Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem mondták hogy a...

Miért nem mondták hogy a keresztény Isten az Jehova isten?

Figyelt kérdés

kb 10 évvel ezelőtt kérdeztem a hittan tanárt hogy a mi Istenünknek miért nincs neve mint Allah,Zeusz,stb.?

a válaszra nem emlékszem valami olyasmi volt hogy ő az egyetemes isten ő a legfelsőbb Isten, na nem biztos hogy ez így volt de ez rémlik én óvodában is és általános iskolában 6.-ig jártam hittanra de egyik tanár se mondta hogy Jehova az aki zsidó Isten, hát ha nincs az internet akkor nem is tudom meg hogy így hívják az Istent.

2013. jan. 27. 19:47
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
64%

Mi az a név?

Miért lenne az neked jobb, ha lenne neki neve?

Mit jelent az, hogy Jehova?

2013. jan. 27. 19:59
 2/36 anonim ***** válasza:
0%
Nem a keresztény Isten az Jézus, a Szentlélek és Jehova.
2013. jan. 27. 19:59
 3/36 anonim ***** válasza:
0%

Kezdetekben a neveknek még jelentése vala.

Manapság az egyik végletbe tartoznak azon egyének, akik Istenből egy semmitmondó nevet csináltak, a másik véglet tagjai viszont értelmetlen okból inkább mellébeszélnek, ha Istenről van szó.

A név azért célszerű, mert konkrétan definiálja, hogy kiről van szó és kicsit megszemélyíesíti annak tulajdonosát. Így elkerülhető sok félreértés....

De nincs olyan, hogy x Isten a sok közül, mert csak egy létezik. És annak sem az a lényege, hogy mi a neve. Hanem amit jelent, ő maga, a lénye!

2013. jan. 27. 20:03
 4/36 anonim ***** válasza:
4%
Mert nem Jehova, ezt csak a tanúk hazudják!
2013. jan. 27. 20:09
 5/36 Pietrosol ***** válasza:
92%

Szia!

Magam egy evangéliumban sem olvastam olyant,hogy Jehova.Mikor Jézus beszélt róla,úgy hívta,"az Atya".

2013. jan. 27. 20:20
 6/36 anonim ***** válasza:
33%

Kedves Kérdező.

először Csillának válaszolnék minden rosszindulat, vagy harag nélkül.

Mi az hogy a Tanuk azt hazudják?

Már ne haragudj, Ez a név benne van az eredeti írásokban még ha sokan azzal érvelnek is, hogy nem tudjuk hogyan kell kiejteni.

A hazugságról pedig, hogy ki hazudik beszélgethetnénk, de a rágalmazást, és a mások gyalázását Jézus nem engedélyezte, sőt azt mondta, hogy imádkozzatok az ellenségeitekért...Jó lehet nem vagyunk senkinek az ellensége.

Csak egy pl.

Jó abban a hazugságban élni, hogy meghamisították Jézus születésének dátumát, és ebből csináltak Keresztény ünnepet össze mosva egy olyan nappal, ami a nem keresztények ünnepének napja volt?

Beleszőttek pogány rituálékat a tiszta keresztény tanításba, és ez csak egy ami nincs benne a bibliában, Jézus sem adott rá parancsot, még is úgy gondolod hogy ez igazság.

ami meg benne van, arra meg azt állítod, hogy hazugság,

Bátor vagy...

Sajnálom, hogy így vélekedsz.

2013. jan. 27. 22:31
 7/36 anonim ***** válasza:
10%

Kedves Kérdező:

Arról a Tanúk nem tehetnek, hogy egyes fordításokból szándékosan kihagyták a Teremtő szent Tulajdon nevét, de ezen nem kell csodálkozni.

Sokan érvelnek avval, hogy ne tudjuk hogyan kell kiejteni, míg neves tudósok többsége érvel azzal, hogy igen is a Magyarországon elterjed nyelvezet szerint Jehova, vagy Jahve az a helyes kiejtés.

Persze hogy nem olvasták, mint Pietrosol sem, ha egyszer nem írták bele mert kihagyták.

Történt ez azért is mert evvel sikeresen támogattak olyan nem bibliai eredetű Tanítást, mint a szent háromság, és maguk az egyházak is Dogmának hívja, nem bibliai tanításnak.

Mára már egyre világosabb, ahogy Dániel megjövendölte, hogy egyre nagyobb mértékben fénylik az Igazság, ahogy a nap el éri a délidőt.

Egyébként bár Jehova először a Zsidó nemzetet választotta,Ábrahámnak tett ígérete miatt, de mivel felrúgták a szövetséget, Jehova a nemzetekből választ most embereket, hogy megteremjék azokat a "gyümölcsöket" amiket Ők nem tudtak.

ezért az utolsó napokban az írások szerint Jehova nem prófétát támaszt, hanem a nevéről neveztet embereket, hogy végezzék azt a feladatot, amit Jézus a fia megparancsolt, így ez a prófécia is teljesedik.

Jehova Tanúi nem ihletett próféták, mert más feladatunk van, a Jézus által parancsba adott Királyságának jó hírét hirdetni, mert ez az emberiség egyedüli reménysége.

Valamint akik szeretnének Jézus királyságának tagja lenni, egy oktatáson részt kell venniük Jézus ezt parancsolta ne mi találtuk ki.

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Ezt ahogy olvasható Jézus a világrendszer befejezéséig támogatja, vagy is a ezekkel az emberekkel lesz akik végzik ezt mint csoport szerte 236. országban majdnem 8. millióan egységesen.

2013. jan. 27. 22:48
 8/36 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagyok Jehova tanúja, keresztény hitet vallok, de abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy most akkor Jézus születésétől számoljuk az időt vagy karácsonytól ami majdcsak rá egy évre van? Vagy hogy is van ez most?
2013. jan. 28. 05:28
 9/36 anonim ***** válasza:
70%

Jeh.... nem is lehetne. Egyetlen helyen olvashatjuk a Bibliában kiejtve a nevét. Hallelujah. halleluJAH. Ez a jelenések könyvében van. Nem lehet JEHova, legfeljebb JAHova. De sem ennek, sem annak értelme nincsen a héber fül számára. Legvalószínűbb, hogy Jahveh a neve, melynek jelentése a létező. Így is mutatkozott be Mózesnek. Vagyok, aki vagyok. Nem véletlen, hogy miért borultak le Krisztus előtt az elfogásánál:

" 4. Jézus azért tudván mindazt, a mi reá következendő vala, előre méne, és monda azoknak: Kit kerestek?

5. Felelének néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ő velök Júdás is, a ki elárulta őt.

6. Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének."

János Evangéliuma 18. rész

2013. jan. 28. 13:04
 10/36 ChefBa ***** válasza:
79%
A Jehova szó a YHWH négybetűs Istennév félre értelmezéséből és félre olvasásából keletkezett 1520-ban. A zsidók a Jehova alakot sose használják helyette Adonájt, Elohimot stb. mondanak.
2013. jan. 28. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!