Szerintetek van Isten, hogy ennyi pici babat hagy meghalni?
14:53-nak, 14:27 vagyok: Igazad van, de az ember a mai társadalomban normális szülők mellett hamarabb lesz képes a nemi életre, mint a gyermeknevelésre. Én is 16 éves korom óta élek nemi életet, de mindig is voltam olyan érett, hogy megválogassam, kivel. Most 21 vagyok, és eddig 3 partnerem volt. Azt hiszem ez elég jól hangzik ahhoz képest, hogy mennyi lányt fektetnek le olyanok, akik aztán másnap tojnak rájuk, stb. A lényeg, hogy ha egy éretlen lány elkezd nemi életet élni, és teherbe esik, akkor hibát követ el, felelőtlen volt, de nem szabad ezt még azzal is tetézni, hogy megtartja a gyereket, és lesz még egy olyan ember a világon, aki örök életére éretlen lesz, mert az anyja se volt elég érett a felneveléséhez. Azt megakadályozni, hogy az ember gyereke túl korán kezdjen szexelni nagyon nehéz, de ha már tudjuk, hogy ez van, akkor az a minimum, hogy megtanítom védekezni, elviszem a nőgyógyászhoz, és megvizsgáltatom (16 évesen még nem biztos, hogy felíratnám a fogamzásgátlót, de legalábbis "beléverném", hogy mindig használjon óvszert)
A kérdezőnek: Egy gyereket elveszíteni szörnyű dolog ezzel egyet értek! Ateista vagyok, mint már mondtam, de te nem szabad, hogy elveszítsd a hited, mert az neked legalább ugyanakkora trauma lenne, mint a baba elvesztése. Ezért megmondom, én mivel nyugtatnám magam (ezeket Isteni kontextusba is helyezheted)
- lehet, hogy volt egy olyan betegsége, amit senki nem vett észre, és csak féléletre lett volna képes
- lehet, hogy a korai halál még a rá váró sorsnál is jobb (pl.: Isten előre látta, hogy túl szörnyű élete lett volna)
- A fogantatás és a születés egy olyan csoda, olyan sok dolognak kell egyszerre bekövetkeznie, hogy alig lehet elhinni, hogy mégis összejön! Sajnos nála most valamilyen körülmény hiányzott, de nem szabad abbahagyni a próbálkozást! Hinni kell benne, és optimistának kell lenni, hogy a következő ép és egészséges lesz!
Nagyon sok lelki erőt kívánok neked!
valyon van isten,hogy ennyi kedves öreg hölgyet hagy meghalni??
Már miért ne lenne?És honnan veszed,hogy a halál az egy rossz dolog..Tudod mi van utána?Vagy csak az idegen,ismeretlen helyzettől hiszi mindenki,hogy az tuti,hogy rossz?Ki kéne már nőni ezt a halálfélelmet!Nézzétek meg a mexikóiakat!Még meg is ünneplik,hogy megszabadult a halott ettől a ketrecbe zárt világtól!Ha nem tudja az ember,hogy egy fához van kötözve,mert úgy született meg,akkor nem akar elszakadni attól a fától,mert fél az ismeretlentől..kinek lenne szíve,hogy hagyja,hogy leélj egy ilyen életet,ahol egy fához vagy kötözve,csak te nem tudod,hogy van ennél jobb is..a halál számomra pont egy ilyen dolog.Biztos megvolt az ok,amiért ilyen csecsemők visszafordulnak,de azt garantálom,hogy ebbe semmilyen gonoszság nincs Isten nézőpontjából..a sok fához kötött ember szempontjából viszont ha elvisznek egyet közüllük,és nem látja senki,mikor és hová vitték,valamint úgy tartják,hogy a fa,amihez kötve vannak az adja az életet,pont ugyanolyan fájdalmat éreznek,mint itt a gyászolók..és ez a tudatlanságtól van..de ha feltételezzük,hogy jó lesz a halál után,akkor nem is tűnik olyan rossz dolognak..és nem akarok senkit sem biztatni,véletlen sem,hogy akkor most öngyilkos legyen,mert az egy nagyon nagy ostobaság,akkor kell meghalni,amikor meg kell,és kész!Semmilyen formában nincs olyan,hogy valakinek az legyen megírva,hogy neki öngyilkosnak kell lennie!Ilyen vég nincs,csak a gyengéknek,akik nem bírják a nyomást..
szóval így látom ezt én..a halál után is van szép és jó..
