Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Súlyos Ellentétek?! Szerinted is?

Súlyos Ellentétek?! Szerinted is?

Figyelt kérdés

Ezek ellentétben állnak egymással:

Rasszizmus, Homoszexualitás, Kapitalizmus, Ateizmus, Liberalizmus, Diktatúra<->Hit, Család/házasság, Erkölcs, Társadalom, és biztonsága, Fejlődés

Lássuk!

Hit

Jelentése:(Hinni a Teremtő létében, és engedelmeskedni neki)

Haszna:(Isteni útmutatás követése a boldog, és élvezettejes földi élethez, és a Túlvilági boldogság)

Ellentéte:

- Ateizmus(Elveted az Isteni útmutatást, és így elkótyavetyéled a Túlvilági boldogságot)

- Diktatúra(kommunista)

- Liberalizmus(Abban hiszel amiben akarsz... Eredménye: Nem kell az Urat szolgálni, ha nem akarod, és így elveted az Isteni útmutatást, így elkótyavetyéled a Túlvilági boldogságot)

- Kapitalizmus(A nagy hal megeszi a kis halat, a cápák, és farkasok maradnak életben, a gazdag egyre gazdagabb, a szegény egyre szegényebb... Eredménye: Az Isteni útmutatás nem játszik szerepet az életben, nem kell egymáson segíteni, és ki lehet egymást használni)

- Homoszexualitás(Isten által teremtett természettel szembefordulok, azzal meg nem elégszem, elvetem az útmutatást, és saját beteges vágyaimat követve élem az életem)

- Rasszizmus(Nem fogadom el, hogy Isten egyenlőnek teremtette az embereket, és mindenki képes megváltozni)

Család

Jelentése:(Férj, Feleség, gyerekek+Rokonok)

Haszna:(Szeretet, törődés, összetartozás, egymáson segítés)

Ellentéte:

Ateizmus(A házasság kötés nem korlátoz a nemi életemben, erkölcsi törvényeimet magam alkotom, így nem feltétlen fontos számomra a család, vagy a gyerekek)

- Diktatúra(kommunista)(Bármi ami a diktátor hatalmát veszélyezteti, azt megszüntethetem)(A Sztálinista Szovjetunióban először eltörölték a házasság intézményét, és csak később állították vissza, mikor rájöttek, hogy ez nem működik/azért törölték el, mert úgy gondolták, hogy a házasság az osztályokat hoz létre, és megoszt)

- Liberalizmus(Ha nemi életet akarsz élni, vagy gyerekeket, és nem szeretnél ehhez, egy állandó partnert, akkor nem kell a házasság)

- Kapitalizmus(Nem támogatjuk a családot, ha van pénzed, élsz, ha nincs akkor elhullasz, mi közünk, nekünk ahhoz, hogy te mit csinálsz, minket egy érdekel... termelj!)

- Homoszexualitás(^.^)

- Rasszizmus(nem lépek házasságba olyannal aki nálam alacsonyabb rasszú, nem támogatom a nem rasszomhoz tartozó rokonaim)

Erkölcs

Jelentése:(egészséges értékrend)

Haszna:(helyes döntések meghozatala, veszélyelhárítás, biztonság, lelki nyugalom)

Ellentéte:

- Ateizmus(Az Isten által adott erkölcsi normákat nem követem, magam alkotom értékeim, így kitéve a hibának döntéseim)

- Diktatúra(Bármilyen erkölcsi norma, ami a diktátor hatalmát veszélyezteti, azt eltörlöm)

- Liberalizmus(Abban hiszel amiben akarsz, nincs adott érték, míg meg nem bántasz mást/de eleve azzal, hogy nincsenek korlátok, már felborult a rend, és mindenkit bántottál)

- Kapitalizmus(A pénz a cél, és megszerzésében nem állhat semmilyen erkölcsi norma)

- Homoszexualitás(Felborul az érték, a felborult értékekkel eltűnik az erkölcs, és annak haszna)

- Rasszizmus(Felbolygatott érték az, amiben egyik ember születésétől fogva hátrányos helyzetbe kerül)

Társadalom, és biztonsága

Jelentése:(Mi emberek, és békés együttélésünk)

Haszna:(Kényelem, biztonság, segítség)

Ellentéte:

- Ateizmus(Az Isteni útmutatásokat, kötelezőségeket, és normákat a társadalomra nézve, magamra nem tartom érvényesnek, ezzel veszélyeztetve az egész társadalmat, mint egy belűről bomlasztó sejt)

