Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon elítéljük-e Jézust...

Vajon elítéljük-e Jézust azért, mert olyan kérdéseket tett fel, amire tudta a választ?

Figyelt kérdés
a biblia egyértelműen közli, hogy Jézus belelátott az emberek szívébe, és ismerte gondolataikat. Mégis rengeteg kérdést tett fel az embereknek. pl a márk 11:29 egy érdekes szituációval ismertet meg minket. A kérdésem az is lehetne, hogy ha valaki "tudja" valamire a választ, baj-e ha kíváncsi más emberek véleményére?
2009. nov. 26. 16:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
miért lenne baj? kérdezni teljesen rendben van, az az aggályos, ha a szerinted helyes választ adod az emberek szájába.
2009. nov. 26. 16:12
 2/11 anonim ***** válasza:

Ezzel a kérdező arra akart utalni, hogy én a Jehova Tanúit álkérdések feltételével vádolom.

Azért én nem hasonlítanám magam Jézushoz.

2009. nov. 26. 16:13
 3/11 A kérdező kommentje:

kedves 16.12 teljesen egyetértek, hisz az már tukmálás lenne.

kedves 16.13 igen, erre utaltam a kérdésemmel. Jézus az emberek szíválapotára volt kíváncsi a kérdései feltevésekkor, illetve a szelíd és alázatos szívű embereket kereste, hisz az ilyenek öröklik az isten királyságát. természetesen mielőtt ismét "félreértessz", ezt Jézus mondja a bibliában. Hogy minden félreértést elkerüljek, avval, hogy azt írom, hogy ezt "Jézus mondja", nem arra utalok, hogy én vagyok Jézus, (mert ugye most én mondtam), hanem arra, hogy idézek tölle. ez pedig itt nem a biblia, hanem egy internetes oldal.

2009. nov. 26. 16:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Jézus az igazságra akarta vezetni az embereket, a Tanúk pedig a hamisságra.
2009. nov. 26. 16:29
 5/11 A kérdező kommentje:
A farizeusok pedig kajánúl mosolyogni keztdek őrajta. ennélfogva így szólt hozzájuk:ti azok vagytok, akik igazságosnak jelentitekk ki magatokat az emberek előtt, de az isten ismeri szíveteket; mert ami az emberek között magasztos, az az isten szemében utálatos. lukács 15:14-15
2009. nov. 26. 16:42
 6/11 anonim ***** válasza:
41%

a helyzet a következő:

a római kormányzás anno gyakorlatilag azon az elven működött, hogy "fizesd be az adót, ne lázadj Róma ellen és akkor azt csinálsz, amit akarsz". A római helytartók csak Róma érdekeit nézték, minden másban gyakorlatilag életben hagyták a terület eredeti hatalmi struktúráját és a törvénykezését is. (a halálbüntetést leszámítva, az római jog volt, ezért kellett Jézust Pilatus-nak halálra itélnie)

az akkori zsidó törvények szigorúan tiltották, hogy a zsidó egyházon kívül bárki is taníthasson. Jézus azért operál példabeszédekkel és kérdésekkel, mert ha nem így tett volna, akkor az érvényes törvények értelmében azonnal lefoghatták és elitélhették volna.

pontosan azért van az egész hercehurca (ide-oda rángatják, hogy itélje már el valaki), mert gyakorlatilag nem nagyon volt jogalapjuk elitélni. ő csak beszélgetett és kérdezett az emberektől.

egyébként

ha megfelelő értelmi szinvonalú az, akit tanítani akarsz, akkor hatékonyabb a tanítás kérdésekkel, mert úgy az illető maga jön rá a helyes válaszra, ami így jobban is rögzül, mintha csak elmondták volna neki.

ha tudod a választ, attól még érdemes megkérdezni mások válaményét is, már csak azért is, hogy kiderüljön, ők is jól tudják-e, illetve, hogy tudd mit kell még elmondani, elmagyarázni ahhoz, hogy ők is jól tudják.

2009. nov. 26. 16:52
 7/11 A kérdező kommentje:
a bölcsek ajkai hintik az ismeretet példabeszédek 15:7 köszönöm a válaszod, tanultam belölle új dolgot.
2009. nov. 26. 16:58
 8/11 anonim ***** válasza:
A jehovák tanúi megpróbálnak ilyen -olyan indokkal behálózni az embereket, aztán csak a végén derűl ki, h mi is az egész, ez nem álkérdezősködés, hanem átverés.Aki keveset tud róluk, vagy amúgy is labilis személyiség azt persze könnyű befogniuk.
2009. nov. 26. 17:44
 9/11 anonim ***** válasza:

itt azonban nem azok jönnek rá a válaszra, akiket tanítani akarnak, hanem maguk a Tanúk válaszolják meg a "kérdésüket", nagy különbség...

Azért használják erre ezt az oldalt, nem mellesleg az oldal céljával és szabályaival ellentétes módon, mert, ha saját oldalaikon tennék ugyanezt, jóval kevesebb érdeklődőt lelnének.

Jézus lehet, hogy kérdezett, de ha kérdésekkel tanított is, világos volt, hogy a tanítás a célja. Nem "dolgozott" ilyen álságos módszerekkel.

2009. nov. 26. 20:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Pont erre céloztam az előző válaszomban, a J.T. jellemzően teljesen más indokkal állnak elő, aztán előbb utóbb előkerül az őrtorony nevű kiadvány.Ez már pofátlan manipuláció, félrevezetés, mostanában tényleg hemzseg ez az oldal is az ilyenektől, de nem csak a vallás tény, főként az önismeret is, stb. azon belül is láthatóan bizonytalan, labilis és könnyen befolyásolhatónak tűnő személyeket próbálnak behálózni.Persze, konkrétan nem írják oda, hogy melyik szervezet, de szerencsére egyre többen átlátnak a szisztémájukon.
2009. nov. 28. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!