Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Aki engem látott, látta az...

"Aki engem látott, látta az Atyát is. " Mit jelentenek Jézus ezen szavai?

Figyelt kérdés
János 14:9
2009. máj. 22. 06:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
75%
Hogy egy az isten: Atya-Fiú-Szentlélek.
2009. máj. 22. 09:43
 2/72 anonim ***** válasza:
40%
Hogy benne lakozik az atya, a mindenség, hogy amit ő tesz, az az atya akarata, az istené, mivel ő Isten fia, és az ő vágyai szerint cselekszik, az ő irányítása alatt van, tőle származik.
2009. máj. 22. 09:47
 3/72 anonim válasza:
80%

Azt, hogy ők egy személy. Atya, Fiú, Szentlélek = Szentháromság, azaz az egyetlen Isten. Tehát Jézus nem Isten fia, hanem az Atyáé, és ő is Isten.

Olyan, mint a víz. Megfagyva jég, szobahőmérsékleten folyadék, melegben pára. De mégis ugyanaz.

2009. máj. 22. 14:36
 4/72 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem azt, hogy aki látta Jézust, tudja, milyen az Atya - azaz Isten. Olyan lenne Isten az emberek között: mint Jézus.
2009. máj. 22. 15:33
 5/72 anonim válasza:
46%
15:33: Nem. Jézus maga Isten (tehát nem olyan "lenne").
2009. máj. 22. 18:25
 6/72 anonim ***** válasza:
80%

Jézus oly tökéletesen visszatükrözte Atyját, hogy ezt mondhatta: „Aki engem látott, látta az Atyát is” (János 14:9). Ezért, amikor az evangéliumokban Jézusról olvasunk, arról, hogy milyen érzéseket nyilvánított ki, és hogyan bánt másokkal, akkor bizonyos értelemben magát az Atyát látjuk. Jézus Atyja aligha tudná tisztábban megmutatni nekünk a tulajdonságait, mint így. Miért?

 Szemléltetésül: Képzeld el, hogy megpróbálod megmagyarázni, mi az a kedvesség. Talán meg tudod határozni szavaiddal. De ha rá tudsz mutatni valakire, aki valóban valami kedveset tesz, és ezt mondod: „Ez igazi példa a kedvességre”, a „kedvesség” szó megtelik tartalommal, és könnyebb lesz megérteni. A Teremtő, Jézus Atyja valami hasonlót tett, hogy segítsen megértenünk, milyen is ő. Azonkívül, hogy szóban bemutatta magát, élő példáról is gondoskodott Fia személyében. Jézusban Isten tulajdonságait láthatjuk tettekben megnyilvánulni. A Jézusról szóló evangéliumi beszámolókon keresztül valójában ezt mondja Isten: „Éppen ilyen vagyok, mint Fiam.”

Jézus tökéletes képmása Atyjának.Igen, "a láthatatlan Isten képmása" (Kolossé 1:15). Épp ezért mondhatta Jézus, hogy "aki engem látott, látta az Atyát is". Nem része egy háromságnak.

2009. máj. 23. 06:31
 7/72 anonim ***** válasza:
51%

30"S én és az Atya egy vagyunk."

Az ÚrJézus egylényegü az Atyával. Ő a Második Isteni Személy

Ének Krisztusról, Isten Szolgájáról

Jézus Krisztus, isteni mivoltában, �

Istennel való egyenlőségét

nem tartotta olyan dolognak, *

amelyhez mint zsákmányhoz ragaszkodjék, hanem szolgai alakot öltve kiüresítette önmagát, �

az emberekhez lett hasonló, *

külsejében olyan volt, mint egy ember. Megalázta önmagát, �

engedelmes lett a halálig, *

mégpedig a kereszthalálig.

Ezért Isten felmagasztalta őt, �

és olyan nevet adott neki, *

amely fölségesebb minden névnél, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd *

a mennyben, a földön és az alvilágban, és minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, *

hogy Jézus Krisztus az Úr."

Fik 2, 6-11

2009. máj. 23. 10:13
 8/72 anonim ***** válasza:
73%

Ismerősek a Filippieknek írt levél gondolatai. De semmit nem bizonyít annak alátámasztására hogy a háromság része lenne Krisztus. Az egylényegű szó, meg sem fordul a Bibliában.

