Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Szerintetek a...

Ozmium42 kérdése:

Keresztények! Szerintetek a mágia, amiket a Biblia tilt, nem csupán szélhámosság?

Figyelt kérdés
Jóslás, halottidézés, kapcsolatteremtés szellemi lényekkel, különböző "képességek". Szerintem nem létezik mágia, aki ilyeneket űz, nem mozgósít ördögi erőket, nem beszélget démonokkal, egyszerűen csak becsapja az embereket ügyes trükkökkel, mert tudja, hogy kell. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ezt a keresztények is így gondolják. Úgy tűnik, tényleg azt hiszik, hogy az ezoterikusok valódi mágikus tevékenységet végeznek, úgymond Sátán közbenjárása által, valódi csodákat tesznek, hogy összezavarják az igazhitű keresztényeket.
2014. dec. 12. 00:45
1 2
 1/20 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem hisznek abban, hogy ezeknek az embereknek a gonosztól szerzett hatalmuk van, a Biblia sem a csalókról ír hanem a mágia gyakorlóiról. Tehát tényként lehet értelmezni a létezését. Azzal szerintem ők is tisztában vannak, hogy akad köztük hatalom nélküli csaló is, de őket is a gonosz készteti és ezért elítélik a cselekedeteiket. Mondjuk én is, csak én más okok miatt.:D Nézd kedves kérdező, én még sohasem tapasztaltam semmi természetfelettit, mások állítják, hogy ők igen. Nem csinálok ebből hit-kérdést, ha majd megtapasztalom tudomásul veszem, hogy ilyen is van, addig számomra betegek, vagy extrém képességgel bíró emberek de többnyire csak egyszerűen csalók.
2014. dec. 12. 05:16
 2/20 anonim ***** válasza:
0%

szia

már régóta felhivjuk erre az emberek figyelmét de sajnos falrahányt borsó.

Ha a Bibliát nem veszik figyelembe ami Isten szava, akkor vaj a mi beszédünk se ér nekik semmit

Pedig irva vagyon, hogy akik ilyeneket tesznek azokat a Teremtő halálra itéli,

De nem érdekli őket mint ahogy a többi tiltás sem.

2014. dec. 12. 07:07
 3/20 anonim ***** válasza:

Az ismerettségi körömben -a közvetlen rokonságomban is- van olyan ember, aki (sajnos) már járt olyan jósnál, aki részletekbe menően elbeszélte az illető családtagomnak nagyjából az egész addigi élettörténetét (engem is beleértve), és beszámolt egyéb családtagoknak haláláról, betegségeiről, azok körülményeiről, időpontjáról, az aktuális kapcsolatának kezdetéről, folyamatáról, klf. időpontokról pontosan. Majd az illető rokonom/ családtagom érthető megdöbbenésére annyit elárult ez a jóslással foglalkozó (szerencsétlen) ember, hogy van egy kis segítsége, aki súg...

Ezt követően az illető rokonom elkezdett maga is kártyából jósolgatni, Annak ellenére is, hogy különös éjszakai támadásnak volt részese, aholis valamilyen erő érezhetően le akart menni a torkán és folytogatta saját bevallása alapján. Mondhatni szinte természetesen a papoktól viszolygott utána sokáig, keleti vallásfilozófiákhoz kezdett vonzódni és Jézust persze egy jó fej, kedves tanítónak tartotta, akiről van az a mese a megváltásról, amit azért úgy nem kell annyira komolyan venni...

Magam is találkoztam olyan emberrel, aki láthatólag mindent tudott rólam, annak ellenére hogy életemben először találkoztam vele, s aki egyébként egy olyan dologban szeretett volna partner lenni Számomra, nagylelkű és önzetlen segítségként, amit a Biblia tilt- mondjuk így.

Valamint ismerek személyesen olyan embert, aki látott asztaltáncoltatást, ami egyébként ugyanezen -nem hívő- ember elmondása alapján nem működött, amikor más jelenlévők pedig imádkoztak éppen (Olyanok, akik ellene voltak ennek a mutatványnak, de kényszerűségből szintén az adott helyen tartózkodtak- sorkatonai szolgálat alkalmával egy azonos körletben).

Munkahelyi ismerettségi körben szintén van olyan, aki átélt hasonló támadást, mint a fenti családtagok. Ezen illetőnek (és párjának) a szülei/ nagyszüleik foglalkoztak a mágia klf. területeivel.

Személyes véleményem, tapasztalatom szerint ami történetesen és nem mellesleg egybevág a keresztény tanítással, ezeknek az ezoterikus/okkultista dolgokban működő erőknek két fontos céljuk van. Az egyik az, rávegyék az embert olyan dolgokra, amelyeket a Biblia -ahogy írod is kérdező- Tilt(!),ezzel megpróbál a kvázi jogi alapon az embert, mint törvénysértőt, elszakítani Istentől, a másik pedig az, hogy lehetőleg az illető ember ne legyen tudatában annak hogy bűn, amit tesz, de kűlönösképpen annak, hogy ezzel negatív erőket szolgál, önmagának pedig kárt tesz. Ez utóbbi célra mindenképp jó módszer az, ha az ember lehetőleg nem is tud ezé erők létezéséről és ilyeténforma működéséről, ha nem muszály, hiszen az az ember szmára állított kelepce hatásfokát adott esetben jelentősen rontaná, mert az ember bár bűnre hajló, de nem gonosz eredendően. Azok az erők viszont szellemi hatalmasságok, nem pedig hülyék és nagyon jól ismerik az embert, amely ismeretüket ki is használnak az ember ellen, ahol csak tudják. Pl arra hogy kétkedj a veszély valódiságában és Jézus Krisztus szabadító hatalmában.

2014. dec. 12. 09:42
 4/20 anonim ***** válasza:
Bocsánat az írásban elkövetett hibákért.
2014. dec. 12. 09:45
 5/20 A kérdező kommentje:
Szóval a keresztények végeredményben babonásak is, legalábbis az eddigi nem túl reprezentatív válaszok alapján.
2014. dec. 12. 13:11
 6/20 anonim ***** válasza:
Nem. Valós működő dolgok.
2014. dec. 12. 13:38
 7/20 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az eddigi 4 válaszból 3 reprezentatívan mutatja a keresztények véleményét e dolgokat illetően.

Talán a szóval van némi problémád...

Vagy mi az hogy nem "Túl reprezentatív"?

2014. dec. 12. 15:49
 8/20 A kérdező kommentje:

"Vagy mi az hogy nem "Túl reprezentatív"?"

Az, hogy túl kevés az általánosításhoz.

2014. dec. 12. 18:12
 9/20 anonim ***** válasza:
Megtérésem előtt is így gondoltam. Amúgy meg egy szélhámosságot minek tiltani, hisz az úgysem működik, ezért nem lehet konkurencia. "Szerintem nem létezik mágia" Jól mondod, szerinted. Aki használja, az nem ezt mondja. Nem gondolom, hogy minden ezo-s a Sátán közbenjárása által működik.
2014. dec. 12. 20:48
 10/20 A kérdező kommentje:
Szerinted a szélhámosság tiltása értelmetlen? Ezek szerint azzal szemben sincs semmi etikai aggályod, hogy emberek becsapásával pénzt csalnak ki tőlük?
2014. dec. 12. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!