Hogy tudok kilépni a római katolikus egyházból?
A jelek szerint sajnos sehogy :/
Én a reformátusoknál érdeklődtem, és uez a helyzet ott is. Nincs "kikeresztelkedési" lehetőség, az egyház nem ismeri ezt a fogalmat (vagy volt ugyan valami ilyesmi, de az a zsidó hitre áttérést jelentette).
Ergo az egyház úgy veszi, hogy megkeresztelt vagy, szóval katolikus :P Hiába van vallásszabadság, a keresztény egyházrendszer pofátlanul szembe megy a szabad vallásgyakorlással - és emiatt vélik sokan M.o.-ot keresztény államnak, holott a vallásgyakorlók még talán a 5-10%-ot sem érik el.
Ezt is minden héten megkérdezi valaki. És minden héten el szokta mondani valaki, hogy azzal, hogy nem tartod kapcsolatot a katolikus egyházzal, automatikusan kizártad magad a katolikus egyházból.
Kiiratkozni meg nem kell, mert nincs honnan, az egyháznak nincs tagnyilvántartása. (Az egyházi anyakönyv nem tagnyilvántartás. Onnan viszont nem tudod kitöröltetni, hogy meg lettél keresztelve.)
Többször volt már a kérdés!
El kell menned oda, ahol kereszteltek, és ott kiíratni magad.
Természetesen nem törlik ki a bejegyzést, hogy meg lettél keresztelve.
Beírják, hogy ezt megszünteted. De előtte megpróbálnak meggyőzni, hogy maradj, ill. minden fórumon olyan tévinformációt terjesztenek, hogy lehetetlen kilépni, vagy pedig a kilépés csak az, hogy nem mész oda.
a 4-es téved, mindenhonnan ki lehet iratkozni, technikailag nem lehet "lemosni" a keresztséget magadról, de han emhiszel benne nyilván csak víz volt, az egyházszervezetekből viszont ki lehet lépni, pl a jehovások is kötelezik a tagjaikat, hogy lépjenek ki
én sem vagyok hivatalosan a református egyház tagja imáron, igaz még mindig református templomba járok (a vezetők közül sokkal nem tudok közösséget vállalni ezért léptem ki a szervezetből ,de a saját közösség megmaradt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!