Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanui minek a tanui?

Jehova tanui minek a tanui?

Figyelt kérdés
Már rég meg akartam kérdezni. Minek voltak a tanui?
2014. jún. 25. 02:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Melyik másik könyv az

amely a világon ilyen sok művészeti, irodalmi és zenei remekműre gyakorolt hatást, ugyanakkor mélyrehatóan befolyásolja a törvényeket is?

amely több ezer éven át történő, emberi kézzel való újramásolás után fennmaradt, mégis lényegében úgy került hozzánk, ahogyan megírták?

amely akkora önzetlenségre ösztönzött egyeseket, hogy készek voltak megpróbáltatásokat elszenvedni, sőt életüket kockáztatni azért, hogy lefordítsák?

amelyet több mint 2100 nyelvre fordítottak le, és ezzel az emberi család több mint 90 százaléka számára elérhetővé tették?

amely olyan tudományos igazságokat hoz fel, melyeket csak sok száz évvel később fedeztek fel?

amely olyan kortalan alapelveket tartalmaz, melyek minden rasszból, etnikumból és nemzetiségből származó embereknek segíteni tudnak, hogy javítsanak az életük minőségén?

amely olyan félreérthetetlen jövendöléseket tartalmaz, melyek — a történelmi tények által bizonyítottan — valóra váltak?

-----

"Evvel szemben Jézus tanítványai,,Jézussal éltek,mentek ,látták a csodákat ,hallották a tanításait."

És Jézus kitől kapta a megbízatását, a hatalmát és képességét?!

(János 17:3) "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."

2014. jún. 27. 21:36
 22/32 anonim ***** válasza:
76%

Valaki itt azt írja,hogy a "JEHOVA" nemzetközileg elfogadott és használt név.

Én csak azt kérdezném meg,hogy ez változtat valamit azon,hogy hamis vagy nem hamis?

Attól,hogy nemzetközileg használt még nem jelenti azt,hogy helyes,ezt csak egy szervezet állítja,hogy helyes.

Beleköttök Jézus nevébe,hogy az sem helyes,de miért nem akarjátok megérteni,hogy Jézus teljes neve fennmaradt a kéziratokba,attól,hogy én magyarul Jézusnak mondom attól Ő Jesua vagy Jehosua marad aminek tudom a jelentését,velünk az Isten. De Jehovanak nem tudom mert nem tudom az eredetit csak 4 mássalhangzó van meg belőle.

A JHVH eredeti de ezt nem tudom kiejteni csak úgy ha kiegészítem ami lehet akármi pl. JOHIVEH is,honnan tudod,hogy nem így a helyes?

Látod? Csak találgatás és semmi több,amit viszont Jézus nevére nem lehet ráfogni.

Ti egy szervezetet isteníttek aminek neve jehova.

2014. jún. 28. 10:30
 23/32 A kérdező kommentje:

,,És Jézus kitől kapta a megbízatását, a hatalmát és képességét?! ''

Magátol Istentől a teremtőtől.

Ugyanis Jézus Isten FIA.

Bár nem vagyok egyik vallás fanatikusa se, de ezt még a gyerek is tudja. :-D

2014. jún. 28. 14:34
 24/32 anonim ***** válasza:

Ha egy álatnak van egy fia,az álat

Ha egy embernek van egy fia ,az ember

Ha Istennek van egy Fia,az Isten

Ha hiszed ,hanem,ez van.

A tanúk nem Istenről tanúskodnak ,mivel azt sem tudják ,hogy ki is Ő valójában.

2014. jún. 28. 16:57
 25/32 anonim ***** válasza:

",,És Jézus kitől kapta a megbízatását, a hatalmát és képességét?! ''

Magátol Istentől a teremtőtől.

Ugyanis Jézus Isten FIA.

Bár nem vagyok egyik vallás fanatikusa se, de ezt még a gyerek is tudja. :-D"

Na látod! Mi - Jézushoz hasonlóan - éppen erről az Istenről, azaz Jehováról tanúskodunk. Mert ugyanis tény, hogy Jézus is ezt tette. Jehovától kapott MINDENT, Tőle tanult MINDENT, Hozzá imádkozott MINDIG. Márpedig a keresztények a saját állításuk szerint Jézust utánozzák, Őt követik. Vagy mégsem? Ebben, avagy a legfontosabb, az imádat kérdésében biztosan nem!

------

"Ha egy álatnak van egy fia,az álat

Ha egy embernek van egy fia ,az ember

Ha Istennek van egy Fia,az Isten

Ha hiszed ,hanem,ez van.

A tanúk nem Istenről tanúskodnak ,mivel azt sem tudják ,hogy ki is Ő valójában."

