A mai világban hogy lehetnek még fundamentalisták?
és te miért akarod elvenni annyira mástól a hitet? Miért jó ha a tudomány ráerőlteti mindenkire hogy ne higgyen semmiben?
YOU CAN'T KILL FAITH, YOU CAN'T KILL GOD!
Nézd, én nem vagyok fundamentalista, de nem értem, hogyan lehet kitagadni ateistákat és más vallásúakat a közösségből. Szerinted egy ateista vagy egy buddhista vagy egy zsidó komolyan ott akar ülni mondjuk a Jehova tanúi soraiban? Én kétlem.
Önmagában az hogy Istent helyezed az életed középpontjába, egy tökéletesen értelmes életforma. Nem sok olyan dolog van az életben, amit érdemes az életed középpontjába helyezni.
Utolsó kérdésedre a válasz: talán azért, mert van amit sem a tudomány,sem a technika nem tud neked megadni. És ez a valami ráadásul mindennél fontosabb. Ettől függetlenül én elfogadom az evolúciót (bár hiányos elméletnek tartom), az ősrobbanást pláne. A technikai vívmányokkal sincs bajom.
Bajom azzal van, hogy a hitetlen emberek a kütyüket, szerkezeteket teszik életük középpontjába, meg a pénzt és egyéb dolgokat. Hogy "istent" csinálnak a tudományból pedig az nem képes és nem is hivatott választ adni az élet minden kérdésére.
Nem vagyok fundamentalista, de zavar, hogyha valaki arra hivatkozva néz le egy hívőt, hogy nahát, ilyen van még a 21.században? Van. Szokj hozzá.
Jómagam fundamentalista vagyok, és nem vagyok kirekesztő. Sok fundamentalistának megvannak a tényszerű magyarázatai, nekem is. A tudományos felfedezéseket kutató fundamentalisták azt felfedezték, hogy az ú.n "tudomány" világát mindig is áthatották meggyőződések, amelyek szinte általánosan elfogadottak voltak, idővel mégis kiderült, hogy nem úgy vannak. Így van ez ma is, a darwinizmus egyre több sebből vérzik, mégis még mindig nagyon sokan hisznek benne. Jómagam fundamentalista hitével alig van pár dolog, amire nem tudom a magyarázatot (mint pl. féregnyúlvány). Sok dologra van tényszerű magyarázatunk, de az itteni tanulatlan nép hülyeségnek bélyegzi, a tudósok bigott rétege áltudománynak. Alig van olyan evolúcióhívő tudós, akik a fundik által hangoztatott tényeket észreveszik, ha egyszer ott van az orruk előtt. A magyarázatuk rá: nem tudjuk még. És ez így korrekt is szerintem.
Csak két példával szeretném illusztrálni az okos fundamentalista érvelést:
1. Több geológiai rétegen át futó megkövesedett fák vannak szerte a világban. Ez csak úgy lehetséges, ha gyorsan rakódtak le a fákat körülvevő rétegek.
2. A geológiai rétegek között nincs se humusz, se eróziónak semmi nyoma. Ez arra utal, hogy nem korszakok alatt rakódtak le, legalábbis nem akkor, amikor az élővilág már élt és virult.
Rengeteg ilyen tényszerű fundi érvelés van. Csak ide már nem szoktam járni válaszolgatni, mert itt szinte senkinek nem jár az agya, tisztelet a kivételnek. Ez a válasz is földig lesz pontozva, egyetlen tényszerű cáfolat nélkül. De már nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!