- Diktatúra(kommunista)(A központ vezetés biztonsága, és maradandósága, fontosabba a társadalmáénál)

- Liberalizmus(Mindenkinek joga van a saját magára érvényes társadalmi elvárások között szelektálni=Anarchia)

- Kapitalizmus(A társadalom nem több mint vágó marhák)

- Homoszexualitás(Beteg értékrendemmel fertőzöm a társadalmat, azt megpróbálom velük elfogadtatni, létemmel, egy gyenge láncszem vagyok a társadalomban, amin keresztül a liberalizmus behatolhat)

- Rasszizmus(A társadalmat felosztom, és megosztom, az összetartást megfúrom, az alkalmas, és tehetséges embereket hátrányba szorítom, ezzel a társadalmat veszélyeztetem)

Fejlődés

Jelentése:(Mind lelki, mind erkölcsi, mind tudományos)

Haszna:(Kényelem, biztonság)

Ellentéte

- Ateizmus(A világ azon részére korlátozom csupán figyelmem, amit érzékelek, és azonnali hasznom van belőle, ezzel elzárva magamat más felfedezhető tényektől/Nem tudományos, és nem tudományosan bizonyított állításokat elfogadok[pl:evolúció], pedig a "akkor hiszek benne, ha bizonyított" zászlót tűztem ki/Nem tudományos, és nem tudományosan bizonyított állításokat elfogadok, és publikálok, csak azért mert súlyos állami támogatást kapok érte)

- Diktatúra(Csak a tudomány azon részét támogatjuk, ami szilárdítja a diktátor hatalmát, és azon részét ami veszélyezteti, azt eltöröljük)

- Liberalizmus(Az embereket összekavarja, és megzavarja, ezzel a fejlődést hátráltatja/Tudományos tényeket megsemmisít, hogy érvényesíthesse célját/engedélyez olyan kutatásokat, amik bizonyítottan károsak lesznek a társadalomra)

- Kapitalizmus(Csak azokat a kutatásokat fogjuk támogatni, ami a végén minket erősít, még ha káros is)

- Homoszexualitás(gyenge láncszem vagyok a társadalomban, amin keresztül a tudományos, lelki, és erkölcsi fejlődést bomlasztani lehet)

- Rasszizmus(teljesen tudomány ellenes, hogy az embereket rasszuk szerint értékeljük/semmilyen biológiai, vagy pszichológiai bizonyíték nem létezik, de mégis hiszek benne)

2010. dec. 17. 02:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
84%

Hű, de konkrét!!!

Ezt te írtad, vagy másoltad?

Biztos mindenki a saját kategóriája szerint válaszol majd. Én - így hajnali fejjel - sok igazságot látok benne. Ezek az ellentétek nagyrészt szerintem valódiak, még az indoklások is fedik a valóságot, bár megítélésem szerint, a homoszexuálisokra egyes helyeken ráhúzott vélemény kissé erős - mondom ezt úgy, hogy közben ezt a fajta szexuális irányt nem tartom normálisnak.

2010. dec. 17. 03:41
 2/77 A kérdező kommentje:
én írtam, a saját fejemből... (egyetemi tanulmányaim során szerzett tudásból)
2010. dec. 17. 09:48
 3/77 anonim ***** válasza:
94%

Nem mindegyiket látom ellentétesnek,pl:

"Társadalom, és biztonsága

Jelentése:(Mi emberek, és békés együttélésünk)

Haszna:(Kényelem, biztonság, segítség)

Ellentéte:

- Ateizmus(Az Isteni útmutatásokat, kötelezőségeket, és normákat a társadalomra nézve, magamra nem tartom érvényesnek, ezzel veszélyeztetve az egész társadalmat, mint egy belűről bomlasztó sejt)"

Miből gondolod,hogy azért mert valaki ateista nézeteket vall,veszélyezteti az egész társadalmat??? ismerek ateistát és nagyon udvarias,tisztelettudó módon viselkedik az emberekkel,még csak csúnyán beszélni sem szokott mások előtt.azért mert kizárólag az anyagban hisz,attól még lehet értékes ember a társadalom szempontjából,talán kicsit beszűkült a felfogása,de ez nem csak az ateistákra vonatkozhat.

"erkölcs

Liberalizmus(Abban hiszel amiben akarsz, nincs adott érték, míg meg nem bántasz mást/de eleve azzal, hogy nincsenek korlátok, már felborult a rend, és mindenkit bántottál)"

azért mert valaki abban hisz,amiben akar,az nem azt jelenti,hogy mindenkit megbánt vele,miért jelentené azt?

