Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a házasság elötti...

Miért bűn a házasság elötti szexualitás?

Figyelt kérdés
Egy 25 éves ateitsta férfinak hogyan magyaráznátok el, hogy miért bűn házasság elött nemi életet élni? Képletesen például. A saját véleményeiteket is leírhatjátok.

2015. dec. 4. 12:48
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Egy 25 éves istentelen fiúnak ne tedd pokollá az életét!

Hagyjátok egymást békén!

2015. dec. 4. 22:14
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

Eszemben sincs beleszólni, mert semmi közöm hozzá.

Mindössze leírtam Isten néző pontját.

Nem nekem nem engedelmeskedsz, hanem a Teremtőnek

amit kimondott, azon nem változtatsz, csak magát csapja be az ember, ha Ő hozza a döntéseket, hogyan fogadja el Őt Isten.

azt mondta, hogy nem, hogy Téged ez nem érdekel az a -te dolgod, Nem az Isten alkalmazkodik az emberhez hanem fordítva.

Ő hozott egy törvényt elvárást, ezt betarthatod, vagy nem, amit teszel azt fogod learatni.

2015. dec. 4. 23:03
 23/38 anonim ***** válasza:
9%

Ez úgy nézne ki, mint ha a gyermek határozná meg a Szüleinek, hogy hogyan neveljék Őt.

sokan gondolják azt hogy Isten fogadja el úgy ahogy vannak.

Ám ez nem így működik. akkor nem hozott volna elvárásokat elveket ha mindegy volna.

Kemény szavak ezek, nem véletlen iratta le ezeket, hogy ne vegyük komolytalannak ezeket, Ő nem viccel.

(Példabeszédek 14:12) 12 Van olyan út, mely egyenesnek látszik az ember előtt, de a vége halálnak útja.

(Példabeszédek 30:12) 12 Van olyan nemzedék, mely tiszta a maga szemében, pedig saját ürüléke sincs lemosva róla.

(Máté 7:24–27) 24 Így tehát mindazt, aki hallja e beszédeimet, és cselekszi azokat, értelmes férfihoz fogják hasonlítani, aki sziklára építette a házát. 25 És ömlött az eső, jöttek az árvizek, fújtak a szelek, és nekivágódtak annak a háznak, de nem dőlt össze, mivel sziklára alapozták. 26 Továbbá mindazt, aki hallja e beszédeimet, és nem cselekszi azokat, bolond férfihoz fogják hasonlítani, aki homokra építette a házát. 27 És ömlött az eső, jöttek az árvizek, fújtak a szelek, és nekiütköztek annak a háznak, úgyhogy az összedőlt, teljesen összeomlott.”

2015. dec. 4. 23:11
 24/38 anonim ***** válasza:
0%

(Héberek 13:3, 4) . . .. 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.

A Házaságy nem tiszta mert már használták,....ezt hogyan lehet kivédeni?

Sehogy.!!!!!!!!!!

2015. dec. 4. 23:13
 25/38 szp72 ***** válasza:
44%

A szexualitás önmagában csak a test egyesülése, a házasság két ember teljes elköteleződése, egy életre szóló teljes egyesülése testileg-lelkileg. Aki teljes elköteleződés nélkül, vagyis házasság nélkül pusztán testi módon közösül, az hazudik. Azt hazudja, hogy egyek vagyunk, pedig nem, hanem csak a testük, az is csak ideglenesen, amíg meg nem unja és le nem cseréli egy másikra.

A szexualitás két ember teljes eggyé válásának a beteljesülése, nem pedig egy olcsó élvezet.

Aki ezt nem érti, mint a legtöbb ideírogató ateista, ahhoz a helyedbe én nem mennék.

2015. dec. 5. 08:38
 26/38 anonim ***** válasza:
73%

utolsó, ezen jót nevettem :D

pill, megyek megdugom a barátnőmet.

2015. dec. 5. 11:04
 27/38 szp72 ***** válasza:
13%
Ja meghágod, mint kanok a szukát. Ezen a szinten vagy.
2015. dec. 5. 11:08
 28/38 Emberek ***** válasza:
76%
Én alapból római katolikusnak vagyok keresztelve, de nem igazán gyakorlom a vallásom. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a vallásokban van egy pár olyan dolog, amit a mai világban már nem igazán tudunk elfogadni. Köztük ez a szexualitás téma is. Nem gondolnám, hogy az ilyenfajta testiségnek mindenképpen várnia kell a házasságig, ezzel úgymond a vallás megtiltsa nekem azt, hogy lefeküdjek bárkivel is, azt nem igazán tudom elfogadni. Minden embernek szabad döntése, hogy mit csinál, és nem kell ezen mit ragozni. És nem leszólni akarom azokat az embereket, akik azt vallják, hogy házasság előtt nincs szex, egyszerűen számomra ez nem elfogadható példa
2015. dec. 5. 12:23
 29/38 anonim válasza:
72%

Az a baj ezzel, hogy amíg egy ateista nem próbálja ráerőszakolni a véleményét a vallásosra és nem ítéli el (legalábbis én elfogadom a nézeteiket), addig a vallásos nem képes megérteni, hogy nem csak az az egyetlen járható út, amit ők csinálnak.

Emiatt le lehet pontozni, de ez így van.

2015. dec. 5. 12:32
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 29-es, én a 4-es vagyok!

Kérlek hogy ne általánosíts, én nem próbálom ráerőszakolni senkire a nézeteimet.

Igyekszem elfogadni az embereket úgy ahogy vannak

(több-kevesebb sikerrel, nem akarok megváltoztatni senkit, és akkor mondom el a véleményemet, ha érdekel

valakit. Mint pl.itt az oldalon a kérdezőt!

Itt üzenem annak az Úrnak, aki nekem privátot küldött- ha olvasod! - hogy nyugodtam kiírhatta volna rólam a véleményét ide is!

2015. dec. 5. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!