Attól hogy működik a genetika, még nem biztos hogy a Földnek több milliárd évesnek kell lennie. És nem biztos hogy több millió év allat jött létre az élet (fajból-fajba). "
Nem csak a genetikai kutatások mutatják ezt. De jó, felfogtam, hülye akarsz maradni.
# 57
Látod hogy ez az hogy "szerinted" meg "talán" meg "nem biztos"...
Neked ezek az érveid... mert a tudatalattid nem akarja hogy beismerd hogy amiben hiszel azok ingatagok és tudja hogy nagy leki sebeket okozna számodra ha kiedrülne hogy nincs isten és nincs halál utáni élet mert az ego (az "én") örökké létezni akar és nem tudja elfogadni és elképzelni hogy egyszer az lesz ami a születés elött volt a kokrétlagos semmi.
Ez olyan mint amikor koleganőm mondja hogy "kell lennnie valaminek" belőle is csak a félelem egoja beszél!
De a vallásról mindig ez jut az eszembe:
Ti sétáltok szépen a jobboldaliba amit a vallás kínál neketek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!