Jehova tanúihoz lenne néhány kérdésem. Válaszolnátok rá?
Nincs mindenhol így, én például abban hiszek, hogy nincs szükség a Biblián kívül másra: 1 Tim 3:16, Csel 20:32, stb... De menjünk tovább:
7. Ha például a mormon vallást meg szeretnénk vizsgálni, gondoljátok, hogy jó ötlet ex-mormonok által írt könyveket is elolvasni?
(2Timóteusz 3:16-17) "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre, hogy az Isten embere teljesen alkalmas, minden jó cselekedetre hiánytalanul felkészített legyen."
Olvasol-e itt (vagy bárhol máshol) olyant, hogy csakis "egyedül" a Szentírás az, ami megment, semmi más segítséget nem fogadhatsz el?
Ellenben olvasol-e olyan a Bibliában, hogy valaki nem értette azt, amit olvasott és megmagyarázták neki?
Mellesleg mára majd minden városra jutna egy Bibliafordítás és bizony helyenként (főleg bizonyos kényes tanokban) jelentős eltérést tapasztalhatunk, hiszen a fordítók nem Isten ihletése alatt dolgoztak, hanem a saját egyházuk teológiája szellemében.
(Cselekedetek 20:32) "Most pedig rábízlak benneteket az Istenre és az ő ki nem érdemelt kedvességének szavára, amely képes felépíteni titeket, és megadni nektek az örökséget az összes megszentelt között."
Itt megint a Biblia egyéb példáival és tanításával ellentétben értelmezhetjük csak úgy, hogy "kizárólag" Isten szavára kell hagyatkoznunk.
A Biblia az alap, a tartalma, szelleme szent, de racionális kutatás tárgya is, hiszen az ésszerűség az szintén a Szentírás része.
Már önmagában az is segédanyag, hogy itt valaki csak egy szót is emel az Írások érdekében.
Akkor válaszolnál a 7. kérdésemre is?
7. Ha például a mormon vallást meg szeretnénk vizsgálni, gondoljátok, hogy jó ötlet ex-mormonok által írt könyveket is elolvasni?
Miért térsz ki az egyenes válaszadás alól?
Kicsit kifejtem bővebben a kérdésemet. Azt kérdeztem, hogy ha meg szeretném vizsgálni például a mormon egyház tanításait és szeretnék megbizonyosodni arról, hogy igaz-e, amit hirdetnek, akkor ahhoz, hogy tiszta képet kapjak róluk, bölcs dolognak tartjátok-e, ha nem csak őket hallgatom meg, hanem azokat is, akik otthagyták azt az egyházat.
Ne beszéljetek már félre! Olyan nehéz arra válaszolni, amit kérdeztem?
Most akkor a 7. kérdésre mit mondtok? IGEN, vagy NEM?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!