Isten miért hazudik a Bibliában?
A Szent Iras, valo , igaz megertese, ismerete, nem adatik minden embernek !
János Evangyélioma 6. rész
44. Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon."
Nem ertetem meg ezt sokk ideig ! Igasagtalanak is tartotam !
Velemenyem szerint, a Bibliat minden ember megertheti ! es igy is igaz ! de mindehez, tisszta gondolat es igaz sziv kell.
Meg a melyebb dolgokat, igazabol csak az ismerheti meg, aki tisszta gondolatokal , IGAZ szivel keresi !
Tovabba, milyen igasagrol beszelhetunk a kerdes felteveseben ! ?
Szuleinek, tesverenek, baratjanak, haverenek, fonokjenek, kolegajanak , stb nek, vajon mereszelt e hasonlo kerdest felteni ! ? MIERT HAZUDOL ? Nem hisszem ! Mert felt a szotol....a fizikai visszavagastol, stb tol !
De, a "hangya " kerdi az Ur Szuver Uratol, miert hazudsz ? hol az igasag mindeben ? sehol !
A hangya, nem meri felesogre voni, az elefantott ! : miert ? mit ? hogy csinal ! ? mert tudot dolog, hogy a kisujaval a labarol, azonal szetaposhasa !
Jób könyve 38. rész
1. Majd felele az Úr Jóbnak a forgószélből és monda:
2. Ki az, a ki elhomályosítja az örök rendet tudatlan beszéddel?
3. Nosza övezd fel, mint férfiú derekadat, én majd kérdezlek, te meg taníts engem!
4. Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat!
5. Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt?...
12. Parancsoltál-é a reggelnek, a mióta megvagy? ....
22. Eljutottál-é a hónak tárházához; vagy a jégesőnek tárházát láttad-é?.....
33. Ismered-é az ég törvényeit, vagy te határozod-é meg uralmát a földön?
34. Felemelheted-é szavadat a felhőig, hogy a vizeknek bősége beborítson téged?
35. Kibocsáthatod-é a villámokat, hogy elmenjenek, vagy mondják-é néked: Itt vagyunk?"
De, a Mindenhato Atyank, Egyeduli aki JO ! es ezert nem hal meg senki azonal, aki Eletadojat csusagolja, felelosegre meri veni ! De megvan irva a Bibliaban, Jehova nem engedi , hogy csusagoljak !
Egyes egyenek, isteneknek kebzelik magukat ! felelosegre vonva Teremtojuket ! Lehazutolva is sajnos..., de elfelejtik, hogy nem tanultak meg, mit is jelent EMBERNEK lenni !
Meg EMBERSEGET nem lehet vasarolni ! nem szuletik senki EMBERSEGEL ! nagy dolog, hogy EMBER legyel, sajnos, mind tobbekrol mondhato, hogy nem erdemlik meg az EMBER szot !
Egy EMBER, lassa milyen csodalatosan volt teremtve ! elcsodalkozik a tokeletes teremtesen ami korulveszi ! Megbecsuli az allatokat, novenyeket !
Keresi a jot, a szepet ! segitokeseges felebarat irant ! Tisszteli edesanyat es edesapjat mert felnevelte, megbecsuli tanarait, mert tudast adot at neki, szereti feleseget, gyerekei edesanyat, gyermekeit, stb., stb., stb ,
Mindez es sokk mas tartozik ahoz, hogy EMBERNEK minosithesenek ....
Maskepp, egy egyen vagy, amelyeknek , az eletenek nincs celja ! hazudik es hazugoknak nevez masokat, meg Istent is mindahogy latszik, o hazudva, azt gondolja, hogy mindenki hazudik ....
ezeknek az atya satan, mongya tisztan a Biblia :
János Evangyélioma 8. rész
"...44. Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."
Mert e isten, VAKIT, vagyis kovetkezeskepn, nincs is hogy megercsek a Bibliai IGASAGOKAT ! :
Korinthusbeliekhez írt II. levél 4. rész
4. A kikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangyéliomának világosságát, a ki az Isten képe."
A csufolodokrol, bolcsen, igy szol a Szent iras :
