Üdvözülnek-e az állatok?
# Ozmium
A kereszténység nagyobb hányada nem a sola scriptura elvét vallja, azaz elismeri a Szent Hagyományt is a Szentírás mellett.
Tehát lehet erre nézve érvényes tanítása akkor is, ha az tételesen nem szerepel a Bibliában.
Tőled nem kérdezem, melyik felekezethez tartozol, tudom, hogy egyikhez sem. :)
# Miquel
Tőled viszont szeretném megkérdezni, hogy melyik felekezet álláspontját képviselted az imént?
"Nem a személyes véleményetekre vagyok most kíváncsi, hanem arra, amit a különböző keresztény felekezetek hivatalosan tanítanak erről."
Nos, a személyes véleményem az, hogy az állatok épp úgy nem üdvözülnek, mint ahogyan az emberek sem. Ellenben amit írtam, az White Dove-nak szólt, aki Jehova tanúi keresztény felekezet álláspontját osztotta meg velünk, amely pedig egyértelműen sola scriptura felekezet, pedig az álláspont egyszerű emberi okoskodás, ami még a saját fordítású Bibliájukból sem védhető.
# Ozmium
Értem, köszi. Csak nem volt világos, hogy kinek reagálsz.
Kérdező, kedves főemlős társam, igen.
De azt is figyelembe vehetjük, hogy néhány "állat emberibb" és néhány "ember állatibb" (természetesen elnézést az "állatoktól") a többieknél.
# 16
# 17
Köszönöm az újabb válaszokat is!
Igen, eddig rendben volna, amit írtok. Csak hogy igazából itt a részletek a marha érdekesek.
Mi is az a lélek, meg hogy mi is az üdvösség. Tehát hogy jön a képbe ruah/pneuma és a nefes/psziché közti különbség, illetve mi történik a halálkor és mi fog történni majd az általános feltámadáskor.
Ezek egyértelműen biblikus fogalmak, és ezzel most
# Ozmium korábbi felvetésére utalok vissza: az állatok üdvösségének a kérdése egyértelműen megválaszolható a Bibliából is.
Még egyszer jelzem, hogy tudom erre a tuti választ - na jó, egy választ a sok lehetséges közül - de konkrétan az érdekelne, hogy a különböző felekezeteknek mennyire egységes vagy különböző ebben a kérdésben az álláspontja.
Annyi már kiderült, hogy a JT teológiája ebben is különutas :) de érdekelnének a többiek is.
A gyerekek sokszor felteszik ezt a kérdést, mikor kedvenc állataik örök elvesztésének gondolata nyugtalanítja őket.
Azt szoktam válaszolni: azok az állatok amelyek neked szükségesek a teljes boldogságodhoz azok igen, egyébként nem.
Nincs hivatalos álláspont, az általános vélekedés az, hogy nem.
# Ozmium
Tőled nem kérdezem, melyik felekezethez tartozol, tudom, hogy egyikhez sem. :)
# Miquel
Tőled viszont szeretném megkérdezni, hogy melyik felekezet álláspontját képviselted az imént?
Én, kérlek szépen, úgy sejtem, ugyanabba a felekezetbe tartozom, mint Ozmium testvérem. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!