Jézus semmit nem tanított a háromságról földön létekor. Az hogy az Atyával egyek, az természetes. Testben az Atyának és a Fiúnak is szellemi teste van, s szándékban és akaratban is egyetértenek, egységben vannak egymással. Miképp a tanítványai is egyek voltak Krisztussal amikor a földön járt. A János 17:22 versei rámutatnak erre. Jézusnak az "egyek vagyunk" kifejezése így nyer értelmet, ezt jelenti.

Más fordítás így adja vissza a Filippi 2:6-ot :

"aki, noha Isten formájában létezett, nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen."

Melyik helyes? "Istennel egyenlő legyen" kifejezés vagy az "Istennel egyenlő".

Mivel a Biblia Istentől ihletett, összhangban vannak a válaszok, az azonos témakört érintő kérdésekben, a helyes válasz megtalálásakor.

A Biblia más lapjain kiderül, hogy Jézus alárendeli, s alárendelte magát Atyjának az Életadójának, Istennek, amikor ezt mondta:

Az Atya nagyobb nálam." János 14:28

Némelyek azt a kifogást emelhetik látszólag jogosan, hogy persze, akkor még emberként volt itt a földön. Az Atya mellesleg feltámasztása után "minden név felett való" nevet adott neki. Ez igaz, de semmi bizonyíték nincs, sőt a Biblia tanításával ellentétben áll ha azt gondoljuk, hogy Az Atya neve fölött való nevet kapott.

Nem, Jézus nem egyenlő az Atyával a szándékbeli és szellemi testen kívüli egyenlőséget kivéve, bár 'minden hatalom neki adatott', hatalmát Atyjához viszonyítva, alárendeltségben gyakorolja "Atyja dicsőségére". Ezt bizonyítja a 1 Korintusz 11:3, ahol ezt olvashatjuk:

" a Krisztusnak feje pedig az Isten. "

Tehát amikor Jézus azt mondta, "aki engem látott, látta az Atyát is" , nem jelentett mást, mint hogy tökéletesen visszatükrözte Atyját. Ahogy cselekedett Jézus, az Atyja is így tett volna a helyében.

Jézus megkeresztelkedésekor maga az Atya szólalt meg az égből ezt mondva Fiáról:

"Ez az én szeretett Fiam, akit helyeslek."

Jézus oly tökéletesen visszatükrözte Atyja személyiségét, hogy aki vele volt és megfigyelte őt, valójában mintha tényleg látta volna az Atyát. Az Atya azonban nagyobb a Fiúnál, ahogy Jézus elismeri: „Azok a dolgok, amelyeket mondok nektek, nem tőlem származó beszédek.” Jézus nagyon helyesen mindent, amit tanított, az égi Atyjának tulajdonította.

2009. máj. 24. 07:48
 9/72 anonim ***** válasza:
64%

"30S én és az Atya egy vagyunk."

Jn 10,30

18Jézus odalépett hozzájuk, és így szólt: "Én kaptam minden hatalmat égen és földön. 19Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, 20és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."

Mt 28,18-20

Atya és a Fiú és a Szentlélek= Szentháromság

2009. máj. 24. 10:54
 10/72 anonim ***** válasza:
64%

"Testben az Atyának és a Fiúnak is szellemi teste van"

Ilyen hülyeséget is csak Jehova Hülye Tanúi birnak leírni.

Szellemi testet nem lehet keresztrefesziteni.

Szent Péter 2. leveléböl (II, 1-3) vett szöveggel fejezem be: 'Akadtak azonban a nép között hamis próféták is, amint közöttetek is lesznek tévtanítók akik kárhozatos eretnekségeket terjesztenek, megváltó Ürukat tagadják és gyors pusztulást zúdítanak magukra. Számosan szegödnek társukul a kicsapongásban, és miattuk becsmérlik majd az igaz utat. Kapzsiságukban hízelgö szavakkal ki is fosztanak majd titeket. De régóta készen áll már számukra az ítélet: kárhoztatásuk nem alszik el.'

Jehova Hamis Tanúi talás észheztérnek Szent Péter figyelmeztetésétöl.

2009. máj. 24. 11:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!