Példabeszédek 9. rész
1. Bölcseség megépítette .....
4. Ki tudatlan? térjen ide; ......
6. Hagyjátok el a bolondokat, hogy éljetek, járjatok az eszességnek útán.
7. A ki tanítja a csúfolót, nyer magának szidalmat: ....
8. Ne fedd meg a csúfolót, hogy ne gyűlöljön téged; fedd meg a bölcset, és szeret téged.
9. Adj a bölcsnek, és még bölcsebb lesz; tanítsd az igazat, és öregbíti a tanulságot.
10. A bölcseségnek kezdete az Úrnak félelme; és a Szentnek ismerete az eszesség.
11. Mert én általam sokasulnak meg a te napjaid, és meghosszabbítják néked életednek esztendeit.
12. HA BOLCS VAGY, BOLCS VAGY TE MAGADNAK; HA PEDDIG CSUFOLO VAGY, MAGAD vallod kárát."
Istenek, SEMMIT nem adhatunk ! semmit nem adhat Istenek, egy ember !"
Példabeszédek 8. rész
5. Értsétek meg ti együgyűek az eszességet, és ti balgatagok vegyétek eszetekbe az értelmet.
6. Halljátok meg; mert jeles dolgokat szólok és az én számnak felnyitása igazság.
7. Mert igazságot mond ki az én ínyem, és útálat az én ajkaimnak a gonoszság.
8. Igaz én számnak minden beszéde, semmi sincs ezekben hamis, vagy elfordult dolog.
9. Mind egyenesek az értelmesnek, és igazak azoknak, kik megnyerték a tudományt.
10. Vegyétek az én tanításomat, és nem a pénzt; és a tudományt inkább, mint a választott aranyat.
11. Mert jobb a bölcseség a drágagyöngyöknél; és semmi gyönyörűségek ehhez egyenlők nem lehetnek.
12. Én bölcsesség lakozom az eszességben, és a megfontolás tudományát megnyerem.
13. Az Úrnak félelme a gonosznak gyűlölése; a kevélységet és felfuvalkodást és a gonosz útat, és az álnok szájat gyűlölöm.
14. Enyém a tanács és a valóság, én vagyok az eszesség, enyém az erő.
15. Én általam uralkodnak a királyok, és az uralkodók végeznek igazságot.
16. Én általam viselnek a fejedelmek fejedelemséget, és a nemesek, a földnek minden birái.
17. Én az engem szeretőket szeretem, és a kik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak.
18. Gazdagság és tisztesség van nálam, megmaradandó jó és igazság.
19. Jobb az én gyümölcsöm a tiszta aranynál és színaranynál, és az én hasznom a válogatott ezüstnél.
20. Az igazságnak útán járok, és az igazság ösvényének közepén.
21. Hogy az engem szeretőknek valami valóságost adjak örökségül, és erszényeiket megtöltsem....
32. És most fiaim, hallgassatok engemet, és boldogok, a kik az én útaimat megtartják.
33. Hallgassátok a tudományt és legyetek bölcsek, és magatokat el ne vonjátok!
34. Boldog ember, a ki hallgat engem, az én ajtóm előtt virrasztván minden nap, az én ajtóim félfáit őrizvén.
35. Mert a ki megnyer engem, nyert életet, és szerzett az Úrtól jóakaratot.
36. De a ki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; MINDEN,, VALAKI ENGEM GYULOL, SZERETI A HALALT ! !
Eliza***
Hát nem semmi dolgokat írtál,ráadásul szuper helyesírással:)
Én a Bibliára hivatkozva feltettem egy kérdést.Akkor lennék,hazug vádaskodó,csúfolódó,ha én találtam volna ki a Bibliai részt.
egyébként Isten képére és hasonlatosságára lettem teremtve.ez azt jelenti,hogy nem robot birkának,aki nem tehet fel kérdéseket,hanem mindent el kell fogadnia,csak mert mások ezt akarják.a nyitott szív,tiszta gondolatok nem ezt jelentik.
De, a csufolas, hazugnak nyilvanitas ! sem az emberek iteletehez tartozik ! hannem, az Istene !
( Isten orizen, hogy emberek iteljenek meg engem, az orok eletett iletoen ! ...)
Mindahogy mar irtam, en is haragudtam Jehovara ....
"vesszekedtem " is vele ! gondolatban .....
mind igasagtalan gondolkoztam Rola.....
stb., stb., stb
de, mindez ! tissztelet tudoan csinaltam !
nem csunfondarosam teremteset illetoen ( embert, allatotot, novenyt, foldet ertek mindezen )
Nem mereszeltem soha meghazutolni a Bibliat, mert tudtam, hogy nem rendelkezem en a TELJES IGASAGAL ! hogy meghazutolhasam a Bibliat
Csak, egy istenek kebzelt egyen, velemenyem szerint mereszeli hazugnak nyilvanitani a Bibliat
A Bibliaban , sokk igaz mondas van ! ( ezt elismerik meg azok is, akik nem hisznek a Bibliaban ! )
melyek ember, tartozkodot, tartozkodik hasonlo bolcsesegel ? igasagmondasal ? mind a Biblia ! ?
es ha atlagban, igazat mond ! hogy mereszeli valaki hazugnak mondani !
