Miért nehéz elfogadni a vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten nem létezik?
Miért nehéz elfogadni a nem vallásosak számára azt a rendkívül valószínű tényt, hogy Isten létezik és mindenhol ott van és ő irányítja mindannyiunk életét.
Aki vallásos az ebben hisz, aki nem vallásos az meg másban hisz: szerencsében, véletlenben, csodában.
Mindegy csak higgyünk valamiben.
"rendkívül valószínű tényt, hogy Isten létezik "
Ezt bővebben kifejtenéd, hogy miért rendkívül valószínű?
Egyébként kérdésedre a válasz:
mert egyáltalán nem rendkívül valószínű, hanem éppen ellenkezőleg: rendkívül valószínűtlen.
Aki nem vallásos annak rendkívül valószínűtlen, aki vallásos annak rendkívül valószínű...ennyi. Ő abban hisz.
Van aki az ufókban hisz, rendkívül valószinűtlen, hogy nem léteznek.
Nézd, ezek fanatikusok. Nincsenek saját gondolataik, saját akaratuk, csak átmossák az "agyukat" otthon meg a templomban/hitgyülin, és kész is a hívőzombi.
Az ilyet nem lehet észérvekkel meggyőzni, iskolába csak aludni járnak, csak annyit tudnak hogy isten így, Biblia úgy.
Hagyd őket békében megdögölni.
Szia!
Nagyon egyszerű: mert NEM TÉNY, csak általad és még sokak által rendkívül valószínűnek tartott feltevés, ami abból táplálkozik, hogy még nem tapasztaltad meg az Ő létét. Aki megtapasztalták, azok TUDJÁK, hogy van. Ennyi.
Üdv. Péter
"Aki megtapasztalták, azok TUDJÁK"
Erről beszéltem, a skizofréneket nem tudod meggyőzni arról, hogy amit beképzelnek maguknak az nincs, mert meg vannak győződve róla.
Talán azért, mert nem ugyanazt értjük isten fogalma alatt.
Számomra egy egész picikét nagyobb a valószínűsége, hogy létezik az az isten akit én elképzelek. Akit te istennek képzelsz (mert ahhoz is kell egy képzetnek lenni, hogy elvesd a létének a lehetőségét), abban valószínű én sem tudnék hinni.
"Talán azért, mert nem ugyanazt értjük isten fogalma alatt. "
Ezzel a válasszal kivételesen most 100%-ig egyetértek. Egyébként én is hiszek valami """"istenben""""", de az már annyira nem az a bibliai isten, hogy tulajdonképpen az én hitem már szinte semmiben nem különbözik az ateizmustól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!