Kedves válaszoló! Rossz az érved, de sajnos még fogalmad sincs, hogy miért. Tény: a Mindenható Istentől függ minden és mindenki, még Jézus is, mint az Ő ELSŐSZÜLÖTT TEREMTETT Fia, a MINDENHATÓ ugyanis MINDENKI teremtője.

Mit is jelent a bibliában az "Isten" szó? Ez csupán egy rang, vagy cím, mint a király, vagy az elnök és tulajdonképpen mindenféle viszonylatban megjelenik. Pl. Jehova Mózest is az ő népe "Istenéül" adta! A Bírák is Isteneknek neveztettek, csakúgy mint az angyalok, vagy maga Sátán, akit "e világ Istenének" hív Jézus. Tehát SEMMIKÉPPEN sem egy fajt jelent e kifejezés a Szentírásban, mintha Isten Istent szülne. Ez az érvelés tehát nagyon hamis.

De mondok még valamit, kérlek nagyon figyelj, hogy megértsd a lényeget: A Jelenések 21:6, 7 rámutat, hogy a szellemi győzelmet arató keresztények az Alfa és az Omega néven ismert személy ’fiai’. Így soha nem utalnak a szellemmel felkent keresztények és Jézus Krisztus kapcsolatára. Jézus a ’testvéreinek’ nevezte őket (Héb 2:11; Máté 12:50; 25:40). Jézusnak ezeket a ’testvéreit’ azonban az ’Isten fiainak’ nevezik (Gal 3:26; 4:6).

2014. jún. 28. 23:20
 26/32 anonim ***** válasza:

A hamisnak minden hamis.

De a tisztának minden tiszta ,csak az" őrtorony tanítása "nem tiszta

2014. jún. 29. 19:17
 27/32 anonim ***** válasza:

Jehova tanúi erről tanúskodnak:

"A kereszténység papsága ahelyett, hogy bejelentette volna Isten eljövendő Királyságát, azt választotta, hogy kitart Sátán világa mellett. Nem akarja, hogy bármi köze is legyen a sáskahadhoz és annak Királyához, akivel kapcsolatban János megjegyzi: „Egy király van felettük, a mélység angyala. A neve héberül Abaddon [jelentése: ’pusztulás’], görögül pedig az Apollüón [jelentése: ’pusztító’] nevet viseli” (Jelenések 9:11). Jézus mint „a mélység angyala” és mint „Pusztító” valóban csapásszerű jajt bocsátott a kereszténységre."

Mindezt megtalálhatod a hivatalos honlapjukon:

[link]

Oda kéne erre figyelni, mert Jézust egy gonosz angyalnak tartják, magukat a gonosz szolgáinak, a sáskáknak, és a kereszténységről meg azt tanítják, hogy a Sátánt szolgája. Fő céljuk a kereszténységre halálos csapást mérni.

Hát ennek a sötét dolognak a tanúi ők. Ennyire "hű" és "igaz" tanúk. Ide vezetett az a tévtanítás, hogy szerintük Jézus nem Isten Fiaként Isten, hanem csak mint teremntmény Isten, később már csak mint legfőbb angyal, később pedig egyenesen a mélység angyala.

Innen már csak egy néhány lépés, hogy Jézust kikiáltsák Sátánnak. És utána mi következik? Lucifert meg kikiáltják elsőszülöttnek, vagy mi?!?

2014. júl. 15. 11:18
 28/32 A kérdező kommentje:

Akkor azt hiszem legbelül éreztem hogy a jehovákat el kell hajtani amikor becsöngetnek hozzám.

Ráadásul egyesek annyira erőszakosak, hogy nem hagy szóhoz jutni.

De végülis arra jó volt az őrtorony újság hogy begyújtsak vele. Nagyon jól ég. :-)

2014. júl. 22. 13:01
 29/32 anonim ***** válasza:
Nem értem sokan miért félnek a tanúktól. Félnek beszélgetni velük, félnek behívni őket az otthonukba. Emberek, ne féljetek! Nem lesz belőle semmi bajotok, sőt... :)
2014. júl. 23. 10:48
 30/32 anonim ***** válasza:

Már az ,hogy "igaz vallás" nagyon sántít,mert majdnem minden ki ezt mondja.

Bibliaismeret nélkül lehetetlen felismerni a hamis tanításokat.

Márpedig sajnos a Bibliaismeret nem egyenlő az örtöröny ismerettel.

ui.Az ismeret örök életre vezet.(szerintük)

A Biblia szerint,egyedül a Jézus Krisztusba vetett hit az örök élet.

2014. júl. 23. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!