Bolcsebb e ? igasagmondobb vagy e ? te a kerdesfeltevo, mind a Biblia ?
nem hisszem !
es ha nem vagy, akkor, nem vagy joggosulva se arra, hogy a Bibliat hazugnak mongyad !
azert mert, te nem ertesz egyet vele, az meg nem jelenti, hogy a Biblia nem mondana igasagot !
Tovabba, a Biblia azt mongya, hogy tudakozunk , a vegere jarjunk :
Apostolok Cselekedetei 17. rész
11. Ezek pedig nemesb lelkűek valának a Thessalonikabelieknél, úgymint kik bevevék az ígét teljes készséggel, naponként tudakozva az írásokat, ha úgy vannak-é ezek."
Lukács Evangyélioma 1. rész
3. Tetszék énnékem is, ki eleitől fogva mindeneknek szorgalmasan végére jártam, hogy azokról rendszerint írjak néked, jó Theofilus,
4. Hogy megtudhasd azoknak a dolgoknak bizonyosságát, a melyekre taníttatál."
vagyis, szo sincs ! a Biblia alapjan, hogy :"...robot birkának,aki nem tehet fel kérdéseket,hanem mindent el kell fogadnia,...."
A Biblia maga inditvanyoza , hogy utana jarjunk ! a vegere jarjunk, hogy igaz e ?
Hogy lehet nyitott gondolatal es tisszta szivel olvasni ( megitelni ) egy konyvet, amitt hazugnak nyilvanitotal ki ?
velemenyem szerint , nincs hogy !
Bocs ha megsertetelek, nem ezt akkartam
Eliza***
Kissé félreértettél,mert ÉN NEM AZ EGÉSZ BIBLIÁT NEVEZTEM HAZUGNAK,és elismerem,hogy vannak benne igaz,bölcs,hasznos mondások.én egy konkrét részre utalva kérdeztem meg,hogy ott Isten miért hazudik.egyébként nem egészen érted a szituációt:Maga a Biblia írja,hogy Isten hazudott,olvasd el nyugodtan az adott részt.tehát akkor ki is vádolja Istent hazugsággal?
Nem tudom, hogy összefüggésbe hozható a te kérdésedhez, de ez talán elmagyarázza:
2Thessz 2,10
és a gonoszság mindenféle csalásával azok számára, akik elvesznek, akik nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek.
2Thessz 2,11
Ezért szolgáltatja ki őket Isten a tévelygés hatalmának, hogy higgyenek a hazugságnak,
2Thessz 2,12
hogy ezáltal mindazok elvegyék ítéletüket, akik nem hittek az igazságnak, hanem a hamisságban gyönyörködtek.
Kedves kérdező!
Valahol elakadt a lejátszótűd annál a résznél, hogy Isten hazudik.
Igaz, egyetlen igehelyet nem írtál rá. Ez meglepő, mert ha pert kezdesz erről, illene megmutatnod. :D
Amiről te idézel, ott nem Isten hazudott, hanem megengedte valakinek a hazugságot, egy léleknek (nekem jobban tetszik a jobb fordítású :szellem szó) Tehát egy szellem hazugsággal töltötte be a próféták száját, de nézd meg milyen magaviseletű prófétákat. Olyanokat, akik mindenáron kedvezni akartak a királynak.Nem az igazság érdekelte őket, hanem hogy jót mondjanak. Milyen királynak?
Akház egy istentelen király volt, rengeteg bűnnel. Josafát viszonylag normális volt, de az ő bűne éppen az, hogy miért szövetkezik egy ilyennel?
Már írták, hogy a két király hallotta mindkét verziót. Ők döntöttek, hogy a hízelgőkre hallgatnak, vagy arra aki nem nézte a királyok személyét.Mondta a frankót és lesz ami lesz.
Volt már rá példa, hogy valakit megfenyegettek, hogy pl. meghal és mikor meghallotta, megbánta a bűneit és Isten is megkegyelmezett neki. Itt is lehetett volna ilyen verzió, ha a jót választják. Isten éppen hogy nagyon is egyenes volt, mert felkínálta a lehetőséget, pedig készakarva gonosz úton jártak.
