Isten miért nem segít az embereken? Minek hozta egyáltalán létre őket ha egyáltalán nem törődik vele? Nem kérek szent beszédet mert nem vagyok rá kíváncsi, csak egy értelmes választ szeretnék.
Isten törődik az emberekkel sőt ad is ha kérsz tőle imában valamit. Sajnálom kedves kérdező, hogy te nem érzed ezt.
Nem hiába szól úgy, a közmondás, hogy "Isten nem ver bottal" :)
29
te mekkora egy gyökér vagy már bocsánat.. a válaszodból és abból, hogy az ember általában magából indul ki, arra következtetek, hogy te egy otthonülő gyík vagy aki max csipszért meg kóláért teszi ki a lábát otthonról.
Fogalmad nincs mik folynak a világban ugye? Akkor ha nem vagy hajlandó körülnézni, tessék csak egy katt:
(18 felülieknek)
Ez csak hirtelen jutott eszembe mert a legjelentősebb ma folyó vérengzések egyike. Szíriában mindennapos az ilyesmi, de milliószámra történnek ilyenek a világ legkülönbözőbb pontjain.
A porban az életükért könyörgő emberek szerinted nőket meg videojátékokat kérnek Istentől ugye?
Isten nevében ölik az embereket, mint már évezredek óta.
Ez a mentalitás mindig talál ellenséget, akár a saját soraiban, ha az azon kívül levők elfogynak, így hát megnyugtatlak, soha nem lesz vége.
Sajnos a példát Istenüktől veszik, a Koránt ugyan nem ismerem, de ezek itt rá hivatkoznak. A Biblia számos helyen példázza ezt, népeket irtanak ki benne, városok pusztulnak, időnként az egész emberiség is és nem átallja fenyegetni az embereket a végítélettel sem.
Nagyon is meglátszik rajta az emberi indulat, amely mindent elkövet, hogy tetteit igazolja, mentséget találjon rá és a hónál fehérebben kerüljön ki a leggonoszabb rémségek után is.
Csakis ezeken az embereken, a fanatikusokon segít a kitalált felsőbbrendű lény, aki biztosítja számukra az örök életet, a mások feletti hatalmat, befolyást és akaratukat mindenkire rá akarják kényszeríteni.
Segítséget magadtól és a jóérzésű emberektől várhatsz, akikből szerencsére van még a Földön néhány.
Mert hatalmas TEVEDES-ben ringatnak az ISTEN-t illetoen, mert tevedni emberi dolog es ha mar tevedtel es az emberek felneznek rad es eszik szavaidat akkor mar nagy gond a forditas. Sehol nem irja az eredeti Biblia reszet kepezo iratokban hogy epits templomokat hogy keszits jeleket mely arra emlekeztet hogy egy tanitot keresztre feeszitettek hogy pogany modon a bort s kenyeret szertartaskent ujbol es ujbol alkalmazzuk ABBAN A REMENYBEN HOGY MEGBOCSAJTAST NYERUNK es mi leszunk a legjobb "HIVOK".
Jo par pelda van hogyan jottek letre vallasok a multban es jelenben, de az embereket nem erdekelik a kesz tenyek, nem erdekli hogy a Bibliaban leirt szemeleyek valosak-e vagy kitalalt szemelyek. Miert is nem ? mert MEGGYOZODESUK HOGY CSAKIS ha ISTEN fogja kezuket akkor boldogulhatnak a FOLDI eletben.
Hat ezert van a sok kerdes KERDEZO.
A Biblia már önmagában egy vicc, legyünk egy kissé vizuálisak. Van egy láthatatlan, csodatévő, szakállas fószer (isten), körülötte szárnyas emberek (angyalok), meg kövér szárnyas kisgyerekek (kerubok), akik patát és szarvat viselő csúf lények ellen (ördögök) harcolnak. Ja, ne feledkezzünk meg a foszforeszkáló galambról se (szent lélek), vagy ahogy mostanság nevezi itt pár egyén: szent szellem!?
Kezdjük ott, hogy az ördögöt, mint ragadozót ábrázolják, holott a patás és szarvval rendelkező állatok növényevők... vagyis szinte csak akkor támadnak, ha felingerlik őket. Direkt a csesznye külsőre tették a hangsúlyt, hogy az embereket a puszta kinézetüktől a megvetés járja át. Az angyalok természetesen az ember örök vágyát szimbolizálják, azt, hogy repüljön, hogy meghódítsa az eget, mely a végtelent is szimbolizálja.
Természetesen fizikai lehetetlenség az, hogy egy embernek akkora hattyú szerű szárnyai legyenek, hisz nem tudna vele mozogni és elég hamar kifáradna. A csontunk túl nehéz ahhoz, hogy egy ilyen mozgás valóra váljon, maximum a siklórepülés, de az se felfelé történik, hanem egy magasabb pontból lefelé.
Ez csupán egy rózsaszín ködöt von a szemünk elé, de ha eltűnik a köd, akkor jön a rideg valóság.