2010. dec. 17. 10:56
 4/77 A kérdező kommentje:
az udvariasság, tisztelet, csúnya beszéd kerülésénél, itt azért mélyebb dolgokról van szó...
2010. dec. 17. 11:19
 5/77 A kérdező kommentje:
nem az egyénnel van baj, hanem a liberalizmus megvalósíthatatlan ideológiájával...
2010. dec. 17. 11:21
 6/77 anonim ***** válasza:
85%
A liberalizmus ideológiája csak annyira megvalósíthatatlan, amennyire a keresztény ideológia. Attól függ, hogy az emberek mennyire hisznek benne. Így van ez minden ideológiával.
2010. dec. 17. 12:03
 7/77 anonim ***** válasza:
32%
egyedül Isten képes eldönteni, hogy mi a jó, és mi a rossz. az ember, mivel tökéletlen, nem ismer minden tényt, illetve nem látja az indítékokat, helytelenül ítélhet. természetesen sátán, ennek a világrendszernek az istene nem véletlenül hozta létre az általad említett dolgokat. bizony, ezek az édenkertben nem lesznek. sajnos ennél kevésbé nyilvánvaló dolgokkal is félrevezeti az embereket sátán, egyszer az összeset leírhatnád ide, hogy mindenki lássa ezeket.
2010. dec. 17. 12:15
 8/77 anonim ***** válasza:
97%

Kicsit felhúztál.

Egyoldalúnak tartom az érvelésedet, de sejtem miért. Lényegtelen is, mivel valószínűleg nem engem céloz meg a kérdés.Mivel nem hiszek Istenben ezért azt sem hiszem hogy az olyan kulturális és evolúciós jelenségek amelyeket te a keresztény Istentől eredőnek tartasz viselkedésemmel ellentétesek mert ateista vagyok, (jaj és lehet hogy liberális szellemiségű is)Annak ellenére hogy látatlanban is hozzám kötsz mindent ami, szerinted az emberi természet legmélyebb mocska. Próbáld meg kérlek világnézeted szűrői nélkül szemlélni a neked nem tetsző gondolatokat, én sem tekintek rád másként mint emberre ,az enyémtől eltérő gondolatvilággal, és nem hagyom hogy amiatt, mert sok mindenben nem értünk egyet, az agyam felcímkézzen és beletegyen egy dobozba, majd utánad hajigáljon mindenféle negatív gondolatod.

A végére csak annyit: Im good without God.

2010. dec. 17. 14:39
 9/77 anonim ***** válasza:
14%

Bizony sok igazság van ebben a szövegben.

Szerintem mindenkinek el kéne gondolkoznia, hogy a saját oldala miben szorul kiigazításra. Én azt a világnézetet tartom egészségesnek, amelyik nyitott és gondolkodó. Nem elítélő és nem túl liberális. Kicsit minden oldalról merít, de nem opportunista.

A szélsőségeknek híve nem vagyok, de a hit (NEM A HISZÉKENY) erejét és a meghatározó társadalmi szerepét elismerem, sőt élem. Éppen ezért nem tartom jó iránynak az ateizmust.

Vannak fontos (tudományos) igazságok, melyek megkérdőjelezése, vagy elvetése szörnyű következményekkel jár az emberi civilizáció számára. Jó néhány példa áll már a rendelkezésünkre, tanulni kéne belőle.

Persze, naiv nem vagyok. Az emberek nem tanulnak!

2010. dec. 17. 17:04
 10/77 anonim ***** válasza:
87%

arra nem gondoltál, hogy maga a HIT az, ami ellentéteket szül? mert igazából egy liberalizmus, egy ateizmus, egy rasszizmus, homoszexualitás, kapitalizmus és a diktatúra is hiten alapszik.

így mindegyikben fellelhető az, amit ezekkel szembe állítasz azokkal, csupán saját hitüknek megfeleltetve. mind a család, a társadalom és biztonsága, vagy akár az erkölcs...ezek szubjektíven vannak értelmezve, mert nem tudják az etalont, az etalon hozzáállást, az úgymond isteni igazságot...nem tudják az igazi szabályt, vagyis ha tudják is mi az, rosszul értelmezik nagyon sokan. pedig el sem hinnék hányan cselekszenek, és hányszor Isten nevében...még ateista is. :)

szerintem a nézetek egységesítésével lehetne eljutni az együttműködésre, mindegyik nézetben megvan az igazságtartalom, de csak egy szemszögből szemlélve...Istenéből. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 17. 18:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!