Koszi a rengeteg valaszt, latom sokakat megbotrankoztattan. Megneztetek az angyalok.hu oldalt? Gondolom igen es azok utan irtatok soraitokat.
Ami a gyerekemet illeti, igen nekem o az eletem! Nektek vannak gyerekeitek?
Hiszek a tulvilagban, edesapam 8 honapos terhesen hagyott el minket (84 evesen), de mai napig erzem jelenletet, es ugy erzem a gyerek is 'latja' ot. Neha mintha nagyon nezne egy pontot, es nevet mintha 'beszelgetne' valakivel. Nagyon erdekes. Hiszem hogy van elet a halal utan, valaminek lennie kell, nem fejezodhet be egy elet csak ugy.
Honnan veszitek, hogy ez a satan vilaga most? Ez most tenyleg erdekel!
20:53
ne haragudj nem figyeltem oda ,ez legyen a legkevesebb problémám! VAJON
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Hiszen a kisbaba ártatlan, semmilyen bűnt nem követett el!
Ha van is isten, a gyermek szüleit akarja büntetni valami miatt. Erre meg azt mondta valaki egyszer, hogy a Jóisten mindenkire csak annyi terhet és fájdalmat tesz, amennyit képes elviselni... Hát nem tudom... nekem még nincs gyermekem, de ha belegondolok... én nem hiszem, hogy ép ésszel el tudnám viselni, ha elveszíteném.
21:52
:D csúcs vagy..mostmár tudtad értelmezni,vagy el sem olvastad,mert rosszul írtam az első szót? :D
Érdekelnének a vélemények erről a dologról,hogy a halál miért lehet olyan rossz?És a mexikóiaknak meg hogy-hogy ilyen a gondolkodásuk,és nekünk miért nem?!
Miért éli meg mindenki negatívan a halált?
Mondjuk mert mindenki úgy érzi, utána soha többé nem fogja látni a szeretteit. Nem a haláltól való félelem nagyobb, hanem a szomorúság, amiért úgy érezzük - ha nem is soha többé - jó hosszú ideig nem fogjuk látni a szeretteinket. Ha csak azt nézzük, hogy a saját halálunktól félünk, egyet értek a nézeteiddel. Ha viszont azt nézzük, miért nem akarjuk, hogy a többiek meghaljanak, nincs igazad...semmi köze az ismeretlentől való félelemhez
A mexikóiak miért ünnepelnek ilyen vidáman?
Én félig kubai vagyok. A karibi népek, meg úgy általában a latin népek is (pl olaszok) azok olyan szinten optimisták, hogy azt el sem tudjátok képzelni, és mindenből bulit csinálnak. Ők is megsiratják a halottaikat, úgy tudnak bőgni meg szidni istent, hogy hajjaj! De náluk a halottak napja nem a halottak ünnepléséről szól, hanem azért lett kitalálva, hogy könnyebben elviselhessék a fájdalmat. Ők sokkal könnyebben is dolgozzák ám föl :)
Ja és még valami. A magyarok mindenben előbb a rosszat keresik, pesszimisták, és annak se tudnak örülni, ha valami végül mégis jóra fordul, mert akkor is találnak valami szálkát a rendszerben. De ez úgy általában az északi népekre is jellemző, csak mi mindezt óriási öniróniával vegyítjük :P
22:13 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!