Az örök élet szintén az ember egyik legnagyobb vágya, hisz ki szeretne megszűnni? Mindazt amit összegyűjtött keservesen az évek alatt egyik pillanatról a másikra elveszíteni? Természetesen a halált, amit nap mint nap megtapasztalhatunk nem nézhetjük semmisnek, de ha már így alakult, akkor elképzelünk egy jobb helyet. Ha már a vagyonunkat nem vihetjük át abba a másik dimenzióba, mert azért az még nekünk élőknek is feltűnne. :)
Ezért kitalálták egyesek, hogy legalább az emlékezetünket, földi pályafutásunk pillanatait eltároljuk egy másik formában... alias lélekben. S talán ott igazságosabban bánnak majd velünk. A puszta éleben előforduló igazságtalanságok bizonyítják, hogy a másvilág is hiú ábránd. Miért lenne ott jobb, mint itt? Ha itt nem kaptuk meg az állítólagos istentől, ott se fogjuk, hisz ez is az ő állítólagos birodalma.
32-nek
Látom az alap műveltség hiányzik belőled, talán ha 8 általánost elvégezted volna tudnál az emberekkel normálisan is kommunikálni. Az emberismeretedre se legyél olyan büszke, mert egyenlő a nullával.
Abban igazad van, hogy nem követem a híreket a nagyvilágban, mert szerintem szeméttel tömik az emberek fejét. Egyetlen egy jó hír sincs a híradóban, vagy az újságban. Viszont gyilkosság vagy verekedés az mindennapos. Mond, mivel jobb hogy te nap mint nap azon örlődsz, hogy drágul ez vagy az illetve embereket licseltek meg valahol, kirabolták őket vagy megölték?
Ezzel szemben én is ugyan úgy élem az életem mindennapjait csak épp ezt a stressz forrást kiiktattam az életemből. Ajánlom neked is figyelmedbe, hogy elkerüld az ilyen kirohanásokat mint az előbb amit nekem intéztél...
Csak a te(azaz a gyengébbek) kedvedért leírom mi az alapja annak amit korábban írtam:
Szerintem Isten nem szól bele az életünkbe egyáltalán. Ha mégis megtenné joggal kérhetne tőle mindenki valami segítséget. Az akinek megmentette az életét mondjuk szerintem elég értékes dolog, szóval nekem nem kell maz életem megmentse, cserébe lottó 5-öst kérek. Ez ugye fair, nem? Nos az iménti példa miatt nem segíti az embereket semilyen formában, hisz akkor a másikkal szemben az nem lenne fer. Az alkoholista is ihatna míg teljesen tönkre megy a szervezete, majd a vége fele már kérhetné mentse meg az életét. Ez is rendben lenne? Így senki nem élne felelőségteljes életet hisz bármikor mikor bajban lennénk csak kiáltanunk kellene egyet. Remélem nem kell tovább ragoznom miért nem lenne igazságos ha valakit megmentene másokat pedig nem. Az pedig, hogy háborúk dúlnak világszerte az nem Isten hibája. Az emberek a felelősek mindenért. A globális felmelegedésért, a szemét felhalmozásáért, a szemét gyártásáért ami a minőségi termék hiányából adódik, a kettős mérce rendszerért, a kizsákmányolásért, azért mert valaki éhezik, míg a másik meg már a 10-dik kastélyát veszi valahol a világban, a rasszizmusért, az emberek butításáért:_ Lásd: TV azaz média. Onnan sokat tanulhatsz: Valóságshow-k tömkelege, szappanoperák és reklámok garmadája, töménytelen mennyiségű háborús és gyilkosságokról beszámoló hírcsatornák. Jósda-tv, tv-shop és még sorolhatnám.
Tudod mit ahogy te is írtad mindenki magából indul ki így valszeg te lehetsz aki a képernyőt bámulva zabálja az ilyen szemetet a tévéből meg a boltból is a kóla+chips kombót. Én örülök és büszke vagyok arra hogy tv-m sincs, nem is lesz a közeljövőben, mert így SOKKAL nyugodtabb az életem. Én már csak tudom, hisz 5 éve nincs tv-m. Te vajon képes lennél tv nélkül élni akár egy hónapig? Csak tégy egy próbát, meglátod nem a levegőbe beszélek azzal hogy kevesebb stressz fog érni. És talán sikerül majd normális emberi beszélgetést is kezdeményezned másokkal, ahelyett, hogy így letámadsz egy vadidegent az anonimitás leplébe burkolózva. Azon sem lepődnék meg ha még 18 sem lennél, mert így csak egy idegbeteg ember, vagy egy lázadó kamasz beszél. Mond meg te melyik csoportba tartozol...
isten leszarja az embereket.
ha egyáltalán létezik.
hiába hittem benne soha semmi jó nem történt velem.
akkor meg mi értelme van?
hagyjuk már -.-
Hat, akkor nincs mas hatra, akik szerint a foldi szenvedes, es banat az ara az orok tulvilagi eletnek (mert ugye istenuk segitsege nelkul ezekbol azert boven kijut), kivanom, h nagyon-nagyon udvozuljenek! ]:)
Szenvedeseikkel egyenes aranyban.
Hiszen a lenyeg a passzus a Mennybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!