Hogy szülhet valaki szüzen?
Van egy egyházi ének, most csak idézek: " Kit Mária szüzen szült Betlehemben..." Hogy szülhet valaki szüzen?
Vagy ez is csak amolyan mese?
Éppenséggel lehetséges. Van erős szűzhártya és vékony/lanymatag hímtag is. És ha amúgyis sebbel-lobbal történik a dolog, akkor éppenséggel még épen is maradhat, miközben az ondó meg már bejutott.
Amúgy meg el is lehet titkolni az elvesztett szüzességet, az azt ellenőrző egyénekkel is meg lehet alkudni/meg lehet vesztegetni őket, stb. ... kiterjedt művészete van ennek elég régóta, és pl. az iszlám világban ma is élnek is virulnak az ilyen kis fondorlatok.
A bibliában úgy van, hogy Máriát nem érintette férfi és úgy lett terhes, nah, ez mese...
Amúgy csak akkor lehet terhes valaki, ha volt valamilyen szexuális kapcsolata, esetleg nem feltétlenül nem a hagyományos módon esett teherbe.
Biológiailag megfogalmazva: ha sperma került a hüvelybe. Ami ugye többféle módon előfordulhat (pl spermás ujjazás, stb, bár kétlem hogy régen ilyesmi egyátalán eszükbe jutott) Ettől lehet terhes, de szűz marad.
Szerintem nem volt szűz. Amúgy előzőnek: úgy tudom,hogy ha az ondó levegővel találkozik,akkor már nem termékenyképes(vagy mi).
Ez az egész csak azért volt,hogy az emberek mégjobban higgyenek a Bibliában. Miért szerintetek vízből bor lehet? Azt viszont nem tagadom,hogy a Bibliában leírt történetek nagyon tanulságosak,és több iskolában kellene bevezetni őket. Csak sajnos ha már több ilyen -hogy is mondjam- furcsasággal találkozik az ember(szűz Mária), akkor könnyen elveszti a hitét ebben az egészben :(
Én hiszek a csodákban, a bárány-áldozós rész nem tetszik, meg a sok hülye előírás...
Amúgy a spermiumok pár órán át a levegőn is életben maradnak...
17:38 vagyok:
Én szeretek a földön járni, a csodákat csak a képernyőn veszem be. De azért emelem a kalapom a Biblia megírásáért :D Páratlan könyv.
Azt hiszem,még anno a védőnőtől hallottam,hogy nem maradnak meg a levegőn,de ha te modod,nekem végülis mind1 :)
"Miért szerintetek vízből bor lehet? "
Biztos már akkoriban is létezett tablettás bor :D elrejtette és belepottyantotta :D na de viccet félretéve:
A Dr. Huose legutóbbi részében a doki felállított egy kis elméletet a szeplőtelen fogantatásról, még hirtelen el is hittem, olyan jól adta elő, de később kiderült, csupán az kismamát védte ezzel a pasija előtt, hogy ne derüljön ki a félrelépés...ezt azért írom le, mert (tudom, a sok hívő le fog pontozni, amiért ésszerűen gondolkodom, dehát ez van) előfordulhatott, hogy Mária is félrelépett és férje előtt kitalálta ezt a szentlelkes mesét, aki volt olyan hiszékeny, hogy bevette...mert ugye mindenki tudja, akkoriban milyen súlyos büntetés járt a házasságtörésért, így kétségbeesésében(mivel a babával mindenképp lebukott volna), nyúlt ehhez a sztorihoz
A keresztény tanítás szerint valóban Mária szűzen foganta Jézust a Szentlélektől.
Mindenféle primitív, gúnyos megjegyzés nélkül.
Senki nem hallott még a mesterséges megtermékenyítésről?
"A mesterséges megtermékenyítés olyan orvosi beavatkozás, amely során közösülés nélkül, külső segítséggel valósul meg a petesejt megtermékenyítése. Két formája létezik: a mesterséges ondóbevitel és a testen kívüli (in vitro) megtermékenyítés."
Így is lehet szüzen valaki terhes, persze a Szűz Mária az más eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!