Akház azért mert gonosz ember volt. Josafát pedig mert tudván ezt mégis vele szövetkezett. Isten előtt nem kedves, ha valaki bűnben él, sem az, ha bűnösökkkel szövetkezik valaki.
Első zsoltár: ..boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán és bűnösök útján meg nem áll. Ez volt Josafát bűne.
Kedves kérdező! Most komolyan vitázni akarsz felkészületlenül hívőkkel, akik veled ellentétben olvassák és értik a bibliát?! :D
Tényleg azt hiszed komoly ember vagy, ha kikapsz valami igét a bibliából és sem előtte, sem utána nem olvasod el milyen szövegkörnyezetben volt? :D
Kerdezo, a ma 21:20, inteligensem valaszolt neked, hasonlon gondolkodom en is,
Egy pelda erre, Jezus egy bizonyos pillanatban, ezt mondja, ha nem tagadod meg anyad es apad, nem vagy melto Hozzam !
Ha, ezt osszehasonlitjuk a 10 parancsolatal : tisszteld anyad es apad,
hat megint mondhatnank, hogy a Biblia sajat maganak ellentmond !
( en, nagyon felhaborodtam, mikkor eloszor olvastam Jezus szavait ....este 11 hivtam fel egy kedves Jehova tanujat, elkebzelet, milyen nagyon felboszanthatott Jezus szavai ! ? ....
a fiatal egyetemista tesverno utmutatast adot ezt ertelmezve es megertettem, hogy a Biblia nem mond ellen a 10 parancsolatnak ! ! hogy Jezus, nem uszitott a szulok megtagadasara !...
mikkor hasonlo elmenyekben volt reszed, mikkor nem tisszta valami a Bibliat ertelmezve, ketszer is meggondolod, hogy itelkez a Biblian vagy nem ! ? en legalabbis, ezekben az esetekben, megvizsgalok tobb forditast ! tobb nyelvu forditast is, a jobb megertesre ....)
Eddig, meg egy komoly embert sem hallotam, hogy azt mondta volna, hogy megertette jol az egesz Bibliat ! minddig van valami " uj " benne ! minddig talalhato valami benne, amit mindha, hiaban olvastad mar, nem igy eretelmezted mindha ....vagy csodalkozol, hogy nem figyeltel fel ra ! ? stb., stb., stb
Vagyis, ha eddig, meg egy embernek semm sikerult az egesz Bibliat megertenie ! ?
Akkor, nem is mondhatod joggoson, hogy hazudna ! igy igaz e ?
Vagy te kerdezo, megerteted vajon az egesz Bibliat ? mert azt kerdezed, miert hazudik Isten ( a Bibliaban ! )
A Biblia azt irja, hogy a Biblia IGASAG
János Evangyélioma 17. rész
17. Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te ígéd igazság."
NEM Hazugsag !
21:20
Írok neked igehelyet:
Kron.2 18,21-22
"Az Úr pedig így szólt:Így csakugyan rá tudod szedni.Menj és tégy így! Íme,így adott az Úr hazug lelket valamennyi prófétád szájába.Az Úr kimondta vesztedet."
És akkor megismétlem:
"Íme,így adott az Úr hazug lelket valamennyi prófétád szájába"
No,mi az,amit nem értesz ezen a mondaton? nyugodtan összevetheted az egész történettel.
Milyen magaviseletű prófétákat? a prófétáknak nem példamutatóknak kellene lenniük,mint Isten szónokainak? akkor egyáltalán,hogyan kerülhetnek bele a Bibliába ilyen próféták? azok nem is próféták voltak.és akkor még az embergyilkos Mózesről nem is beszéltem,aki Isten szavával takarózik,amikor megöli felebarátját.De újra visszatérek:
"Íme,így adott az Úr hazug lelket valamennyi prófétád szájába"
Ha Isten hazug lelket ad a szájukba,akkor maga is hazudik,félrevezet,itt sajnos nincs helye mellébeszélésnek.itt a puszta Isteni "megengedés"-nél többről van szó.Akiben az igazság él,az nem ad más szájába csalárdságot,hogy mást hazugsággal rászedjen,nem bíztat mást hazugságra.Ha azt írnák benne,hogy a próféta önmagától tévedett,vagy a Sátán tévesztette meg,és bíztatta hazugságra,akkor érteném,és elfogadnám a szitut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!