Vajon az időt és a végtelent Isten teremtette?
Semmi, csak érdekel ez a kérdés.
Mivel számomra is sok érdekességet rejt, érdekel a vallásosak véleménye, de mindenki másé is.
Szia Pietrosol!
Szempillantás=pillanat
Hiszen írtam...
2. és 3. írta le jól. Ezek olyan dolgok, amelyeket az ember nem ér fel ésszel, és ha azt hiszed hogy megértheted akkor egoista vagy. Ami a lényeg: mindent Isten teremtett, a teret, az anyagot is. Az időről nem ír a Biblia, csak hogy "Kezdetben vala az Ige és az Ige vala az Istennél és Isten vala az Ige", tehát amint az idő létrejött, már volt Isten. Ehhez talán az passzolna a legjobban hogy az időt is Isten teremtette.
De mint mondtam: ember ezt nem érheti fel ésszel.
Nem tetszik ez nekem.
Nem érheti föl.
Hamar feladod.
Ilyen és kész.
:O
mellékesen
(Nem tudom, mondtam e ezt: "gonosz"
Inkább csak az érdekelt, mitől jó?)
Az idő nem létezik és nem folyik semerre sem.
A világban változás van, mozgás.
Itt az egyik kedvenc idézetem:
"
Ha azt mondják nektek: Ti vagytok azok?
Ezt mondjátok: Mi az ő fiai vagyunk, és az élő Atyának vagyunk a választottai.
Ha megkérdeznek titeket: Mi a jele atyátoknak, amely bennetek van?
Ezt mondjátok nekik: Mozgás és megnyugvás.
"
És itt egy régebbi kérdésem, amin elgondolkozhatsz, ha van kedved:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
A végtelen mi alapján létezik?
Mit számolsz vele?
"Végtelen van, mert számolunk vele.
Szavunk is van rá. Fogalma régóta közismert."
Ez nem érv, szavunk van az Istenre is ez még se bizonyíték a létezésére. Végtelen önmagában nem létezik, hiába mondod. Fogalma a matematikából származik, de az egész matematika maga is egy absztrakció. Ez tény.
Amit az időről írsz az se logikus, az, hogy 6 nap alatt teremtette Isten a világot, az nem jelenti azt, hogy neki tartott hat napig, hanem, hogy a világegyetem, vagyis az idő születésétől ennyi nap telt el a teremtés befejezéséig. Ha Isten a világegyetemen kívül van mondjuk, akkor ebben a világban, akkor is csak az időben tud ő is megjelenni. Tehát ez a 6 nap dolog egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindenképpen része kell legyen a világnak.
Másrészt én nem vagyok keresztény, tehát nem nagyon izgat ez a 6 nap dolog, csak jelzem, hogy logikailag ebből nem következik semmi.
"Időnek azonban lennie kellett, mindig."
A tudomány jelenlegi állása szerint az idő, a világegyetemünk szerves része, téridő formájában, tehát a térhez kötött állapotban. Az idő tehát a tér születésével, vagyis a világegyetem születésével keletkezett, amit Nagy-Bummnak nevezünk, ugye.
Most akkor nem értelek, szerinted a tudomány is téved? Ha a vallás is hazudik, meg a tudomány is hazudik, akkor már tényleg csak neked hihetünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!